AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Orucun 3 gunu vucutta neler olur?

  • Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
265.357
Çözümler
5
Tepkime puanı
1
Puan
38

Orucun 3 günü vücutta neler olur?​

3. GÜNDEN- 7. GÜNE: SU İÇMEYE DİKKAT Yağı tüketti ve kan şekerine dönüştürdü. Sahur ve iftar vakitleri arasında su alımı azaldığı için vücutta terleme hızlanırken, sıvı kaybı da artıyor. İftar ve sahur vakitlerinde öğünlerde karbonhidrat ve bazı yağların gerekli düzeyde alınması, enerji üretimi için şart.
Oruç tutan vücutta neler olur?
Yağların yakılması kilo vermemize, kolesterol seviyemizi düşürmemize ve diyabet riskini azaltmamıza yardımcı oluyor. Öte yandan, kan şekerinin düşmesiyle vücutta halsizlik ve uyuşukluk baş gösteriyor. Açlık seviyesinin en üste çıktığı zamanlarda baş ağrısı, mide bulantısı ve kötü ağız kokusu da semptomlara ekleniyor.
Oruç tutarken halsizlik neden olur?
Kan şekerinin düşmesine bağlı olarak uyku, halsizlik ve dikkat dağınıklığı gibi durumlar ortaya çıkmaktadır. Oruç tutarken insanların uykusunun gelmesinde en önemli sebep ise kan şekerinin düşmesidir. Bu nedenle beslenme açısından kan şekerini dengeleyen besinlere yönelmek gerekir.

1 ay oruç tutarsak ne olur?​

Organlar daha önce olduğu gibi maksimum kapasiteyle çalışmaya tekrardan başlıyor. Hafıza, konsantrasyon ve stres seviyeniz normale dönüyor ve vücut toksinlerden arınmaya başlıyor.
Oruç tutmak zihni açar mı?
Az yemek zihin açar ve kişisel gelişime katkıda bulunuyor. Ramazan ayında oruç tutmak hem fiziksel hem de zihinsel sağlığımıza katkı sağlıyor. Oruç, gün içinde insanları anlamayı ve gün içinde hoşgörü içinde hareket etmemizi öğretirken, zihnimizin daha pratik çalışmasına fırsat verir.
Oruçta halsizliğe ne iyi gelir?
Yaz meyveleri ve hurma tüketmeyi ihmal etmeyin İftarda ve sahur bitimine kadar; B ve C vitamini içeren gıdalar, folik asit, demir, magnezyum, potasyum, selenyum, çinko açısından zengin olan süt ve et ürünleri, turunçgiller, yeşil yapraklı sebzeler, kuru baklagiller ve meyve çeşitlerinden tüketmek gerekmektedir.
Oruç Tutarken Zinde Kalmak İçin Pratik Öneriler
- İftar ve sahur arasında 2 öğün daha yapın.
- Çorbadan hemen sonra ana yemeğe geçmeyin.
- Eti doğru tüketerek tokluk hissinizi artırabilirsiniz.
- Kuru baklagilleri iftar sofranızdan eksik etmeyin.
- İftar sonrası ara öğünlerde meyve ve fındık tercih edin.
 
Geri
Üst