AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Osmaniye ŞarLak ŞeLaLesi, Osmaniye ŞarLak ŞeLaLesi Hakkinda Hersey, Bilgiler

SoruCevap

Yeni Üye
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
350.999
Çözümler
1
Tepkime puanı
17
Puan
308
Yaş
36
Osmaniye ili Kadirli ilçesinin 11 km. doğusunda Karatepe Köyü’nde bulunmaktadır. Anadolu’da Kızılırmak kavisi içerisine M.Ö. 2000 yıllarında yerleşen Hititler, M.Ö. 1750’de krallık kurmuşlar ve M.Ö. 1450’de doğunun en önemli İmparatorluklarından biri olmuşlardır. M.Ö. 1200 yıllarında Deniz kavimleri tarafından yıkılan Hitit İmparatorluğu’nun merkez Hattuşaş (Boğazköy) ‘ı terk ederek güneydoğuya çekilen Hititler MÖ.VIII. yüzyılda Kilikya Bölgesine hakim olan Kral Asitowada tarafından Karatepe - Aslantaş yöresinde bir Hitit Krallığı kurmuşlardır.
Sınır kalesi olan Karatepe - Aslantaş ile Ceyhan Nehri’nin karşı yakasındaki Domuztepe ‘de görülen harabeler ve özellikle kuzey-güney kapıları ile kapı aslanları, kalıntılarının en ilginç olanlarıdır. Ortaya çıkarılan eserler modern müzecilik anlayışına uygun olarak tarihi çevreleri içinde onarılarak açık hava müzesi haline getirilmiştir.


Kadirli Sumbas sınırında balıklağa suyu üzerinde bulunan şarlak şelalesi Kadirli'lilerin ve bölge halkının yeni mesire yeri
Güneşli bir yaz günü hafta sonu arkadaşların organizesi ailelerimizle beraber toplandığımız buluşma yerinde farklı bir heyecan içerisindeydik. Arabalara bindikten sonra hareket ettik Kamil Kara bulvarından stadyum yoluna saptık Yusufizzettin ve Harkaçtığı köylerini geçtik.
Yoldaki fındık çamlarından ve gideceğimiz yerin şeklinden şemalinden bahsederken asfaltıda çıkmıştık artık.
Biraz ilerledikten sonra dört yol ağzı, bol elektrik direkli bir kavşaktan sağa döndük. 1 Km gitmeden evlerin önüne arabaları park ettikten sonra Köylü vatandaşların o samimi o sıcakkanlı karşılamalarına muhatap olduk. 150 m yaya olarak yürüdükten sonra o muhteşem manzara ile karşılaştık.
Gerçekten adına layık şarıl şarıl suların aktığı bir yerdi burası, ŞARLAK ŞELALESİ...
Önündeki doğal göleti de ayrı bir ahenk katıyordu manzaraya..

Ya kuş sesleri.. Şelalenin o dinlendirici sesiyle bir olup kulaklarımızın bayram yapmasına vesile oluyordu.
Göletten göz kırparcasına dışarı fırlayan balıkcıklarda göz zevkimize ayrı bir ahenk katıyordu.

Bir tarafı komple maki ormanıyla süslü yamacı ve diğer tarafta yer alan bahçe ve tarlalarıyla, ama %100 doğallığıyla farkına varılmamış bakir bir güzelliği temsil ediyordu..
 
Geri
Üst