AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Hoş Geldin!

Bize kaydolarak topluluğumuzun diğer üyeleriyle tartışabilir, paylaşabilir ve özel mesaj gönderebilirsiniz.

Şimdi Kaydolun!

Ortodoks Paskalya nedir?

  • Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
265.242
Çözümler
4
Tepkime puanı
1
Puan
38

Ortodoks Paskalya nedir?​

Tüm Hristiyanlar tarafından kutlanan en önemli ve en eski bayramlardan biri olan Paskalya’da Hz. İsa’nın yeniden dirilişi (Paskalya Bayramı) kutlanmaktadır. Katolik ve Ortodoks kiliselerinde tıpkı Noel Bayramı gibi farklı dönemlerde kutlansa da Paskalya, yaklaşık olarak mart ile nisan sonuna kadar olan dönemdir.
Yunanistanda Paskalya nasıl kutlanır?
Yunanistan’da Paskalya Yortusu “Roket Festivali” ile kutlandı. Sakız Adası’nda yaşayan Ortodoks Hristiyanlar Hazreti İsa’nın dirilişini el yapımı roketleri fırlatarak selamladı. Adada yılın en önemli festivali haline gelen kutlamalar iki rakip kilisenin birbirine havai fişek ve roket fırlatması ile gerçekleşiyor.
Paskalya Bayramı’nı kimler kutluyor?
Paskalya tüm Hıristiyanlar tarafından kutlanıyor. Yaygın olarak kiliselerde düzenlenen ayinlerin dışında, kutlandığı ülkeye göre değişik gelenekler var. Bunlar arasında en yaygını kişilerin birbirine genellikle çikolatadan yapılan Paskalya tavşanı ve Paskalya yumurtası hediye etmesi…

Easter nedir nasıl kutlanır?​

Paskalya Günü’nde (Diriliş Günü) sona erer. Paskalya Günü için evlerde özel çörekler (Paskalya çöreği) yapılır; haşlanmış yumurtalar boyanır; mumlar yakılır; dualar okunur. Süryanilerin temmuz ayında kutladıkları Meryem Ana Paskalyası adı verilen yortu da Paskalya kavramı içine girer.
Yunanistan Paskalya tatili ne zaman?
22-25 Nisan – Paskalya (Πάσχα): İsa Peygamber’in çarmıha gerildikten sonra 3. günde dirilişinin kutlandığı, Hristiyanlığın en eski ve en önemli bayramı.
Rumların Paskalya ne zaman 2022?
2019-2023 Paskalya Tarihleri
Almanya’da Paskalya kutlamaları, gün batımında şenlik ateşleri yakılarak başlanırken, bazı yerlerde lunaparkların kurulduğu mini festivallere dönüşür. Aynı zamanda bazı bölgelerde, Noel’de olduğu gibi Paskalya Ağacı süslemek için elle boyanmış Paskalya yumurtası kullanılır.
 
Geri
Üst