- Web sitesi
- forumsitesi.com.tr
Oryantasyon dersi ne demek?
Fransızca orientation kelimesinin Türkçe söylenişi oryantasyondur. İşe yeni başlayan çalışanların gereken tüm bilgileri edinmesi ve kısa sürede işe adapte olması için yapılan bir eğitimdir. Sadece eğitim verilmekle kalmaz aynı zamanda kişinin bu eğitime ve işe uyup uymadığı da denetlenmiş olur.Oryantasyon eğitiminin amacı nedir?
Oryantasyon eğitiminin amacı, çalışanın aklındaki sorulara cevap bularak kuruma hızla alışmasını sağlamaktır. İşin yapısını, işlevini, kurumun iş çevresini öğreterek yapacağı işin önemini, hak sorumluluk ve kurum kültürü ile aidiyet hissine sahip olmasını amaçlar.Oryantasyon faydaları nelerdir?
Oryantasyon Eğitiminin Faydaları Neler?
Halk Eğitim oryantasyon belgesi ne işe yarar?
Usta öğretici oryantasyon belgesi, belge sahibinin mesleğini farklı kişilere öğretebileceğini gösteren belgedir. Bu belge ile halk eğitim merkezlerinde yarı zamanlı öğretmenlik yapılacağı gibi kadrolu öğretmenlik yapmak da mümkündür.
Oryantasyon katılım zorunlu mu?
Uyum haftası, Milli Eğitim Bakanlığı’nın geçiş dönemlerinde bulunan öğrenciler için okula kaynaştırma amacı taşıyor. Uyum haftası zorunlu değil ve devamsızlıkları etkilemiyor. Ancak eğitimciler tarafından katılım sağlanmasının önemli olduğu bildiriliyor.Üniversite oryantasyon gidilir mi?
Dersler başlamadan hemen önce başlayan oryantasyon döneminde kabul aldığınız okul hakkında temel bilgilere sahip olmanız sağlanır. Böylece okulun bir parçası olmak sizin için daha kolay hale gelir. Üniversitenin sosyal ve akademik yapısı ve sunduğu imkanları tanımak için oryantasyon programları idealdir.Üniversite oryantasyon haftası nedir?
Yeni işin veya okulun gereği olarak, yeni bilgilerin edinilmesi, düşünsel ve bedensel becerilerin kazandırılması maksadıyla uygulanan eğitsel programlardır. Bu eğitim süresi, farklı etmenlerle değişiklik göstermektedir. Ortalama oryantasyon süresi 1 hafta ile 8 hafta arasıdır.