- Web sitesi
- forumsitesi.com.tr
ÖSYM bursu kaç yıl geçerli Beykent?
ÖSYM Burslarının Devamı 2021-2022 Eğitim – Öğretim Yılında Üniversitemizde üniversiteye giriş kontenjan ve yetenek bursu, başarı durumuna bakılmaksızın zorunlu hazırlık sınıfı hariç, lisans programlarında 4+1 yıl, ön lisans programlarında 2+1 yıl, Diş Hekimliği Fakültesi için 5+1 yıl, Tıp Fakültesi için 6+1 devam eder.Ilk 100 bursu nedir?
başarılı öğrencileri desteklemek amacıyla öss sonucuna göre sayısal-1, sözel-1, sayısal-2, sözel-2, eşit ağırlık-1, eşit ağırlık-2 ve yabancı dil puan türlerinde ilk 100’e giren öğrencilere verilen başarı bursu.Kardeş bursu nedir?
Kardeş Bursu Üsküdar Üniversitesinde öğrenim görmekte olan kardeşlerden her birine, mezun öğrencilerin kardeşleri dâhil olmak üzere % 10 oranında ilave indirim verilir.
Beykent Üniversitesi burs kesilir mi?
Burs Oranı Öğrencinin süresini aşması ve/veya disiplin cezası alması durumunda indirimi kesilir.Tercih bursu 4 yıl geçerli mi?
(2) Tercih bursunun süresi, Üniversite ile ilişiğinin veya bursunun herhangi bir şekilde kesilmemiş olması kaydıyla, Ön lisans programlarına yerleşen öğrenciler için 2+1 yıl, Lisans Programları için 4+1 yıl, Tıp Fakültesi için 6+1 yıl olarak devam eder.Ilk 100 bursu 2021 ne kadar?
İlk 100 içinde yer alan öğrencilere 9 ay süre ile aylık 1200 TL. 101-500 sıralamasında yer alan öğrencilere 9 ay süre ile aylık 1000 TL. 501-1000 sıralamasında yer alan öğrencilere 9 ay süre ile aylık 750 TL.
Üniversitemizin tezli yüksek lisans ve doktora programlarında öğrenim görmeye hak kazanan öğrencilere kontenjan oranında Yükseköğretim Kurulu Başkanlığı ve Senato tarafından belirlenen esaslara göre %100 burs verilir. Bu öğrencilerden azami öğrenim süreleri boyunca ücret talep edilmez.
Beykent Eğitim Kurumlarından mezun olarak üniversitemizde eğitim – öğretim gören öğrencilerden üniversite öncesi Beykent Eğitim Kurumlarında 3 tam yıl okuyanlara %10; 6 tam yıl okuyanlara %20 ve 8 tam yıl okuyanlara %25 oranında eğitim – öğretim ücretlerinden indirilmek üzere burs verilir. (Bu burstan lisans …
Beykent Üniversitesi dersten kalınca ne olur?
(2) Öğrencinin kayıt yenilemediği, ders tekrarı yaptığı ve eksik ders almış olduğu dönemler öğrenim süresinden sayılır. Süresi içinde kayıt yenilemeyen öğrenci, öğrencilik haklarından yararlanamaz.