Oryantasyonun amaci nedir?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu

Oryantasyonun amacı nedir?​

Oryantasyon eğitiminin amacı, çalışanın aklındaki sorulara cevap bularak kuruma hızla alışmasını sağlamaktır. İşin yapısını, işlevini, kurumun iş çevresini öğreterek yapacağı işin önemini, hak sorumluluk ve kurum kültürü ile aidiyet hissine sahip olmasını amaçlar.

Çalışan açısından oryantasyon ne fayda sağlar?​

Yeni çalışanın kendine güven kazanmasını sağlamak. Çalışanın öğrenme hızını artırarak işi öğrenmeyle ilgili maliyetleri azaltmak. Bilgi eksikliğinden doğabilecek sorunların önüne geçmek. Yeni çalışana sorumluluklarını öğreterek zaman kaybını önlemek.
Oryantasyon için neler yapılabilir?
Oryantasyon sürecinde, çalışana kurumun temel bir tanıtımı yapılır ve genel olarak iş süreçleri hakkında bilgi verilir. Kurumun beklentileri, hedefleri, işin tanımı ve ihtiyaçlar genel bir çerçeve altında anlatılır. Bu aşamada iletişim tek yönlü değildir.

Oryantasyon belgesiyle ne yapılır?​

Usta öğretici oryantasyon belgesi, belge sahibinin mesleğini farklı kişilere öğretebileceğini gösteren belgedir. Bu belge ile halk eğitim merkezlerinde yarı zamanlı öğretmenlik yapılacağı gibi kadrolu öğretmenlik yapmak da mümkündür.

Oryantasyon eğitimi zorunlu mu?​

“İşe başlama eğitimleri” zorunlu! İşveren, çalışmaya başlamadan önce işe başlama eğitimi almasını sağlamakla yükümlüdür. Bu eğitimler işverence veya işveren tarafından görevlendirilen bilgi sahibi ve deneyimli çalışanlarca verilebilir. İşe başlama eğitimi her çalışan için en az iki saat olarak düzenlenmelidir.
Halk Eğitim oryantasyon belgesi ne işe yarar?
Oryantasyon Programı Nedir? Üniversiteye yeni kayıt yaptırmış öğrencileri, ders programlarına başlamadan önce üniversitenin işleyişi, akademinin dışında faaliyet gösteren birimleri, yerleşkeler ve öğrencilerin faydalanabilecek alanları ile ilgili bilgileri paylaşmak üzere hazırlanan programlardır.
Halk Eğitim Merkezlerinde görev yapan öğretmen, kadrolu usta öğretici ile görev yapacak ücretli uzman ve usta öğreticilerin Halk Eğitimi Merkezleri Oryantasyonu konusunda bilgi ve becerilerini artırmak ve mesleki tecrübelerine katkı sağlamak amacıyla düzenlenen kurslara Usta Öğretici Oryantasyon Kursu denmektedir.

Geri