AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Oruc tutmak anne sutunu azaltir mi?

  • Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
265.352
Çözümler
5
Tepkime puanı
1
Puan
38

Oruç tutmak anne sütünü azaltır mı?​

Emzirme döneminde bebeği olan ve oruç tutma niyetinde olan annelere önemli tavsiyelerde bulunan Anadolu Sağlık Merkezi Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Dr. Ela Tahmaz, “Emziren annenin oruç tutması sütün kalitesini düşürür” diyor. Bu da emziren annelerin oruç sırasında süt kalitesinin etkilendiğini kanıtlıyor.
Emziren anne ne zaman oruç tutabilir?
Bebek 1 yaşına bastıktan sonra anne rahatlıkla oruç tutabilir. Emziren anneler sahura mutlaka kalkmalı, iftar ile sahur arasında bol miktarda su tüketmeli.
Diyanet emziren anneler oruç tutabilir mi?
Kendisi dayanabilecek ve çocuk da etkilenmeyecek ise gebe ve çocuk emziren kadın oruç tutabilir. Hamilelik ve çocuk emzirme gibi meşru sebeplerle oruç tutamayan kadınlar, tutamadıkları bu oruçlarını şartların elverişli olduğu başka zamanlarda kaza ederler (Merğînânî, el-Hidâye, II, 269).”

6 aylık bebeği olan anne oruç tutabilir mi?​

Bebek emzirmek orucu bozmaz. Bebek emziren anneler doktorlarına danışıp oruç tutabilirler. Ancak bebek emziren anneler; oruç tutamadıkları durumda şartların elverişli olduğu başka zamanlarda kaza edebilir, uygun farklı bir zamanda oruç tutabilirler.
1 aylık hamile oruç tutabilir mi?
Gebelikte oruç tutmam gerekir mi? Diyanet İşleri Başkanlığı, “Ramazan orucunu tutmamak için geçerli mazeretlerden biri de gebelik veya çocuk emzirmektir. Hamilelik ve çocuk emzirme gibi meşru sebeplerle oruç tutamayan kadınlar, tutamadıkları bu oruçlarını şartların elverişli olduğu başka zamanlarda kaza ederler.
Emziren anne oruç tutarken ne yemeli?
Emziren anneler, mutlaka sahura kalkmalı ve protein açısından zengin besinler tüketmelidir. Sahura kalkmadan oruç tutmak hem emziren anne için hem de bebeği için tehlikelidir. Gün içerisinde sıvı kaybına uğranacağından dolayı iftar saatinden sahur saatine kadar bol bol sıvı tüketilmelidir.
Ramazan orucunu tutmamak için geçerli mazeretlerden biri de gebelik veya çocuk emzirmektir. Gebe veya emzikli olan kadınlar, kendilerine yahut çocuklarına bir zarar gelmesinden korkmaları hâlinde oruç tutmayabilirler. Kendisi dayanabilecek ve çocuk da etkilenmeyecek ise gebe ve çocuk emziren kadın oruç tutabilir.
4 aylık bebeği olan oruç tutabilir mi?
3 aylık bebek emziren anne oruç tutabilir mi?

Hamilelikte hangi ayda oruç tutulur?​

3. ve 5. aylar arasında daha rahat hamilelik yaşanması nedeniyle oruç için en uygun hamilelik ayları 3 ve 5. dir. Son aylar bebeğin hızlı büyüdüğü ve kilo aldığı dönemlerdir.
Oruç tutan kimsenin dikkat etmesi gereken hususlar nelerdir?
Oruç Tutan Kişilerin Dikkat Etmesi Gerekenler;
- Mutlaka Sahura Kalkılmalı Oruç tutan kişinin sahura kalkması ayrı bir güzelliktir.
- Sahur Geciktirerek Yapılmamalı
- İftarı Su veya Hurma İle Açılmalı
- Kişi Diline ve Kulağına Sahip Olmalı
- İftarda ve Sahurda Dua Edilmeli.
 
Geri
Üst