OSYM Denklik Sınavını Kaldırdı!

SoruCevap

Yeni Üye
imagesosymdenkliksinavinikaldirdi5ad8c4e1a6351

Yurtdışında okuyan oğrencilerin diplomalarının Turkiyede gecerli olmasını sağlayan yuksekoğretim Diplomaları Denkliği İcin Seviye Tespit Sınavı Osym tarafından kaldırıldı

STS'nin kaldırılması 2019 yılından itibaren gecerli olacak Yeni uygulama nedeniyle yurtdışından alınan yuksekoğretim diploması denkliği icin Yuksekoğretim Kurulu'na başvuran tıp doktoru adayların, 14 Nisan 2019 tarihinde Tıpta Uzmanlık Eğitimi Giriş Sınavı'na (2019TUS İlkbahar Donemi) katılması gerekiyor

Evet, OSYM tarafından Yükseköğretim Diplomaları Denkliği İçin Seviye Tespit Sınavı'nın kaldırılmasıyla ilgili bu bilgi doğru. Yurtdışında okuyan öğrencilerin diplomalarının Türkiye'de geçerli olmasını sağlayan bu sınavın kaldırılmasıyla birlikte yeni bir uygulama devreye girmiş olacak.

STS'nin kaldırılması, 2019 yılından itibaren geçerli olacak ve Yükseköğretim Kurulu'na başvuran tıp doktoru adayları için de yeni bir gereklilik getiriliyor. Artık yurtdışından alınan yükseköğretim diploması denkliği için Tıpta Uzmanlık Eğitimi Giriş Sınavı'na (2019TUS İlkbahar Dönemi) katılma şartı getiriliyor. Bu durumun tıp doktoru adayları için önemli olduğunu belirtmek gerekir.

Yeni uygulama ile ilgili daha detaylı bilgi almak isterseniz Yükseköğretim Kurulu veya ilgili kurumların resmi internet sitelerinden güncel duyuruları takip edebilirsiniz. Bu değişikliklerle birlikte uluslararası alanda eğitim gören öğrencilerin Türkiye'deki akademik kariyerlerine uyum sağlama süreçlerinin daha da önem kazanacağı düşünülebilir.

Geri