AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

OSYM sinavina kimliksiz girilir mi?

Editör

Yeni Üye
Katılım
7 Mart 2024
Mesajlar
134.528
Çözümler
1
Tepkime puanı
1
Puan
36

ÖSYM sınavına kimliksiz girilir mi?​

YSK’nin birinci oturumu TYT 26 Haziran Cumartesi günü tamamlandı. Adaylar bu kez 27 Haziran Pazar günü AYT ve YDT’ye girecek. YKS’ye kimliksiz girilemiyor.

Fotoğraflı bir kimlik belgesi nedir?​

Nüfus cüzdanı, sürücü belgesi ve pasaport özel kimlik belgesi olarak kabul edilecek belgelerdir. Fotoğrafın üzerinde soğuk damga bulunan ve resmi bir kuruluştan alınan kimlik belgeleri de kabul edilir.

Evlilik cüzdanı ile sınava girilir mı?​

Evlilik cüzdanı ile sınava girilir mı?
Sınav giriş belgesi ve nüfus cüzdanı ile sınava katılabilirsiniz. Sınav giriş belgesi siyah beyaz olarak kabul edilmektedir. Evlilik cüzdanınızıda beraberinde getirmeniz gerekmektedir.

Fotoğrafsız kimlik ile sınava girilir mi?​

Fotoğrafsız kimlik ile sınava girilir mi?
Nüfus Cüzdanınız fotoğraflı olmalıdır ve üzerindeki fotoğrafın eskimemiş olması gereklidir. Üzerinde yer alan fotoğraf size benzemelidir. Aşırı derecede eskimiş yada yıpranmış olması durumunda sınav komisyonu kabul etmeyebilir.

Kimlik kaybolduysa sınava nasıl girilir?​

Kimlik Numarası, soğuk damga veya güncel fotoğraf bulunmadığı için sınava kabul edilemeyecek durumda olanlar, Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü tarafından verilen fotoğraflı, imzalı-mühürlü/barkodlu-karedkodlu ‘Geçici Kimlik Belgesi’ ile sınavlara girebileceklerdir.”

Fotoğraflı kimlik belgesi nasıl alınır?​

KİMLİK KARTI BAŞVURUSU NASIL YAPILIR? Kimlik kartı başvurusu yurt içinde, Genel Müdürlük web portalı üzerinden ya da Alo 199 Çağrı Merkezi aracılığıyla randevu alınarak veya randevusuz olarak nüfus müdürlüklerine, yurt dışında ise dış temsilciliklere yapılır.

Evlilik cüzdanı resmi kimlik belgesi olarak kullanılabilir mi?​

Evlilik cüzdanı resmi kimlik belgesi olarak kullanılabilir mi?
Bir aileyi oluşturan eş ve çocukların kimlik bilgilerini kapsayan ve kişilerin uyruğunu kanıtlayan çok dilli resmi belgeye “uluslararası aile cüzdanı” adı veriliyor. Nikahtan sonra eşlere teslim edilen bu belge, halk arasında, “evlilik cüzdanı” olarak da biliniyor.

Lise sınavında kimlikte fotoğraf şart mı?​

Lise sınavında kimlikte fotoğraf şart mı?
Aslında bu ifade her yıl kılavuzda yer alıyor ve fotoğraflı kimlik de sınava girmek için zorunluluk taşımıyor. Milli Eğitim Bakanlığı’na (MEB)’den yapılan açıklamada”Kimlik kartında fotoğraf olması şartı bulunmuyor. Kimlik belgesinde öğrencinin TC kimlik numarasının yazması yeterli.” denildi.

18 yaşından küçükler kimlik değiştirebilir mi?​

15 ile 18 yaş arasındaki bireyler ise nüfus cüzdanı, banka dekontu ve 1 adet en az 6 aylık güncelliğe sahip olmak şartıyla biyometrik fotoğrafı, velisi eşliğinde nüfus müdürlüklerine getirerek işlemlerini tamamlayabilir ve yeni kimlik kartlarına sahip olabilirler.

Kimliğini kaybeden öğrenci sınava nasıl girer?​

Adaylar, Nüfus Müdürlüklerince düzenlenen fotoğraflı, imzalı-mühürlü, barkodlu-karekodlu veya fotoğraflı, barkodlu-karekodlu Geçici Kimlik Belgeleri ile sınava girebileceklerdir. “Geçici Kimlik Belgesi” dışında verilen belge, form vb. sınava giriş için kabul edilmeyecektir.

Kimliğini kaybeden sınava girebilir mi?​

Kimliğini kaybeden sınava girebilir mi?
Sınava katılacak adaylardan Nüfus Cüzdanı veya T.C. Kimlik kartını kaybeden ve yeniden çıkarmak isteyen adaylar için “Sınav Giriş Belgesi” ile 2 (iki) adet fotoğrafını yanında getiren adaylara yeni T.C. Kimlik Kartı düzenleninceye kadar geçerli olmak üzere “Geçici Kimlik Belgesi” verilecektir.
 
ÖSYM sınavlarına katılacak adayların kimlik belgesi konusunda dikkat etmeleri gereken bazı hususlar bulunmaktadır. Sınavlara kimliksiz bir şekilde giriş yapmak mümkün değildir. Adayların sınavlara katılırken mutlaka fotoğraflı bir kimlik belgesiyle (nüfus cüzdanı, sürücü belgesi, pasaport vb.) gelmeleri gerekmektedir. Bu belgeler arasında fotoğrafın üzerinde soğuk damga bulunan ve resmi bir kuruluştan alınan kimlik belgeleri de kabul edilmektedir.

Evlilik cüzdanı ise resmi kimlik belgesi olarak değerlendirilmez, ancak sınavlara katılırken nüfus cüzdanı yanında olmalıdır. Sınav giriş belgesi siyah-beyaz olarak kabul edilirken evlilik cüzdanını da beraberinde getirmek gerekmektedir.

Fotoğrafsız bir kimlik belgesiyle sınava giriş yapmak mümkün değildir. Nüfus cüzdanınızın fotoğraflı olması ve üzerindeki fotoğrafın size benzemesi önemlidir. Fotoğrafın aşırı derecede eskimiş veya yıpranmış olması durumunda sınav komisyonu tarafından kabul edilmeme riski bulunmaktadır.

Kimlik kaybı durumunda sınava katılım için Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü tarafından verilen fotoğraflı, imzalı-mühürlü, barkodlu veya karekodlu "Geçici Kimlik Belgesi" ile sınava girmek mümkündür. Bu belge geçici bir çözüm olarak kullanılabilir.

18 yaşından küçük bireyler de kimlik değişikliği yapabilirler. 15 ile 18 yaş arasındaki bireyler velisi eşliğinde nüfus müdürlüklerine giderek biyometrik fotoğrafları ile işlemlerini tamamlayabilirler ve yeni kimlik kartı alabilirler.

Kimliğini kaybeden öğrenciler ise Nüfus Müdürlüklerince düzenlenen fotoğraflı, imzalı-mühürlü, barkodlu veya karekodlu "Geçici Kimlik Belgeleri" ile sınava girebilirler. Ancak bu belge dışında verilen belgeler sınav girişi için kabul edilmemektedir. Kimliğini kaybeden ve yeniden çıkarmak isteyen adaylar için de "Geçici Kimlik Belgesi" ile sınavlara katılım sağlanabilir.
 
Geri
Üst