- Katılım
- 17 Ocak 2024
- Mesajlar
- 133.053
- Çözümler
- 15
- Tepkime puanı
- 1
- Puan
- 38
- Web sitesi
- forumsitesi.com.tr
Osmanlıda ilk sivil girişimler hangi dönemde?
Eğitim tarihçilerinin batılılaşma ya da modernleşme olarak da adlandırdığı eğitime yönelik bu yeniden yapılanmaya ilişkin ilk girişimlerin Sultan III. Selim döneminde başladığını söylemek mümkündür.Osmanlı Devleti’nin en önemli eğitim kurumu nedir?
Enderun, yüksek dereceli devlet kadrosu yetiştirmesinin yanında işle eğitimi birleştiren eğitim metodu ile de dikkat çeken Osmanlı’nın en önemli eğitim kurumdur.Ilk ıslahat hareketleri hangi dönemde başlamıştır?
Murad döneminde yapılan ıslahat hareketleri. IV. Murad 2 Eylül 1633 yılında birtakım ıslahat hareketleri gerçekleştirdi.Bunlar; Kahvehaneler yıktırıldı
Osmanlı devletinde yapılan ıslahat ilk önce hangi alanda başlamıştır?
Osmanlı’da ilk ıslahatlar hangi alanda yapıldı: Osmanlı’da Batı örnek alınarak yapılan ilk ıslahatlar yönetim, ordu, eğitim, ekonomi ve kültür alanlarında yapılmıştır.
Osmanlı Devletinde yaygın eğitim nedir?
Yaygın olarak kullanılan eğitim kurumları mektep, medrese, tekke ve zaviyelerin dışında kütüphaneler, camiler, külliyeler olarak öne çıkmaktadır. Vakıf kursları da eğitim ve öğretimin en temel unsurlarından biri olarak kurumsal bir şekilde faaliyet göstermiştir.Modernleşme ne zaman ve nasıl başlamıştır?
17. yy’da Batı Avrupa’da ortaya çıkan modernleşme, ekonomik, siyasi ve sosyo-kültürel bir değişim sürecidir. Modernleşme; endüstrileşme, ulus devlet, kentleşme, bireyselleşme, sekülerleşme ve bilimsel düşünce gibi unsurlara dayanmaktadır.Siyasal modernleşme ne zaman başladı?
Özet: Modernizm, genel olarak 19. yüzyıldan başlayarak; 20. yüzyılın ortalarına kadar toplumsal alanı her konuda etkilemiştir. Modernite, toplumsal ve siyasal yaşam alanlarının, tümünde değişimin yaşanması, toplumun geleneksel değerlerinden soyutlanarak; yeniden tasarlanması anlamına gelmektedir.
Osmanlılarda askeri eğitim ve öğretim kurumları nelerdir?
Osmanlı döneminin başlıca eğitim kurumları sıbyan mektepleri ile medreselerdir. Vakıflar eliyle kurulan bu okulların dışında kalan, saraydaki enderun mektebi ile askeri alanda eğitim veren acemi oğlanlar mektepleri özel amaçlı eğitim kurumlarıdır.