Ot ilaci yagmurdan etkilenir mi?

Editör

Yeni Üye
Katılım
7 Mart 2024
Mesajlar
21.340
Çözümler
1
Tepkime puanı
0
Puan
36

Ot ilacı yağmurdan etkilenir mi?​

Diğer sistemik etkili herbisitlerde ilaçlamadan bir saat sonra yağmur yağarsa ilaç etkisiz olabilir. Toprağa atılıp 5-7 cm derinliğe karıştırılması gereken ilaçlar da uygulamadan hemen sonra toprağa karıştırılmalıdır. Tarla keseksiz olmalı ve toprakta yeterli nem olmalıdır.

Yağmurlu havada ilaçlama yapılır mı?​

Neden Yağmurlu Havalarda İlaçlama Yapılmaz? Çünkü yağmur suları ile ilaç toprağa karışacaktır ve gereksiz yere toprağımızı da zehirleyecektir. Zirai mücadele ilaçları çok ağır kimyasal zehirler içerirler. Dolayısıyla eğer çok büyük zorunluluk altında değil isek ilaçlama yapmayı iki kere düşünmeliyiz.

Gübre attıktan sonra yağmur yağmazsa ne olur?​

Gübre attıktan sonra yağmur yağmazsa ne olur?
1-) yağmur yağmaz, hava çok kurak ise nitrat azotu (uçmadığı için) kayıpsız, yada çok az kayıp ile bitkiye kazandırılır. 2-) çok yağmur yağar ise nitrat yıkanır, lakin bu durumda da amonyum azotu bitkiye kazandırılır.

Intervix Plus hangi otları öldürür?​

Intervix Plus hangi otları öldürür?
Clearfield Plus Ayçiçek
Zararlı organizma adı | Önerilen kullanım dozu
Darıcan | 200 ml / da
Dikenli yabani marul | 200 ml / da
Kırmızı köklü tilki kuyruğu | 200 ml / da
Kirpi darı (Yapışkan otu) | 200 ml / da

Trips ilacı ne zaman atılır?​

Kimyasal mücadele yaprak başına 10, büyük yapraklı bitkilerde (domates, patlıcan, hıyar, kabak vb.) yaprak başına 20 adet veya çiçek başına 3 adet nimf+ergin (ergin-larva) olduğunda uygulanır.

Ot kurutma ilacı ne kadar sürede etki eder?​

Ot ilacı ne zaman etkisini gösterir? Elumis normal hava koşullarında uygulandıktan 2-4 gün içerisinde yabancı ot üzerindeki etkisi gözlemlenir.

Külleme ilacı ne zaman yapılır?​

Külleme ilacı ne zaman yapılır?
“Birinci ilaçlama hastalığın bir yıl önce görüldüğü bahçelerde mutlaka çotanak bağlama döneminde (nisan ayı ortasından itibaren) tavsiye edilen uygun bitki koruma ürünleriyle koruyucu ilaçlama yapılmalıdır. Uygulamada kalıntı riski göz önüne alınarak ilaçlı mücadele hasattan 1 ay öncesine kadar tamamlanmalıdır.

Gübrelemeden sonra yağmur Yağmalı mı?​

Gübrelemeden sonra yağmur Yağmalı mı?
Üreticilerin üst gübrelemede gübre cinsi belirlemede dikkat edeceği husus gübre uygulaması yaptıktan sonra bir kaç gün içinde yağmur yağması ve havaların güneşli ve sıcak geçmemesidir.

Sıvı gübre dekara ne kadar atılır?​

Dekara 8-10 kg sıvı gübre yeterli olmaktadır.

Clearfield plus ne demek?​

Clearfield® Plus nedir? Geleneksel bitki yetiştirme yöntemleri kullanılarak geliştirilen, ayçiçeklerine yönelik Clearfield Plus Üretim Sistemi mevsim boyunca iyileştirilmiş yabancı ot kontrolü, zorlu çevre koşullarında daha iyi ürün dayanımı ile daha yüksek yağ içeriği ve tane verimi potansiyeli sağlar.

