AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Osmaniye yöresel yemekler TUTMAÇ

SoruCevap

Yeni Üye
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
350.999
Çözümler
1
Tepkime puanı
17
Puan
308
Yaş
36
TUTMAÇ
Malzemesi:
2 adet yumurta
2 su bardağı un
İnce irmik
Süzme yoğurt
Yağ, et, havuç
Kereviz, soğan

Yapılışı: Yağ tavada eritilir. Yağ kızınca etler katılıp, sote edilir. Havuç, kereviz ve soğan ilave edilerek, üzerine su katılıp etler iyice pişirilir. Suyu süzülür. Tavadaki havuç, kereviz ve soğan alınıp, yoğurt hazırlanıp bekletilir.Bir tencereye tuzlu su konulup, tutmaçlar hafif haşlanır.Tutmaçlar tabaklara koyulup kızgın yağ üzerinde gezdirilir.Önceden yapılan sos üzerine dökülür.
 
Geri
Üst