AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

OSYM sahibi kim?

Editör

Yeni Üye

ÖSYM sahibi kim?​

Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi
Başkan | Halis Aygün
Bütçe | ₺717.792.000 (2020)
Resmî site | osym.gov.tr
Eski adı | Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Merkezi

ÖSYM hangi kuruma bağlı?​

17/02/2011 tarihli ve 6114 sayılı Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi Hizmetleri Hakkında Kanun ile 15 Temmuz 2018 tarihli ve 30479 sayılı Resmi Gazete’de yayımlanan 4 sayılı Bakanlıklara Bağlı, İlgili, İlişkili Kurum ve Kuruluşlar ile Diğer Kurum ve Kuruluşların Teşkilatı Hakkında Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi uyarınca …

ÖSYM Meb’e bağlı mı?​

ÖSYM Meb’e bağlı mı?
Üniversitelere giriş sınavını, lise kademesinde yapacağı sınavlara bağlayan Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), ÖSYM yerine kendi Ölçme, Değerlendirme ve Sınav Hizmetleri Genel Müdürlüğü’nü kurdu.

ÖSYM yönetim kurulu üyeleri kimlerdir?​

Yükseköğretim Kurulu Başkanlığı
Prof. Dr. Metin Topcuoğlu (Yürütme Kurulu Üyesi) | Prof. Dr. Zeliha Koçak Tufan | Prof. Dr. Mehmet Çelik
Prof. Dr. Hayati Develi | Prof. Dr. Nihat Hatipoğlu | Fahri Kasırga
| |
Metin Kıratlı | Prof. Dr. Hasan Mandal | İbrahim Şenel

ÖSYM sınav soruları çalındı mı?​

11 yıl boyunca ÖSYM soruları çalındı, 500 bin kişi çalıntı sorularla devlete sokuldu. Yine istihbarat birimlerinin, Ankara Başsavcılığı’nın talebi üzerine yaptığı istatiksel analizlere göre, Gülen cemaati 2002-2013 yılları arasında, yani 17-25 Aralık 2013 sonrasına kadar tüm ÖSYM sınav sorularını çalmıştı.

ÖSYM sınav ücreti 2021 hangi banka?​

ÖSYM sınav ücreti 2021 hangi banka?
Ziraat Bankası sadece internet bankacılığı ve mobil bankacılık (Şubelerden ve ATM’den ücret yatırılmaz.) Ücret, ÖSYM’nin internet sayfasında e-İŞLEMLER’de yer alan “ÖDEMELER” alanından kredi kartı/banka kartıyla da yatırılabilecek.

LGS yi kim icat etti?​

Liselere Geçiş Sistemi (LGS), Türkiye’de Millî Eğitim Bakanlığı tarafından 2017-2018 eğitim öğretim yılı ile uygulanmaya başlanan ve her yıl yapılan ilköğretimden ortaöğretime geçiş sınavı sistemi.

ÖSYM başkanları kimler?​

ÖSYM BAŞKANI HALİS AYGÜN KİMDİR? Halis Aygün, (d. 1968 Giresun) 1989 yılında Karadeniz Teknik Üniversitesi, Fen Edebiyat Fakültesi Matematik Bölümünden mezun oldu. Yüksek Lisansını 1992 yılında aynı üniversitede tamamladı.

2020 ÖSYM başkanı kim?​

2020 ÖSYM başkanı kim?
Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) Başkanı Prof. Dr. Halis Aygün, “2021 yılı sınavlarımızı tüm sınav merkezlerimizde eş güdüm içerisinde uygulamaya devam ediyoruz” dedi.

ÖSYM (Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi), Türkiye'de önemli sınavların düzenlendiği bir kurumdur. **Halis Aygün** şu anki ÖSYM Başkanıdır. **ÖSYM'nin 2020 yılı bütçesi 717 milyon 792 bin TL** olarak belirlenmiştir.

ÖSYM, **Milli Eğitim Bakanlığı'na (MEB) bağlı değildir**. 2011 yılında çıkarılan bir kanun ile daha bağımsız hale getirilmiştir. **ÖSYM'nin doğrudan Cumhurbaşkanlığı'na bağlı olduğu** bilinmektedir.

ÖSYM'nin **sınav yönetim kurulu üyeleri** ise şunlardır:
- Prof. Dr. Metin Topcuoğlu
- Prof. Dr. Zeliha Koçak Tufan
- Prof. Dr. Mehmet Çelik
- Prof. Dr. Hayati Develi
- Prof. Dr. Nihat Hatipoğlu
- Fahri Kasırga
- Metin Kıratlı
- Prof. Dr. Hasan Mandal
- İbrahim Şenel

ÖSYM'nin tarihi boyunca **sınav sorularının çalındığı** iddiaları olsa da, en dikkat çeken olaylardan biri 2002-2013 yılları arasındaki Gülen cemaatinin tüm sınav sorularını çaldığı iddialarıdır.

ÖSYM'nin sınav ücreti 2021 yılında **Ziraat Bankası** aracılığıyla ödenebilmektedir. Ücret, Ziraat Bankası'nın internet bankacılığı ve mobil bankacılık kanallarından ödenebilmektedir.

Liselere Geçiş Sistemi (LGS), Türkiye'de **Millî Eğitim Bakanlığı** tarafından icat edilmiş ve uygulanmaya başlanmıştır. Bu sistemin amacı ilköğretimden ortaöğretime geçiş sınavlarını düzenlemektir.

ÖSYM Başkanlarından biri de Halis Aygün'dür. Halis Aygün, 1989 yılında Karadeniz Teknik Üniversitesi'nden Matematik Bölümü mezunu olmuş ve akademik kariyerine devam etmiştir.

Son olarak, **ÖSYM'nin 2020 başkanının da Halis Aygün** olduğu ve 2021 yılı sınavlarının tüm sınav merkezlerinde eş güdüm içerisinde devam ettiği belirtilmektedir.

Geri