AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Osmaniyenin Yoğurtlu Kömbesi

theking

Yeni Üye
Katılım
2 Şubat 2024
Mesajlar
231.543
Tepkime puanı
3
Puan
38
Yaş
36
Osmaniyenin Yoğurtlu Kömbesi Tanımı İçin Malzemeler
2 yemek kaşığı margarin
Yarım çay bardağı sıvı yağ
Yarım çay bardağı pudra şekeri( olağana şekerde kullanabilirsiniz)
Yarım çay bardağı yoğurt
1 paket kabartma tozu
Aldığı kadar un
Yoğurtlu üst harcı
3 su bardağı yoğurt
2 su bardağı şeker
2 yemek kaşığı un
Susam

Osmaniyenin Yoğurtlu Kömbesi Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Önce oda sıcaklığındaki yumuşamış margarin, sıvı yağ ,yoğurt karıştır.
Sonra pudra şekerini kat karıştıralım.
Kabartma tozunu sonra unu denetimli bir biçimde katın ele yapışmayan yumuşak bir hamur olana kadar un eklenir yoğurulur.
Yoğurulan hamur yağlanan yuvarlak borcama( borcamı margarin ile her yerini yağlayın) bastırılarak tepsinin her yerine gelecek formda biçim verilir.
Hamuru tepsinin kenarlarına da gelecek biçimde bastırılarak ortası boş olacak halde form bilgili içerisine yoğurt dolgumuzu dökecegimiz için.
Hazırlanan hamurumuz evvelce ısıtılmış 180°derecelik fırınımızda 5 _10 dakika civarı az bi şey pişirilir.
Hamur pişerken yoğurdumuzu bi kaba alalım 3 bardak yoğurt ,2 bardak şeker, 2 yemek kaşığı un karıştırılarak hazırlanır.
Hafif pişen hamurumuz (çok pişmeyecek hamur siz fırınınızı nazaran ayarlayın çok az ölçüde pişecek) tezgaha alıp içerisine yoğurt karışımımızı dökelim.
Üzerine susam serpip tekrar fırına gönderelim.
Üzeri kızarınca kombemiz hazır. (eğer hamurunuzun altı çabucak pişerse yalnızca fırının üstünü açın yoğurt harcımızın üzeri kızarana kadar pişmesi kâfi ). Biz çok severek yiyoruz umarım sizlerde beğenirsiniz deneyenlere afiyet olsun
Osmaniyenin Yoğurtlu Kömbesi Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Geri
Üst