AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Otizmli cocuklar nelerden Faydalanir?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu

Otizmli çocuklar nelerden Faydalanir?​

Cevap: Engellilik oranlarına göre bireyler şehir içi toplu taşıma hizmetinden ücretsiz yararlanmaktadır. Refakatçı gereksinimi bulunan engelli bireylerin refakatçıları da kriterler doğrultusunda bu haktan faydalanmaktadır. Demiryolları ve denizyolları hizmetinden de ücretsiz yararlanılmaktadır.

Otizmli aileler nelerden faydalanabilir?​

Otistik Ailesinin özel eğitim giderlerinin karşılanmasından, bakım ücretine ve özel indirim kartına kadar bir çok sosyal hakkı bulunmaktadır. Ülkemizde resmi eğitim kurumlarında verilen eğitim ücretsizdir ve devlet tarafından karşılanır. Ancak, özel eğitim kurumlarında verilen özel eğitim hizmetleri ücrete tabidir.

Otizmli çocuklara yüzde kaç rapor verilir?​

Otizmli çocuklara yüzde kaç rapor verilir?
Cevap: Otizm Spektrum Bozukluğu oranı dışında ek özür ilavesi ile rapor oranı % 90 olan Otizm Spektrum Bozukluğu’na sahip birey aileleri taşıt alımlarında ÖTV vergisinden ve yıllık motorlu taşıt vergisinden muaftır.

Otizmli çocuklara devlet maaş veriyor mu?​

Otizmli çocuklara devlet maaş veriyor mu?
Evde bakım maaşı ailesinde engelli olan kişilere verilen, devlet tarafından her ay ödenen paradır. İsminde maaş olsa da bakım parası bir emeklilik değil devlet tarafından yapılan sosyal yardımdır. Aylık olarak bu maaş engelli kişinin kendisine değil ona bakan kişiye ödenir.

Otizm olan kişilere nasıl yardım edebiliriz?​

Otizmli çocuğa ilgi gösterilmeli, sıcak ve anlayışlı davranışlar sergilenmelidir. Onlara sevgi ile yaklaşılmalıdır. Onların en çok ihtiyaç duydukları anlayıştır. Onları anlayın ve anladığınızı ona hissettirin.

Otizm maaşı nasıl alinir?​

Bakım Parası Almak İçin Gerekli Belgeler Nedir?
- 1- Müracaatçının dilekçesi.
- 2- T.C. Kimlik Numarası beyanı (Özürlü ve bakıcının kimlik fotokopisi)
- 3- Özürlünün Sağlık Kurulu Raporu.
- 4- Talep Formu.
- 5- Hane halkı kimlik bildirim formu (Μuhtarlıktan, 5)
- 6- Özürlünün 2 adet vesikalık fotoğrafı

Otizmli çocuklar için sunulan haklar ve destekler oldukça önemlidir. Ülkemizde otizmli bireyler ve aileleri için birçok sosyal hak ve destek programı bulunmaktadır. Burada verilen bilgiler, otizmli çocukların ve ailelerinin bu haklardan nasıl faydalanabileceğine dair önemli bilgiler içermektedir.

Öncelikle, otizmli çocuklar toplu taşımadan ücretsiz yararlanma hakkına sahiptir. Ayrıca refakatçı gereksinimi olan bireylerin refakatçıları da bu haktan faydalanabilirler. Demiryolu ve denizyolu hizmetlerinden de ücretsiz yararlanma imkanı bulunmaktadır.

Otizmli aileler ise özel eğitim giderlerinden, bakım ücretine ve özel indirim kartından faydalanabilirler. Devlet tarafından karşılanan resmi eğitim kurumlarında verilen eğitim ücretsizdir. Ancak özel eğitim kurumlarında verilen hizmetler ücrete tabidir. Otistik ailesi, çocuklarının eğitim ve bakım masraflarında devlet desteğinden yararlanabilirler.

Otizm spektrum bozukluğu olan bireylere, belirli bir oran üzerinden rapor verilmekte ve bu raporla birlikte çeşitli vergi muafiyetlerinden faydalanabilirler. Aynı zamanda otizmli çocukların ailelerine devlet tarafından evde bakım maaşı ödenmektedir.

Otizmli bireylerin hayatlarını kolaylaştırmak için anlayışlı davranışlar sergilenmesi, sevgi ve ilginin gösterilmesi çok önemlidir. Otizmli bireylere destek olmanın en temel yolu anlayışlı ve sabırlı olmaktır.

Bakım parası almak için gerekli belgeler arasında müracaatçının dilekçesi, T.C. Kimlik Numarası beyanı, özürlünün sağlık kurulu raporu, talep formu, hane halkı kimlik bildirim formu ve özürlünün 2 adet vesikalık fotoğrafı bulunmaktadır. Bu belgelerle başvuru yaparak otizmli bireyler için devlet tarafından sağlanan desteklerden faydalanabilirsiniz.

Geri