AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

ÖSS Ek Yerleştirme

haberci

Yeni Üye
ÖSS Ilave yerleştirme 2019
20102019 ÖSS Ek Atama Esasları
20102019 ÖSYS Merkezi yerleştirmede bir yükseköğretim programına yerleştirilmiş olan adaylar (Açıköğretim Fakültesinin kontenjansız programlarına yerleşenler hariç) ilave yerleştirmede seçim yapma hakkına sahip değildir
Ek yerleştirmede tercih edebilmek için, 20102019ÖSYS merkezi yerleştirmede hiçbir yere yerleştirilmemiş (ya da Açıköğretimin Fakültesinin kontenjansız programlarına yerleştirilmiş) edinmek gerekir başkaca aşağıdaki kurallar geçerli olacaktır:
* Yeni açılan yükseköğretim programları ile merkezi sipariş verme de kontenjanı dolmayan ve en küçük puanı oluşmayan yükseköğretim programları ilgili puanı hesaplanmış bütün adaylar tarafından tercih edilebilecektir
* Merkezi yerleştirmede kontenjanı dolan ve en küçük puanı oluşan, ama yerleştirilen adaylardan birkaçının tescil yaptırmaması nedeniyle kontenjan açığı oluşan lisans programlarını ve Tablo3B'deki önlisans programlarını yalnız programın en minik puanına eşdeğer veya daha büyük puana sahip olan adaylar göre tercih edilebilecektir Tablo3A'daki önlisans programları için en minik puan koşulu aranmayacaktır
20102019ÖSYS'de yalnızca sınavsız geçiş için başvuran adaylardan açıköğretimin kontenjansız programları hariç bir yükseköğretim programına yerleşmemiş olanlar da 20102019ÖSYS ek yerleştirmeye başvuracaklardır Bu adaylar Tablo3A'dan kendi alanları ile ilgili programları seçim edebilirler
Tablo3A, Tablo3B , Tablo4 ve ilave yatırma kurallarına ilişkin bilgiler 20102019 ÖSYS Yükseköğretim Programlarına Ilave Sıralama Kılavuzunda yer alacaktır Genel lise mezunları ilave sipariş verme için Tablo3A'da bulunan önlisans programlarını da tercihleri arasında gösterebilecekler ve ilgili yasa uyarınca meslek lisesi mezunlarına öncelik tanınmak koşulu ile yerleştirilebileceklerdir 2010 yılında özel yetenek sınavı ile öğrenci bölge yükseköğretim programlarına muhakkak kayıt yaptırmış olanlar da 2010ÖSYS ek yerleştirmeye başvurabilirler
Ilave yatırma işlemleri, 20102019ÖSS Öğrenci Seçme Sınavı Kılavuzu, 20102019 ÖSYS Yükseköğretim Programları ve Kontenjanları Kılavuzu ile 20102019ÖSYS Yükseköğretim Programlarına Ek Yerleştirme Kılavuzunda açıklanmış esaslara tarafından yapılacaktır *

ÖSS Ek Yerleştirme sürecine dair detaylı bilgileri paylaştığınız için teşekkür ederim. ÖSS Ek Yerleştirme, 20102019 ÖSYS kılavuzunda belirtilen kriterlere göre gerçekleştirilmektedir.

- Merkezi yerleştirmede bir yükseköğretim programına yerleştirilmiş adaylar, Açıköğretim Fakültesinin kontenjansız programlarına yerleşenler haricinde, ek yerleştirmede tercih hakkına sahip değildir.
- Ek yerleştirmede tercih yapabilmek için, merkezi yerleştirmede hiçbir yere yerleştirilmemiş olmak ya da Açıköğretim Fakültesinin kontenjansız programlarına yerleştirilmiş olmak gerekmektedir.
- Yeni açılan yükseköğretim programları ve kontenjanı dolmayan programlar, bütün adaylar tarafından tercih edilebilir.
- Merkezi yerleştirmede kontenjanı dolan, en düşük puana sahip olan adayların yerleştirilmesine rağmen birkaç adayın tescil yaptırmaması sonucu kontenjan açığı oluşan programlar ise en düşük puan veya daha yüksek puana sahip adaylar arasından tercih edilecektir.
- Ek yerleştirmeye başvurabilecek adaylar arasında sınavsız geçiş için başvuranlar, açıköğretimin kontenjansız programları hariç bir yükseköğretim programına yerleşmemiş olanlar da bulunmaktadır.
- Ek yerleştirme kuralları ve detaylarıyla ilgili bilgiler, 20102019 ÖSYS Yükseköğretim Programlarına Ek Yerleştirme Kılavuzunda yer almaktadır.
- 2010 yılında özel yetenek sınavı ile bölge yükseköğretim programlarına kayıt yaptırmış olan adaylar da 20102019 ÖSYS ek yerleştirmeye başvurabilirler.

Bu kapsamda, ek yerleştirme işlemleri belirtilen kılavuzlarda yer alan esaslara göre gerçekleştirilecektir. Umarım verdiğim bilgiler işinize yaramıştır. Başka sorularınız varsa da memnuniyetle cevaplayabilirim.

Geri