AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

OTC firmasi kimin?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu

OTC firması kimin?​

Türkiye Petrolleri Anonim Ortaklığı
Türkiye Petrolleri Anonim Ortaklığı (TP)
Hizmet bölgesi | Batman, Trakya, Adıyaman
Alan | Petrol arama, üretim ve dağıtım
Genel Müdür | Melih Han BİLGİN
Sahibi | Türkiye Varlık Fonu

OTC güvenlik nedir?​

Over the counter Türkçe olarak tezgah üstü anlamına gelmektedir. Burada terimle ifade edilen borsa dışı piyasalardır. Aracı ya da şahıslarla gerçekleştirdiğiniz Otc işlemlerine borsa karışmaz. Yaptığınız işlemler Otc yani tezgah üstü olarak adlandırılır.
TP-OTC bursu nedir?​
TP-OTC Başarı Bursu, Mezuniyet Sonrası Kariyer İmkanı. Sınavın yapıldığı yıl, TP-OTC tarafından belirlenen lisans programlarından birine ÖSYM tarafından yapılan ilk yerleştirmede yerleşmiş ve kesin kayıt yaptırmış olması.

TPAO özel mi?​

TPAO özel mi?
1983 yılına kadar entegre bir petrol şirketi olarak aramadan üretime, rafinajdan pazarlamaya ve taşımacılığa kadar pek çok alanda faaliyette bulunan TPAO, 1983 yılında 233 sayılı kanun hükmünde kararname ile kamu kuruluşu haline getirildi ve ”TPAO’nun yüzde 100’ü Hazine’nindir” karar kabul edildi.

Mehmet Ferruh Akalın Kimdir?​

Mehmet Ferruh Akalın Kimdir?
2018 yılı itibariyle Türkiye Petrolleri Anonim Ortaklığında Yönetim Kurulu Üyesi ve Genel Müdür Yardımcılığı görevlerini üstlenmiş olan Ferruh Akalın, 2004-2016 yıllarında PETRONAS, 1984-2004 yıllarında TPAO’da çalışmıştır.

Melih Bilgin kim?​

Melih Han BİLGİN İstanbul Teknik Üniversitesi Uçak Mühendisliği Bölümünden mezun olduktan sonra özel sektörde uzun yıllar yöneticilik yapan Bilgin, son olarak CNK Havacılık’ta Genel Müdürlük görevini üstlendi. Eylül 2017’de Türkiye Petrolleri A.O.’nun Yönetim Kurulu Başkanı ve Genel Müdürü olarak atandı.

TPAO nerelerde var?​

Buna göre, TPAO’ya Diyarbakır, Şanlıurfa, Batman, Mardin ve Adıyaman’da, bazıları birden fazla ilin sınırlarında yer alan toplam 4 saha için petrol arama ruhsatı tahsis edildi. Yüzölçümleri 29 bin 634 hektarla 61 bin 55 hektar arasında değişen sahalar için verilen ruhsatlar 5 yıl süreyle geçerli olacak.
TPAO Emekli maaşı ne kadar?​
Üye Durumu
31 ARALIK 2019 TARİHİ İTİBARIYLA ÖZET TABLO
EMEKLİ YARARLANAN SAYISI | 2.216
2019 YILI AYLIK ORTALAMA ÖDENEN EMEKLİ MAAŞI TUTARI | 617.179,43 TL
AKTİF YARARLANAN SAYISI | 414
MIN. AİDAT TUTARI | 65 TL

TPAO ya nasıl girilir?​

TPAO ya nasıl girilir?
TPAO, Personel alım ilanlarını Türkiye İş Kurumu kanalıyla yayınlar. Türkiye İş Kurumunda yer alan ilanımıza başvurabilmek için İŞKUR’a iş arayan olarak kayıt yaptırmalısınız. İş arayan kaydını İŞKUR internet sitesinden yapabileceğiniz gibi bulunduğunuz yerdeki İŞKUR şubelerinden de yapabilirsiniz.

Türkiye Petrolleri Anonim Ortaklığı (TPAO) Türkiye Varlık Fonu'na ait bir kamu kuruluşudur. Genel Müdürü Melih Han Bilgin'dir. Şirketin hizmet bölgeleri Batman, Trakya ve Adıyaman'dır. Faaliyet alanları arasında petrol arama, üretim ve dağıtım bulunmaktadır.

OTC güvenlik, "Over the counter" teriminin Türkçe karşılığı olan "tezgah üstü" piyasaları ifade eder. Bu piyasalarda borsa dışında işlemler gerçekleştirilir ve aracı kurumlar ya da şahıslar arasında doğrudan ticaret yapılır.

TP-OTC Başarı Bursu, TP-OTC tarafından belirlenen lisans programlarına yerleşen ve kesin kayıt yaptıran öğrencilere verilen bir burs programıdır.

Mehmet Ferruh Akalın, Türkiye Petrolleri Anonim Ortaklığı'nda Yönetim Kurulu Üyesi ve Genel Müdür Yardımcısı olarak görev yapmıştır. Daha önce PETRONAS ve TPAO gibi şirketlerde çalışmıştır.

Özel sektörde uzun yıllar yöneticilik yapan Melih Han Bilgin, Türkiye Petrolleri A.O.'nda Yönetim Kurulu Başkanı ve Genel Müdür olarak görev yapmaktadır. İstanbul Teknik Üniversitesi Uçak Mühendisliği Bölümü mezunudur.

TPAO'nun faaliyet gösterdiği yerler arasında Diyarbakır, Şanlıurfa, Batman, Mardin ve Adıyaman bulunmaktadır. Bu illerde toplam 4 saha için petrol arama ruhsatı tahsis edilmiştir.

TPAO'ya personel alımı ile ilgili ilanları Türkiye İş Kurumu üzerinden yayınlamaktadır. İş başvurusunda bulunmak için Türkiye İş Kurumu'na iş arayan olarak kayıt yaptırmanız gerekmektedir. Bu kaydı internet üzerinden veya bulunduğunuz yerdeki İŞKUR şubelerinden yapabilirsiniz.

Geri