AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Hoş Geldin!

Bize kaydolarak topluluğumuzun diğer üyeleriyle tartışabilir, paylaşabilir ve özel mesaj gönderebilirsiniz.

Şimdi Kaydolun!

Ortuk program ornekleri nelerdir?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu

Örtük program örnekleri nelerdir?​

Yazılı olmayan belirsiz ders ya da etkinlikler ise gizil-örtük programa dahildir. Genellikle okul dışında gerçekleştirilirler. Bireyleri hayata hazırlayarak kolaylık sağlayan sergi ve müze gezileri gibi okul dışı ya da ders sırasında yapılan okul içi çalışmalardır.
Örtük program kavramını ilk olarak kullanan yazar kimdir?
Literatürde ilk olarak örtük program kavramını Philip Jackson kullanmıştır. Philip Jackson “Life in Classroom” adlı çalışmasında öğrencilerin kişilikleri, okula karşı tutumları, ilgi düzeyleri, zekâ ve ahlaki gelişimleri ile ilgili unsurları inceleyerek örtük programı ortaya çıkaran yazardır (Jackson, 1990, s.4).

Örtük program ne demek?​

Örtük program terimi, öğretimden çok eğitim ile ilgilidir. Bu programda öğrencilerin derslerde öğrenemediği bilgilerin sosyal aktiviteler, okul gezileri ve daha birçok sosyal etkinlik ile öğrenmesi hedeflenir.
Ekstra program ne demek?
EKSTRA PROGRAM (EXTRA CURRICULUM) Resmi program dışı olan örtük programdan farklı olarak planlı olan sportif, sanatsal, kültürel etkinlikleri kapsar. Öğretmenlerin gözetim ve rehberliği altındadır. Katılım, gönüllülük esasında dayalıdır. Okulun öğretim dışında düzenlediği çalışmalardır.
m.e.b’in yasa ve tüzüklerinde yer almayan, tüm ders dışı etkinlikleri kapsayan, okulların gönüllülük esasına dayandırarak kendi amaçları doğrultusunda uyguladıkları öğretim programıdır.
Örtük program kapsamında bahsettiğimiz durumlar neleri kapsar?
Örtük programın girdileri öğrenci, öğretmen, yönetici, personel ve velilerin özellikleri, toplum özellikleri, eğitim ve öğretim programının özellikleri, fiziksel ortam, materyaller ve kurallardır. Örtük programın amaçları ve çıktıları bilişsel, bilişötesi, duyuşsal ve devinişsel kazanımlardır.

Örtük program nedir makale?​

Örtük program olarak adlandırılan bu program, okullarda uygulanan eğitim programlarında belirtilen amaç ve etkinliklerin dışında öğrenme-öğretme süreci içerisinde ortaya çıkan bilgi, fikir ve uygulamalar şeklinde tanımlanmaktadır.
Işe vuruk program nedir?
Uygulamadaki Program (işevuruk – gerçekleşen): Öğretmen tarafından sınıfta kapsama alınan ve vurgulanan, yani öğretmenin öğrettikleri ile öğrencilerin gerçekten sorumlu tutuldukları öğrenme taslakları ve standartları, yani önemli olanları içerir.

Örtük sistem nedir?​

Örtü sistemi, hayvan anatomisinde sıklıkla bir hayvanın en büyük organ sistemidir.
Ek program nedir?
Ekstra Program (destekleyici): Dersler dışındaki tüm planlanmış deneyimlerden oluşur.
Müfredat programlarının sosyolojik boyutlarından birisi de, açık müfredat dışında bir de gizli ya da örtük müfredat kavramının varlığıdır. Ders dışı etkinlikleri de içine alan, yazılı olmayan bir kavramdır. Amaçlanmış ya da amaçlanmamış bir öğrenim sonucunu ifade eder.
1 örtük program kapsamında bahsettiğimiz durumlar neleri kapsar?
Örtük Program

Program kavramı nedir?​

Program: Yapılacak bir işin bölümlerini, her bölümün sırasını, zamanını ve nasıl yapılacağını gösteren tasarıdır.
Kubik program ne demek?
Çok boyutlu bir program olan kübik program disiplinlerin tek başına öğretilmesi yerine, bir disiplini verirken aynı zamanda bireye duyuşsal özelliklerin de verilebileceğini ve bunu yaparken öğrenme öğretme tekniklerinin, öğrenme stillerinin kullanılabileceğini ortaya koyan bir programdır.

Geri