- Katılım
- 17 Ocak 2024
- Mesajlar
- 265.132
- Çözümler
- 4
- Tepkime puanı
- 1
- Puan
- 38
- Konu Yazar
- #1
Östrojen hormonu hangisi?
Östrojen, dişi cinsiyet özelliklerinin gelişmesi ve korunmasında majör rol oynayan cinsiyet hormonudur. Esas görevi, meme gelişimi, pubik ve koltuk altı kıllanması, adet döngüsünün düzenlenmesi ve üreme fonksiyonunun gelişmesine yardımcı olmaktır.Östrojen hormonu yüksekliği neden olur?
Östrojenin yükselmesine neden olan durumlar şunlardır: Obezite ve/veya yağlanma. Hipertansiyon. Diyabet. Yumurtalık tümörleri.Östrojen hormonu yüksekliği nedir?
Östrojen fazlalığı başlıca hormonal dengesizliklerden olup, fazla kiloya neden olabilir. Östrojen seviyeleri progesterona bağlı yüksek seyir ettiğinde, östrojen baskınlığı kaçılmaz oluyor. Bunun başlıca semptomları karın bölgesi yağlanması, kilo alımı, ruh halinde değişiklikler ve şişkinlik.
Östrojen seviyesi düşüklüğü nedir?
Düşük östrojen, regl kanamalarınızı aşırı derecede hafifletebilir, hatta tamamen yok olmasına neden olabilir. Bunun nedeni östrojenin rahim ağzınızın her ay kalınlaşmasına neden olan hormon olmasıdır. Eğer düşük östrojen seviyelerine sahipseniz, rahim duvarınız yeterince kalınlaşmayabilir.Östrojen hormonu eksikliği nasıl anlaşılır?
Östrojen eksikliği belirtileriÖstrojen fazlalığına ne iyi gelir?
Bu gıdaların tüketimine ağırlık vererek de, östrojen hormonu seviyesi yükseltilebilmektedir. Bu gıdalar: Kuş üzümü, kuru üzüm, kuru kayısı, hurma, erik, şeftali, portakal, çilek, elma, tam tahıllı besinler, kırmızı yonca otu, yulaf, havuç, bezelye, patates, brokoli, ıspanak, sarımsak, tofu ve tüm soya besinleridir.
Östrojenin yüksekliğine yol açan pek çok neden vardır. Doğal yollarla yükselebileceği gibi bazı ilaçların alınmasından sonra da yükselebilir. Örneğin, menopoz semptomlarını azaltmak için verilen östrojen replasman tedavisi sonrasında östrojenin yüksek düzeylere ulaşabildiği gözlemlenmiştir.