OSYM bursu kac yil gecerli Beykent?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu
Web sitesi
forumsitesi.com.tr

ÖSYM bursu kaç yıl geçerli Beykent?​

ÖSYM Burslarının Devamı 2021-2022 Eğitim – Öğretim Yılında Üniversitemizde üniversiteye giriş kontenjan ve yetenek bursu, başarı durumuna bakılmaksızın zorunlu hazırlık sınıfı hariç, lisans programlarında 4+1 yıl, ön lisans programlarında 2+1 yıl, Diş Hekimliği Fakültesi için 5+1 yıl, Tıp Fakültesi için 6+1 devam eder.

Ilk 100 bursu nedir?​

başarılı öğrencileri desteklemek amacıyla öss sonucuna göre sayısal-1, sözel-1, sayısal-2, sözel-2, eşit ağırlık-1, eşit ağırlık-2 ve yabancı dil puan türlerinde ilk 100’e giren öğrencilere verilen başarı bursu.
Kardeş bursu nedir?
Kardeş Bursu Üsküdar Üniversitesinde öğrenim görmekte olan kardeşlerden her birine, mezun öğrencilerin kardeşleri dâhil olmak üzere % 10 oranında ilave indirim verilir.

Beykent Üniversitesi burs kesilir mi?​

Burs Oranı Öğrencinin süresini aşması ve/veya disiplin cezası alması durumunda indirimi kesilir.

Tercih bursu 4 yıl geçerli mi?​

(2) Tercih bursunun süresi, Üniversite ile ilişiğinin veya bursunun herhangi bir şekilde kesilmemiş olması kaydıyla, Ön lisans programlarına yerleşen öğrenciler için 2+1 yıl, Lisans Programları için 4+1 yıl, Tıp Fakültesi için 6+1 yıl olarak devam eder.
Ilk 100 bursu 2021 ne kadar?
İlk 100 içinde yer alan öğrencilere 9 ay süre ile aylık 1200 TL. 101-500 sıralamasında yer alan öğrencilere 9 ay süre ile aylık 1000 TL. 501-1000 sıralamasında yer alan öğrencilere 9 ay süre ile aylık 750 TL.
Üniversitemizin tezli yüksek lisans ve doktora programlarında öğrenim görmeye hak kazanan öğrencilere kontenjan oranında Yükseköğretim Kurulu Başkanlığı ve Senato tarafından belirlenen esaslara göre %100 burs verilir. Bu öğrencilerden azami öğrenim süreleri boyunca ücret talep edilmez.
Beykent Eğitim Kurumlarından mezun olarak üniversitemizde eğitim – öğretim gören öğrencilerden üniversite öncesi Beykent Eğitim Kurumlarında 3 tam yıl okuyanlara %10; 6 tam yıl okuyanlara %20 ve 8 tam yıl okuyanlara %25 oranında eğitim – öğretim ücretlerinden indirilmek üzere burs verilir. (Bu burstan lisans …
Beykent Üniversitesi dersten kalınca ne olur?
(2) Öğrencinin kayıt yenilemediği, ders tekrarı yaptığı ve eksik ders almış olduğu dönemler öğrenim süresinden sayılır. Süresi içinde kayıt yenilemeyen öğrenci, öğrencilik haklarından yararlanamaz.

Tercih indirimi kaç yıl geçerli?​

Tercih İndirimi zorunlu hazırlık sınıfı dahil öğrencilerin öğrenim gördüğü sürece geçerlidir. Kayıtlı olunan programda kazanılmış olan tercih indirimi; kayıtlı olunan yılda tercih indirimi uygulanan kontenjanlara Kurum İçi Yatay Geçiş yapılması durumunda da devam edecektir.

Geri