AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Ortodontist olmak icin ne yapilmali?

  • Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
265.352
Çözümler
5
Tepkime puanı
1
Puan
38

Ortodontist olmak için ne yapılmalı?​

Diş hekimliği unvanını elde eden adayların ortodontist olabilmesi için uzmanlık eğitimi alması gerekir. Bu eğitimin süresi 4 yıldır. Bu 4 yıllık eğitimi tamamlayan diş hekimlerine “ortodontist” unvanı verilir. Yani ortodonti uzmanlığının toplam eğitim süresi en az 9 yıldır.

Ortodontist ne kadar maaş alır?​

Ortodonti Uzmanı maaşı en düşük 17.690 TL, en yüksek 39.600 TL arasında değişkenlik göstermektedir. En düşük ve en yüksek Ortodonti Uzmanı ortalamasına göre Ortodonti Uzmanı maaşı yaklaşık 28.310 TL seviyelerindedir.
Ortodonti hangi bölüme girer?
Ortodonti; uyumsuz ve çapraşık dişlerin uyum ilişkilerini teşhis ve kontrol eden, bu durumu önlemeye çalışan ve tedavisini yapan diş hekimliği branşının uzmanlık dalıdır.

Diş sağlığı uzmanına ne denir?​

Periodontoloji, dişlerimizi çevreleyen dokuların yani diş etleri ve diş köklerini çevreleyen kemiğin hastalıkları ve bunların tedavisiyle ilgilenen ana bilim dalıdır. Bu bilim dalında doktorasını tamamlayarak uzmanlığını almış olan kişilere de diş eti hastalıkları uzmanı yani periodontolog (periodontist) denir.

Periodontoloji ne kadar maaş alır?​

Özel sektörde çalışan bir diş hekimi 3-5 bin TL bandında bir maaş alırken, devlette yeni işe başlayan bir diş hekimi 5,5-6 bin TL bandında maaş alabilmektedir.
Ortodonti hangi tedavileri yapar?
Ortodonti, diş ve çene uyumunun bozulmasına neden olan durumların teşhisi ve tedavisini gerçekleştirir. Estetik görüntü açısından insanları rahatsız eden bozuklukların yanı sıra yaşamı direkt etkileyen doğuştan gelen veya daha sonradan oluşan sorunların tedavisi gerçekleştirilir.
Çene şekil bozukluklarının onarılması ve düzeltilmesi için uygulanan diş teli tedavisini devlet karşılamaktadır. Çene geriliği, dişlerde çapraşıklıklar ve çene bozukluğu gibi problemlerin diş teli ile tedavisini devlet üstlenmektedir.
Ortodonti, diş ve çevre dokuları kaynaklı ağız ve yüz anomalilerinin düzensizliklerinin teşhisi ve tedavisini içeren diş hekimliği dalıdır. Diş teli tedavisi, ortodonti tarafından yapılır ve dişlerle çenenin üç boyutlu olarak uyum içerisine getirilmesi işlemini içerir.
 
Geri
Üst