Ramox ultra ne işe yarar?​

Ramox ultra ne işe yarar?
İlaç, yabancı otların sap ve yapraklarından kolaylıkla emilir ve bitkinin her tarafına taşınır. Yabancı otların gelişmesini engeller ve 3-4 hafta içerisinde ölümlerine neden olur. İlaçlama aletinin deposu yarıya kadar suyla doldurulur.

Trips ilacı nasıl kullanılır?​

Trips ilacı nasıl kullanılır?
Bağ tripslerine karşı bağda ilkbaharda gözler uyanmaya başlayıp, ilk yapraklar görüldüğünde zararlının popülasyon yoğunluğu en az 2-3 thrips ergin veya larva/ yaprakçık olarak saptandığında uygulama yapılmalıdır. Asmanın yeşil aksamının tümüne uygulama yapılmasına özen gösterilmelidir. Bir uygulama yeterlidir.

Yabani otların çıkmaması için ne yapmalı?​

Beyaz sirkeyi yok etmek istediğiniz ot yapraklarına sprey ile püskürterek birkaç tekrarda bu otların kurumasını sağlayabilirsiniz. Sirkenin toprağa ve diğer bitkilere temas etmemesine özen gösterin. 4 litre sirkeye bir fincan kaya tuzu ve sofra tuzu karışımı ekleyerek etkili bir yabani ot öldürücü elde edebilirsiniz.

Ot ilacı insana zarar verir mi?​

”İNSANLARDA MUTAJENİK, TERATOJENİK VE KANSEROJEN ETKİLERİ” Zengin, ilaçların, bitkilerin direkt veya toprakta kalan ilaç kalıntısını kendi bünyesine alması ve bu bitkilerin insan gıdası veya hayvan yemi olarak kullanılması sonucunda ilaçların insanların gıda zincirine girdiğini vurguladı.
 
Ot ilacı yağmurdan etkilenir mi?

Evet, diğer sistemik etkili herbisitler gibi ot ilaçları da yağmurdan etkilenebilir. Özellikle ilaçlamadan hemen sonra yağmur yağarsa ilacın etkisi azalabilir veya tamamen etkisiz hale gelebilir. Bunun nedeni yağmur sularının ilacı toprağa karıştırarak gereksiz yere toprağı ve çevreyi zehirlemesidir. Bu nedenle ot ilacı uygulaması yaparken hava durumunu da dikkate almak ve yağmurdan önce uygun zamanı seçmek önemlidir.

Yağmurlu havada ilaçlama yapılır mı?

Yağmurlu havalarda genellikle ilaçlama yapılmaz çünkü yağmur suları ile ilaç toprağa karışabilir ve toprağın gereksiz yere zehirlenmesine yol açabilir. Zirai mücadele ilaçları içerdikleri ağır kimyasal zehirler nedeniyle çevreye ve insan sağlığına zarar verebilir. Bu nedenle yağmurlu havalarda ilaçlama yapmadan önce dikkatli olmak ve ilaçlama işlemini ertelemek uygun bir seçenek olabilir.

Ot ilacı insana zarar verir mi?

Çevreye ve insan sağlığına zarar vermemesi için ot ilaçlarının doğru şekilde kullanılması ve uygulanması önemlidir. Ot ilaçları, içerdikleri kimyasallar nedeniyle insanlarda mutajenik, teratojenik ve kanserojen etkilere sahip olabilirler. Bu nedenle ilaçların bilinçsizce kullanımı veya doz aşımı sağlık sorunlarına yol açabilir. Ot ilacı uygulaması yaparken mutlaka kullanım talimatlarına uyulmalı ve ilacın çevreye ve insan sağlığına olan etkileri dikkate alınmalıdır.
 
Geri
Üst