Osmanlida ilk Amerikan okulu ne zaman acildi?

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu

Osmanlıda ilk Amerikan okulu ne zaman açıldı?​

Tarsus Amerikan Koleji: Mersin – 1876 Merkezi Türkiye Misyonu’na bağlı olarak açılan Tarsus Amerikan Koleji 1878 Ekim’inde küçük bir binada eğitime başladı ve 15 Ocak 1878’de Osmanlı Devleti okulu bir idadiye olarak tescil etti.

Bahçeşehir Koleji ilk nerede kuruldu?​

Yarım asrı aşkın süredir Türkiye’de eğitime öncülük eden Bahçeşehir Uğur Eğitim Kurumları, 1968 yılında Laleli’de üç sınıflı bir dershane ile başlayan öyküsünü 2021 yılında da Türkiye’nin ve dünyanın dört bir yanında kaliteli eğitimi yeni nesillerle buluşturan global eğitim markası olarak başarıyla sürdürüyor.

Gaziantep Amerikan Koleji ne zaman kuruldu?​

Gaziantep Amerikan Koleji ne zaman kuruldu?
Amerikan kolejinin arazisinin 110 dönüm olduğunu, 1876 yılında faaliyete girdiğini ve tamamının Amerikalılar tarafından yapıldığını söyleyen Asım Mıhcıoğlu, buranın Amerikan misyonerliği ve Antep’teki Ermenilerin örgütlenmesi için yapılmış büyük bir kompleks olduğunu ifade etti.

Bahçeşehir Koleji’nin kurucusu kimdir?​

Bahçeşehir Koleji’nin kurucusu kimdir?
Enver YücelBahçeşehir Koleji / Kurucusu

Bahcesehir Koleji’nin sahibi kim?​

Enver Yücel, bugün Türkiye ve yurtdışında eğitim veren Bahçeşehir Uğur Eğitim Kurumları’nın Yönetim Kurulu Başkanı’dır. Enver Yücel, 1998 yılında Bahçeşehir Üniversitesi kurmuştur.

Amerikan Kültür Koleji kime ait?​

Dünyanın en büyük yabancı dil kursları, anaokulları ve kolej zincirlerinden birisi olan Amerikan Kültür Eğitim Kurumları; Türkiye’de , tüm yönetim kurulu üyeleri Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olan tamamen Türk Milli Eğitim Bakanlığına bağlı kuruluşlardır.

Central Turkey College nerede?​

Central Turkey College nerede?
tanzimat fermanı ile azınlıklara tanınan birtakım haklar sonucunda robert koleji ve suriye protestan kolejinden sonra amerikalı misyonerlerin 1847 yılında antep’te açtıkları en büyük 3. kolejin adıdır.

Özel okul fiyatları 2022 ne kadar?​

Özel okul fiyatları 2022 ne kadar?
2022-2023 Özel Okulların Ücretleri
31 Mart 2022’ye kadar geçerli ücret | 2022-2023 Ücretleri 1 Nisan 2022’den itibaren geçerlidir.
Sınıf Seviyeleri | PEŞİN | PEŞİN
İlkokul Hazırlık (5 Yaş) | 77.000 TL | 84.500 TL
İlkokullar 1.-4. Sınıflar | 98.000 TL | 107.750 TL
Ortaokullar 5.-8. Sınıflar | 101.000 TL | 111.000 TL

Osmanlı İmparatorluğu'nda ilk Amerikan okulu, Tarsus Amerikan Koleji'dir. Mersin'de bulunan bu kolej, Merkezi Türkiye Misyonu'na bağlı olarak 1876 yılında açılmıştır. Küçük bir binada eğitime başlayan okul, 1878 Ekim'inde faaliyete geçmiş ve 15 Ocak 1878'de Osmanlı Devleti tarafından idadiye (ortaokul) olarak tescil edilmiştir.

Gaziantep Amerikan Koleji ise Amerikalılar tarafından 1876 yılında kurulmuş ve 110 dönümlük bir arazi üzerinde faaliyet göstermiştir. Bu okulun Amerikan misyonerliği ve Antep'teki Ermenilerin örgütlenmesi için büyük bir kompleks olduğu bilinmektedir.

Bahçeşehir Koleji ise Türkiye'de uzun yıllardır eğitim vermekte olan önemli bir kurumdur. Kuruluş öyküsü Laleli'de üç sınıflı bir dershane ile 1968 yılında başlamıştır. Bugün ise Bahçeşehir Uğur Eğitim Kurumları olarak adını duyuran ve dünya çapında tanınan bir eğitim markası haline gelmiştir. Kurucusu ise Enver Yücel'dir.

Amerikan Kültür Eğitim Kurumları ise dünyanın en büyük yabancı dil kursları, anaokulları ve kolej zincirlerinden biridir. Türkiye'de faaliyet gösteren bu kurumların tüm yönetim kurulu üyeleri Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olup, tamamen Türk Milli Eğitim Bakanlığı'na bağlı kuruluşlardır.

Central Turkey College ise Amerikalı misyonerler tarafından 1847 yılında Antep'te açılan en büyük 3. kolej olan bir okuldur.

Özel okul fiyatları 2022-2023 eğitim yılı için belirlenmiş durumda. İlkokul hazırlık, ilkokul ve ortaokul seviyelerindeki eğitim ücretleri değişkenlik göstermektedir. Özel okul fiyatları 2022-2023 eğitim yılında peşin ödeme şartlarına göre 77.000 TL ile 111.000 TL arasında değişmektedir. Geçerli ücretlerin takip edilmesi ve gerekli bilgilendirmelerin ilgili okullar tarafından yapılması önemlidir.

Geri