AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Oruçluyken Kabız Oldum Diye Sitem Ettim Bu Günah mıdır?

SoruCevap

Yeni Üye
Benim kabızlık şikayetim var. 1, 1 buçuk aydan beri büyük tuvaletimi yapamıyorum. Etrafımdakiler ailem bana sürekli su iç yemek ye bol bol hareket yap diye vb şeyler söyledi. Ben bir anlık sinirle oruç tutuyorum, namaz kılıyorum, dua ediyorum diye sitem ettim. Allah’ım şifamı vermiyor diye, sonra şu oruç bitse artık dedim. Artık hastaneye gideceğim dedim. Ama bir anlık sinirle çünkü orucuma zarar gelir diye oruçluyken hastaneye gitmek istemiyorum. Bunada biraz sitem ettim. Sonra çok pişman oldum, kendi kendime bu oruç tutmanın bir anlamı kalmadı diye kendi kendime söylendim. Hocam tuttuğum oruçların bir değeri kalmış mıdır?

Cevap: Oruçluyken Kabız Oldum Diye Sitem Etmek?
Yapılan her ibadetin şüphesiz bir değeri vardır. Bundan asla şüpheniz olmasın. Ancak Mevla’mız hastaya oruç ibadetinde kolaylık sağlamıştır. Örneğin doktorunuz oruç tutmamalısınız diyor ise oruç tutmamalı ve daha sonra kaza etmelisiniz. Dolayısı ile yaptığınız sitemler bu anlamda yersizdir. Yüce Mevla’mız Oruç tutamayacak derecede olan kullarını Oruç tutmaya zorlamamaktadır. Muhtemelen bu konudan habersiz bir şekilde sitemde bulunmuşsunuz.

Bizler kul olarak aciziz ve zaman zaman yanlış sözler edebilmekteyiz. Bu noktada önemli olan pişman olmak ve aciziyetimizi yüce Mevla’mıza bildirmektir. Yüce Mevla’mız bir kulun anlayamayacağı derecede merhamet sahibidir. Ellerinizi açın ve yüce Mevla’mıza derdinizi pişmanlığınızı anlatın. Şükürler olsun ki affetmeyi seven bir yüce Mevla’mız var.

Tuttuğunuz Oruçların tabi ki bir değeri vardır. Siteminiz bu değeri azaltmış olur. Fakat bu noktada samimiyet ile yapacağınız tövbe kaybınızın yerine gelmesine vesile olacaktır inşaallah.

Geri