- Konu Yazar
- #1
ÖSYM Tercih robotu nedir?
Önlisans tercih robotu sayesinden adaylar; son 1 yılın taban başarı sıraları, puan türü değişen programların eski puan türündeki taban başarı sıraları, şehre, burs oranlarına, üniversite türüne, öğretim türüne göre arama yapma olanağı sağlıyor.Tercih Robotu paralı mı?
Soru: Tercih Robotu ücretli bir servis midir? Yanıt: Hayır, herhangi bir ücret ödemeyeceksiniz.YÖK tercih nasıl yapılır?
YÖK tercih nasıl yapılır?Adaylar tercihlerini, 05-20 Ağustos 2021 tarihleri arasında, kılavuzda yer alan kurallara göre ÖSYM’nin https://ais.osym.gov.tr internet adresinden T.C. Kimlik Numaraları ve şifreleriyle veya ÖSYM Aday İşlemleri Mobil Uygulamasından kendileri yapacaklardır.
Tercih Kılavuzu Ne Oluyor?
Tercih Rehberliği, üniversite tercihlerini yapacak gençler ile halihazırda üniversite öğrenimine devam eden yahut yakın zaman önce mezun olmuş gençleri bir araya getiren ve kar etme amacı gütmeyen bir platformdur.2021 üniversite taban puanları nereden bakılır?
ÖSYM Başkanı Halis Aygün, yaptığı açıklamada, “5-20 Ağustos 2021 tarihleri arasında tercihlerini aldığımız 2021-YKS yerleştirme sonuçları açıklanmıştır. Adaylarımız sonuçlarını http://sonuc.osym.gov.tr adresimizden ve ÖSYM AİS mobil uygulamamızdan öğrenebilirler.Kontenjanı dolmayan bölümler ne demek?
Kontenjanı dolmayan bölümler ne demek?DOLMAMIŞ KONTENJAN Bunun anlamı da bu programlar için “en küçük puan oluşmamış” demektir. Yani bu programlar ilk yerleştirmede dolmamış durumda. Bu programları tercih listenize alabilmek için “en küçük puanı oluşmuş” programlarda olduğu gibi bir puana eşit olmanız ya da yüksek puana sahip olmanız şartı yok.
Üniversite Tercihlerin İşlemlerinin Yapılma Şekli Üniversite tercihi yapacak olan aday T.C kimlik no.su ve aday şifresi ile birlikte ÖSYM tarafından hazırlanan aday işlemlerinin yapıldığı sisteme giriş yaparak tercihlerinin son şeklini oluşturup ÖSYM’ye gönderecektir.
Bu kontenjan ve koşullar “YKS Yükseköğretim Programları ve Kontenjanları Kılavuzu”nda yer alır. Adaylar kılavuza kılavuzun yayınlandığı tarihten itibaren ÖSYM’nin osym.gov.tr internet adresinden erişebilirler.
Tercih yaparken neye bakılır?
Tercih yaparken neye bakılır?a) Tercih yapacak yada karar verecek kişinin sahip oldukları: YGS-LYS Başarı durumunuz (puanınız ya da başarı sıranız), Ailenizin ya da sizin ekonomik gücünüz, Becerileriniz – Kabiliyetleriniz, İstek ve amaçlarınız, Nasıl bir hayat yaşamak istiyorsunuz, Cinsiyet vb. değişmezleriniz.
2021 tercih robotu nasıl kullanılır?
“Üniversite Seç” kutucuğuna üniversite ismi girerek, o üniversitedeki lisans programlarının listesine ulaşabilirsiniz. “Program Seç” kutucuğuna ilgi duyduğunuz programı (mesleği) girdiğinizde, bu isimli programların bulunduğu üniversiteleri görebilirsiniz.YÖK Atlas ne demek?
Yükseköğretim Kurulunca (YÖK), üniversite ve bölüm tercihi yapacak adayların daha bilinçli karar vermesini sağlamak amacıyla 2016’da hizmete sunulan Yükseköğretim Program Atlası (YÖK Atlas), hayata geçirildiği günden bu yana “üniversite tercih dönemlerinde” üniversite adaylarının tercihlere yönelik soru işaretlerini …Üniversite taban puanları nereden bakılır?
Üniversite taban puanları nereden bakılır?Kimlik Numaraları ve şifreleri ile ÖSYM’nin https://sonuc.osym.gov.tr internet adresinden veya mobil uygulamasından öğrenebileceklerdir.