AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Otel isletmelerinde bilgi ve iletisim teknolojilerinin etkin bir sekilde kullanilmasinin isletmeye saglamis oldugu faydalar nelerdir?

Editör

Yeni Üye

Otel işletmelerinde bilgi ve iletişim teknolojilerinin etkin bir şekilde kullanılmasının işletmeye sağlamış olduğu faydalar nelerdir?​

Bununla beraber otel müşterilerine daha kaliteli ve hızlı hizmet verilmesine BT önemli katkılar sunmaktadır. Ayrıca BT kullanımının işlem maliyetlerini düşürdüğü, istihdam edilen personel sayısını azalttığı ve işlemlerin daha doğru, kontrolünün kolay ve çıktıların değerlendirilmesinin daha iyi yapılabildiği de açıktır.

Küresel Dağıtım sistemleri Nedir?​

Küresel Dağıtım sistemleri Nedir?
Küresel dağıtım sistemi kavramı, ürün dağıtımı ve dünyanın farklı ülkelerindeki sistemlere dâhil olmak için bir veya daha fazla merkezi rezervasyon sistemini ifade etmektedir. Dağıtım, turizm işletmelerinin rekabet gücünü ve performansını artırmasını sağlayan pazarlama karmasının önemli elemanlarından biridir.

Turizm otomasyon sistemleri Nedir?​

Turizm otomasyon sistemleri Nedir?
Otomasyon rehberinde yeni rezervasyon girişi yaptığınızda misafir eklendiğinde misafir otomatik bir şekilde rehbere eklenecektir. Rezervasyon kayıtları dışında misafir listesinin kayıtları ve misafir düzenlemesi gibi işlemleri de misafir menüsünden hızlı ekle veya detaylı ekle butonları ile kontrol edebilirsiniz.

Akıllı otel odaları nedir?​

Akıllı otel odası, nesnelerin interneti tarafından desteklenen akıllı elektronik cihazlardan yararlanan bir odadır. Bu bir zamanlar sıradan cihazlar olan şeylerin artık internet bağlantısı ile donatıldığı, veri göndermelerine ve almalarına ve birbirleriyle etkili bir iletişim kurmalarına izin verdiği anlamına gelir.

Küresel dağıtım sistemleri hangi işletmeler?​

Küresel dağıtım sistemleri hangi işletmeler?
Küresel dağıtım sistemleri, farklı rezervasyon sistemlerinin birleşmesiyle (havayolu işletmeleri, tur operatörleri, oteller, araba kiralama şirketleri vb.) ortaya çıkan sistemlerdir (Yarcan, 1998: 117).

Önemli küresel dağıtım sistemleri nelerdir?​

Önemli küresel dağıtım sistemleri nelerdir?
GDS nin açılımı nedir?​
Global dağıtım kanalları; insanların ulaşım ve konaklama konusunda her türlü bilet & hizmet satın alma ya da kiralama ihtiyaçlarını daha hızlı ve ucuz olarak karşılamaları için oluşturulan dinamik data bankalarıdır.

Fidelio otel programı nedir?​

Fidelio otel programı nedir?
Opera, Türkiye konaklama sektöründe yaygın olarak kullanılan ve turizm, otelcilik ve seyahat alanlarında ön lisans ve lisans eğitimi veren okulların otomasyon derslerinde özellikle tercih edilen bir programdır.

Otomasyon ile neler yapılır?​

Otomasyon ile neler yapılır?
Otomasyon mekanik, elektronik ve bilgisayar tabanlı sistemlerin gerçekleştirmesini sağlar. Böylece kontrol etmesi ile de ilişkili bir teknoloji sistemidir. Otomasyonun ana amacı hızlı ve ekonomik üretim değil, rekabette güçlü olabilmek, hizmet kalitesini artırmaktır.

Otel işletmelerinde bilgi ve iletişim teknolojilerinin etkin bir şekilde kullanılmasının işletmeye sağladığı faydalar oldukça önemlidir. Bu teknolojiler sayesinde otel müşterilerine daha kaliteli ve hızlı hizmet verilebilir. Ayrıca işlem maliyetlerini düşürerek işletmenin karlılığını artırabilir, personel sayısını azaltarak verimliliği artırabilir ve işlemlerin doğruluğunu, kontrolünü kolaylaştırabilir, çıktıların değerlendirilmesini daha iyi yapabilirsiniz.

Küresel dağıtım sistemleri, bir veya daha fazla merkezi rezervasyon sistemi üzerinden dünya çapındaki ürün dağıtımını sağlayan sistemlerdir. Bu sistemler turizm işletmelerinin rekabet gücünü ve performansını artırmak için önemli bir pazarlama aracıdır.

Turizm otomasyon sistemleri ise rezervasyon işlemlerinden misafir yönetimine, otel operasyonlarının çeşitli kısımlarını otomatikleştiren sistemlerdir. Bu sistemler, misafirlerin kayıtlarını tutmaktan, rezervasyonları yönetmeye kadar birçok farklı süreci kolaylaştırır.

Akıllı otel odaları, nesnelerin interneti teknolojisiyle desteklenen akıllı cihazlarla donatılmış odalardır. Bu sayede konuklar, odadaki cihazları uzaktan kontrol edebilir, veri alışverişi yapabilir ve farklı cihazlar arasında etkileşim sağlayabilir.

Küresel dağıtım sistemleri genellikle havayolu işletmeleri, tur operatörleri, oteller, araba kiralama şirketleri gibi farklı sektörlerde faaliyet gösteren işletmeler tarafından kullanılır. Bu sistemler, farklı rezervasyon sistemlerini bir araya getirerek müşterilere geniş bir seçenek sunar.

Önemli küresel dağıtım sistemleri arasında GDS (Global Distribution System) bulunmaktadır. GDS'ler, insanların seyahat ve konaklama ihtiyaçlarını hızlı ve uygun fiyatlarla karşılamalarını sağlayan dinamik veri tabanlarıdır.

Fidelio otel programı, Türkiye'de sıkça kullanılan bir otel yönetim programıdır. Bu program, turizm, otelcilik ve seyahat alanlarında eğitim veren okullarda da tercih edilmektedir.

Otomasyon, mekanik, elektronik ve bilgisayar tabanlı sistemlerin kullanılmasıyla gerçekleştirilen bir teknoloji sistemidir. Otomasyonun amacı, hızlı ve ekonomik üretim değil, rekabet gücünü artırmak ve hizmet kalitesini iyileştirmektir. Bu sayede işletmeler daha verimli çalışabilir ve müşteri memnuniyetini artırabilir.

Geri