- Konu Yazar
- #1
Osmanlı Pilavı nasıl yapılır
Osmanlı Pilavı hazırlanışı
Osmanlı Pilavı malzemeleri:
2 Su bardağı pirinc
Yarım paket margarin
300 gr kuşbaşı et
1 Cay bardağı kabukları soyulmuş badem
1 Kahve fincanı yemeklik fıstık (ic fıstık) ve kuşuzum
Osmanlı Pilavı yapımı:
Pirinci tuzlu suda ıslatarak bir saat kadar bekletin
Badem ve fıstıkları yağsız tavada ayrı ayrı kavurun
Eti de ayrı bir tencereye alın
İcine 2 corba kaşığı margarin ve 1 su bardağı su koyarak pişmeye bırakın
Tam kavrulmadan suyu cekmeye başlayınca ocaktan indirin
Pilav yapacağınız tencereye, kalan margarini koyun
Daha sonra pirincleri ekleyin ve kavurun
Kavurduğunuz eti pirincin suyuyla birlikte dokun
Badem, fıstık ve kuş uzumunu de ekleyin
Uzerini ortecek kadar su koyun
Suyunu cekmeye yakın, yarım su bardağı soğuk suyu uzerine gezdirin
Pilavı alt ust ederek karıştırın
Kısık ateşte demlenmeye bırakınAfiyet olsun
imagesosmanlipilavitarifiresimli5ad40d34b7169
Osmanlı Pilavı hazırlanışı
Osmanlı Pilavı malzemeleri:
2 Su bardağı pirinc
Yarım paket margarin
300 gr kuşbaşı et
1 Cay bardağı kabukları soyulmuş badem
1 Kahve fincanı yemeklik fıstık (ic fıstık) ve kuşuzum
Osmanlı Pilavı yapımı:
Pirinci tuzlu suda ıslatarak bir saat kadar bekletin
Badem ve fıstıkları yağsız tavada ayrı ayrı kavurun
Eti de ayrı bir tencereye alın
İcine 2 corba kaşığı margarin ve 1 su bardağı su koyarak pişmeye bırakın
Tam kavrulmadan suyu cekmeye başlayınca ocaktan indirin
Pilav yapacağınız tencereye, kalan margarini koyun
Daha sonra pirincleri ekleyin ve kavurun
Kavurduğunuz eti pirincin suyuyla birlikte dokun
Badem, fıstık ve kuş uzumunu de ekleyin
Uzerini ortecek kadar su koyun
Suyunu cekmeye yakın, yarım su bardağı soğuk suyu uzerine gezdirin
Pilavı alt ust ederek karıştırın
Kısık ateşte demlenmeye bırakınAfiyet olsun
imagesosmanlipilavitarifiresimli5ad40d34b7169