AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Osman Çakır Kimdir, Hayatı

haberci

Yeni Üye
Osman Çakır hakkında veri
Osman Çakır yaşam öyküsü
Osman Çakır, 20 Aralık 1952'de Trabzon Sürmene'de doğdu Babasının adı Kemal, annesinin adı Gülfidan'dır
Öğretim Üyesi; ODTÜ Kimya Bölümü'nü bitirdi ODTÜ'de başladığı yüksek lisans çalışmasını Hacettepe Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi'nde tamamladı Hacettepe Üniversitesi'nden Fiziko Kimya dalında doktora derecesi aldı Ondokuz Mayıs Üniversitesi'ne Muavin Doçent olarak atandı 1986'da doçent, 1991'de profesör oldu
Enstitü Müdür Yardımcılığı, Döner Anapara İşletme Müdürlüğü, Satınalma Müdürlüğü, İhale Komite Başkanlığı, Fakülte Kurulu Üyeliği, Yönetim Kurulu Üyeliği gibi birçok görevi yürüttü 1996'da Ondokuz Mayıs Üniversitesi Rektörlüğüne seçilerek atandı
Üniversitelerarası Komite Başkanı olarak ödev yaptı Bilim alanında çok sayıda yurtiçi ve yurtdışı dergilerde makaleleri ve kitapları yayınlandı Haber ve Ortadoğu gazetelerinde köşe yazarlığı yaptı
23 Dönem'de TürkiyeAB KPK Üyesi oldu İyi derecede İngilizce bilen Çakır, evli ve 2 çocuk babasıdır 22 Temmuz 2007 Genel seçimlerinde MHP'den' Samsun milletvekili seçilmiştir *

Osman Çakır, 20 Aralık 1952 doğumlu olup Trabzon Sürmene'de dünyaya gelmiştir. Babasının adı Kemal, annesinin adı Gülfidan'dır. Eğitim hayatını ODTÜ Kimya Bölümü'nde tamamlayan Çakır, yüksek lisans çalışmalarını Hacettepe Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi'nde sürdürmüş ve Fiziko Kimya dalında doktora derecesi almıştır. 1986 yılında doçent, 1991 yılında ise profesör unvanını almıştır.

Ondokuz Mayıs Üniversitesi'nde Muavin Doçent olarak göreve başlayan Osman Çakır, çeşitli görevler üstlenmiştir. Enstitü Müdür Yardımcılığı, Döner Anapara İşletme Müdürlüğü, Satınalma Müdürlüğü, İhale Komite Başkanlığı, Fakülte Kurulu Üyeliği, Yönetim Kurulu Üyeliği gibi görevleri yerine getirmiştir. 1996 yılında Ondokuz Mayıs Üniversitesi Rektörü olarak atanan Çakır, Üniversitelerarası Komite Başkanlığı gibi önemli görevleri de üstlenmiştir.

Bilim alanında yurtiçi ve yurtdışı dergilerde makaleleri ve kitapları yayınlanmış olan Osman Çakır, ayrıca Haber ve Ortadoğu gazetelerinde köşe yazarlığı da yapmıştır. 23. Dönem Türkiye-AB Karma Parlamento Komisyonu Üyesi olan Çakır, iyi derecede İngilizce bilmektedir. Evli olan Osman Çakır'ın 2 çocuğu bulunmaktadır.

22 Temmuz 2007 tarihinde gerçekleşen genel seçimlerde Milliyetçi Hareket Partisi'nden (MHP) Samsun milletvekili seçilen Osman Çakır'ın siyasi kariyeri de dikkat çekicidir.

Geri