AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Hoş Geldin!

Bize kaydolarak topluluğumuzun diğer üyeleriyle tartışabilir, paylaşabilir ve özel mesaj gönderebilirsiniz.

Şimdi Kaydolun!

Osmaniye Yöresel Yemekleri - Osmaniye Yemek Kültürü

SoruCevap

Yeni Üye
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
350.999
Çözümler
1
Tepkime puanı
17
Puan
308
Yaş
36
Osmaniye yöresel yemekleri nelerdir,Osmaniyenin Yemeklerinin isimleri,osmaniye yemekleri nelerdir

Osmaniyenin Yemekleri


Osmaniye mutfağının en önemli malzemesi bulgurdur. Bu bakımdan yöresel yemeklerimizin çoğu bulgur ile yapılır;
içli köfte, mercimek köftesi, çiğ köfte, kısır, sarmaiçi, bulgur pilavı, batırık gibi...

Diğer belli başlı yemeklerimiz ise; tirşik (pancar), toğga, çiçcice (domatesli pilav), kuru fasulye, nohut yemekleri, lahana sarması, patlıcan dolması, yüksük çorbası, malota çorbası, tarhana çorbası, mevsim itibariyle çeşitli sebze yemekleri ve etli kömbedir.

Ayrıca Ramazan Bayramında kuru kömbe ve pekmezli yapılır. -TIRŞİK -ÇAKILDAKLI -KISIR -TOĞGA -SÖĞÜRME -BÖREK ÇORBASI
 
Geri
Üst