AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Oryantasyonun Turkcesi ne?

Editör

Yeni Üye

Oryantasyonun Türkçesi ne?​

Oryantasyon; yönlendirme, yön verme, kılavuzluk etme, Fransızca orientation sözcüğünün Türkçe söylenişi. Genellikle bir iş terimi olarak kullanılır. İplik üretiminde, ipliği oluşturan liflerin birçok kez çekilip uzatılarak birbirlerine paralel hale getirilmesi işlemine de oryantasyon denir.

Oryantasyonda ne anlatılır?​

Oryantasyonda ne anlatılır?
Yönlendirme, kılavuzluk etme anlamlarını taşıyan ve Fransızca orientation kelimesinin Türkçe söylenişi olan oryantasyon ile işe yeni başlayan çalışanların işin gerektirdiği tutum ve bilgileri edinmeleri, düşünsel ve/veya bedensel becerileri kazanmaları, bu şekilde en kısa zamanda kendilerini önemli hissederek kuruma …

Dublaj ne anlama gelir?​

Dublaj Sözlük Anlamları Sözün “çekilmiş bir filmi sonradan seslendirme, yabancı dilde çekilmiş bir filmi yerli dile çevirme” anlamı için [[TDK]] seslendirme karşılığını önermektedir. Dilimizde aynı köke dayanan dublajcı ve dublajcılık kelimeleri de kullanılmaktadır.

Oryantasyon testi ne demek?​

Oryantasyon testi ne demek?
Fransızca orientation kelimesinin Türkçe söylenişi oryantasyondur. İşe yeni başlayan çalışanların gereken tüm bilgileri edinmesi ve kısa sürede işe adapte olması için yapılan bir eğitimdir. Sadece eğitim verilmekle kalmaz aynı zamanda kişinin bu eğitime ve işe uyup uymadığı da denetlenmiş olur.
Ajite depresyon nedir?​
tipik depresyonun kalıcı üzüntü, karamsarlık, düşük enerji ve düşük veya “boş” ruh halini sinirlilik, kaygı, huzursuzluk, aşırı konuşma, kıpırdama gibi ajite semptomlarla birleştiren nispeten şiddetli bir klinik depresyon türü.

Halk Eğitim oryantasyon eğitimi nedir?​

Halk Eğitim oryantasyon eğitimi nedir?
Halk Eğitim Merkezlerinde görev yapan öğretmen, kadrolu usta öğretici ile görev yapacak ücretli uzman ve usta öğreticilerin Halk Eğitimi Merkezleri Oryantasyonu konusunda bilgi ve becerilerini artırmak ve mesleki tecrübelerine katkı sağlamak amacıyla düzenlenen kurslara Usta Öğretici Oryantasyon Kursu denmektedir.

Voleybol dublaj ne demek?​

Dublaj: Bloğa çıkan takım arkadasından seken topları kurtarmayı amaçlayan hareket.

Oryantasyon, genellikle bir iş terimi olarak kullanılan ve yönlendirme, yön verme, kılavuzluk etme anlamlarına gelen Fransızca "orientation" kelimesinin Türkçe karşılığıdır. Özellikle yeni başlayan çalışanların iş gereksinimlerini, tutum ve bilgilerini edinmeleri, düşünsel ve/veya fiziksel beceriler kazanmaları için yapılan eğitimi ifade eder.

Oryantasyon testi ise bir eğitimden önce veya sonra yapılan, çalışanların bu eğitime ve işe uygunluğunu değerlendirmek amacıyla uygulanan bir testtir. Bu testler, çalışanların gereken bilgileri öğrenip öğrenmediklerini, işe ne kadar hızlı adapte olduklarını ve eğitimin etkili olup olmadığını belirlemek için kullanılır.

Halk Eğitim Oryantasyon Eğitimi ise Halk Eğitim Merkezlerinde görev yapan öğretmen, kadrolu usta öğretici ve ücretli uzmanların, mesleki bilgi ve becerilerini artırmak amacıyla düzenlenen bir kurs programını ifade eder. Bu eğitimler, personelin mesleki tecrübelerine katkı sağlamak ve görevlerini daha etkin bir şekilde yerine getirmelerini sağlamak için düzenlenmektedir.

Voleybol dublaj ise voleybolda kullanılan bir terimdir. Bloğun dışına çıkan veya başka bir oyuncudan seken topları kurtarmak amacıyla yapılan bir hareketi ifade eder. Bu, takımın hücumunu devam ettirmek ve rakibin hücumunu engellemek için önemli bir savunma tekniğidir.

Geri