OTDR ne ise yarar?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu
Web sitesi
forumsitesi.com.tr

OTDR ne işe yarar?​

OTDR (The optical time domain reflectometer): Optik zaman alanında yansıtıcı, fiber optik kablolarda, fiber ekleme kaybını doğrulayabilir, uzunluğunu ölçebilir ve varsa kablo kopukluğunu tespit ederek, fiber optik kabloyu karakterize ederek bir analiz raporu sunar.

Fiber kabloda zayıflama nedir?​

1.1. Fiber Optik Kabloda Meydana Gelen Zayıflamalar. Fiber optik kablola ışığının gücünde azalma durumuna zayıflama (sönümlenme) denir. Zayıflama durumlarında fiber optik kablolar ideal performansının altında çalışır. Bilginin iletim kapasitesi, bant genişliği ve verimi düşer.
Fiber optik kabloda dispersiyon nedir?
Fiberoptik haberleşme sistemlerinin iletim hızını ve mesafesini etkileyen en önemli sınırlayıcı faktör “dispersiyon”dur. Dispersiyon, optik darbenin iletim boyunca yayılmasıdır. İletim hızı ve mesafesi arttıkça, dispersiyon sistemin performansını bozucu yönde daha da çok etkiler.

OTDR ölçümünde hangi parametre kullanılır?​

OTDR, fiberlerin özelliklerini ölçmek için Rayleigh saçılması ve Fresnel yansımaları kullanır.

Fiber optik aracı ne demek?​

Fiber optik, temelde bir sinyali iletmek için elektrik yerine ışığı kullanan bir iletim aracıdır. Optik fiberler saf camdan yapılan saç teli kalınlığında uzun ipliklerdir. Bu fiberler yansıtıcı bir kılıfın içine doldurulur, böylece ışık fiberlerin içine hapsedilir. Kablonun en dışı ise koruyucu bir kılıfla kaplanır.
Modal dağılım nedir?
Modal dağılım , optik sinyalin yayılma hızı tüm modlar için aynı olmadığı için sinyalin zamanla yayıldığı çok modlu fiberlerde ve diğer dalga kılavuzlarında meydana gelen bir bozulma mekanizmasıdır .
Cam Fiberler: Nüvesi ve kılıfı camdan imal edilir. Veri iletimi açısından en iyi performansı gösterir. Yapımında kullanılan cam ultra saf silikon dioksit veya kuartz kristalidir. Malat aşamasında indisi azaltmak için flor veya bor; indisi artırmak için, germanyum veya fosfor ile katkılanır.

Geri