AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Ortodontist ne kadar maas alir?

Editör

Yeni Üye

Ortodontist ne kadar maaş alır?​

Kariyerinde Maaşlar
| EN DÜŞÜK | ORTALAMA
Ortodonti Uzmanı | 20.410 | 29.830

DUS cerrahi kaç yıl?​

Tablodan da anlaşılacağı üzere Ağız, Diş ve Çene Cerrahisi ve Ortodonti uzmanlık alanının eğitim süresi dört yıllıkken diğer uzmanlık alanları için bu süre üç yıl olarak belirlenmiştir.

Diş uzmanlıkları kaç sene?​

Diş uzmanlıkları kaç sene?
Bu talebe paralel olarak ülkemiz diş hekimliği fakültelerinde de 2012 yılından bu yana aynı tıp hekimliğinde olduğu gibi 8 farklı branşta uzmanlık eğitimi verilmeye başlanmıştır. 5 yıllık diş hekimliği eğitimi olan bir hekim, sonrasında spesifik bir alanda 3-4 yıl çalışmalar yaparak uzman diş hekimi ünvanını alıp.

Ortodontist olmak için ne okumalı?​

Ortodontist olmak için ne okumalı?
Ortodonti uzmanı olabilmek için öncelikle üniversitelerin 5 yıllık Diş Hekimliği bölümlerinden mezun olunması gerekir. Fakat bu eğitim ortodonti uzmanlığı için yeterli değildir. Bu bölümden mezun olanlar, meslek olarak ancak diş hekimliğini icra edebilirler.

Diş hekimliği Dus kaç yıl?​

Diş Hekimliği Fakültesi eğitimi 5 yıldır. Bu süre hazırlık sınıfı eğitimi veya dönem/yıl uzatma gibi nedenlerle daha uzun olabilir. Daha fazla bilgi için “Diş Hekimliği Fakültesi eğitimi kaç yıldır?” adlı yazımı okuyabilirsiniz.

Dusta uzmanlık kaç yıl?​

Eğitim Süre Çizelgesi
Ana Dallar | Eğitim Süreleri
1- Ağız, Diş ve Çene Cerrahisi | 4 yıl
2- Endodonti | 3 yıl
3- Ortodonti | 4 yıl
4- Pedodonti | 3 yıl

Ortodontist olmak için kaç puan gerekir?​

Ortodontist olmak için kaç puan gerekir?
Ortaöğretim başarı puanının 2021-YKS SAY puanına etkisi 51,6 olan bir öğrencinin diş hekimliğini kazanabilmesi için ortalama 435 ham puana ihtiyacı var. Buna göre orta düzeyde bir okul için TYT’de ortalama 35 net Türkçe, 36 net Matematik, 17 net Fen Bilimleri, 15 net Sosyal Bilimler neti yapması gerekir.

Ortodontistlerin maaşlarına baktığımızda, en düşük maaşın 20.410 TL, ortalama maaşın ise 29.830 TL olduğunu görüyoruz. Bu veriler Türkiye genelindeki ortodontistlerin maaş aralığını göstermektedir.

Ortodonti uzmanlığı eğitim süresi dört yıldır. Diğer uzmanlık alanları için ise eğitim süresi üç yıldır. Bu da ortodonti uzmanlarının daha fazla eğitim aldığını göstermektedir.

Ortodontist olmak için öncelikle 5 yıllık Diş Hekimliği bölümünden mezun olmak gerekmektedir. Daha sonra spesifik bir alanda 3-4 yıl çalışmalar yaparak ortodonti uzmanı olunabilir.

Ortalama olarak diş hekimliği fakültesi eğitimi 5 yıldır. Ancak bu süre bazı durumlarda hazırlık sınıfı eğitimi veya dönem uzatmaları nedeniyle biraz daha uzayabilir.

Ortodonti uzmanı olmak için kazanılması gereken puanlar genellikle YKS SAY puanı üzerinden hesaplanmaktadır. 2021-YKS SAY puanına etkisi 51,6 olan bir öğrencinin diş hekimliğini kazanabilmesi için ortalama 435 ham puana ihtiyacı olduğu belirtilmektedir.

Bu bilgiler ışığında, ortodontist olmak isteyenlerin bu mesleğin gerekliliklerini yerine getirerek eğitimlerini tamamlamaları ve belirtilen puanları elde etmeleri gerekmektedir.

Geri