- Web sitesi
- forumsitesi.com.tr
Osmanlı döneminde mendilin iletişimde kullanılması neye örnektir?
Âşıkların “başka dilde konuşmalarına” eski zamanlardan beri tanıklık eden mendil, evrensel bir haberleşme aracı olmuştur. Âşıklar için mendili sallamak, buruna götürmek, yere atmak hep bir mana ihtiva etmiştir. Sevdiğine ucu yanık mendil gönderen kişi, bu aşkın derdinden yanıp tükendiğini haykırıyor demektir.Mendil olayı nedir?
osmanlı imparatorluğu döneminde , padişahın cariye seçme yöntemiydi. bunun için herkes ortalıktan çekilir, haremağaları * köşebaşlarında nöbete durur, padişah cariyeler dairesine girerek “hazinedar kalfa”‘nın sıraladığı kızları tek tek görür, beğendiğinin kucağına mendilini atardı.Takım elbisede neden mendil var?
kravatla takım olarak satılanın beraber kullanmaması gereken, takım elbiseye hareket getiren aksesuar. bunlardan güzel renk ve desende buldukça alıyorum yeri gelince hayat kurtarır diye.
Kırmızı mendil vermek ne anlama gelir?
kırmızı mendil: seni bütün varlığımla seviyorum.
Takım elbisede mendil nasıl kullanılır?
Kumaşı elinizin etrafına sararak bir tüp şekli oluşturup cebinize sığacak biçimde şekil almasına izin verdikten sonra, kumaşın sadece yuvarlak üst kısmı görünecek şekilde cebinize yerleştirebilirsiniz. Hızlı hazırlanmanız gereken bir günde bu tekniği rahatlıkla kullanabilirsiniz.Eskiden mendile ne denirdi?
Mendili boynuna bağlamak, aslında karşısına çıktığı kişiden özür dilemek manasına gelir. Eskiden mendil yerine kefen sarılırdı. Halk arasında kullanılan mendiller ekseriya ketendir.Osmanlıda mor mendil ne anlama geliyor?
kırmızı mendil: seni bütün varlığımla seviyorum. mavi mendil: kederlerdeyim. çok vefasızsın, sensiz mesut olamam. mor mendil: senden çok hoşlanıyorum. pembe mendil: bütün ümidim sende.
Cep mendili nasıl kullanılır?
Cep mendiliniz gömleğinizle de uyumlu olmalıdır. Asla kravatla aynı renk ve desende cep mendili kullanmayın. Smokin giyiyorsanız mutlaka beyaz renk cep mendili kullanın. İlle farklılık yaratmak istiyorsanız kendinden desenli kumaştan beyaz renkte bir cep mendili ile kıyafetinizi tamamlayabilirsiniz.