AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Ortodoks Papa kim?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu

Ortodoks Papa kim?​

Papa Eftim (doğumu Pavlos Karahisaridis, Yunanca: Παύλος Καραχισαρίδης, Soyadı Kanunundan sonra Zeki Erenerol, d. 1884, Akdağmadeni, Yozgat – ö. 14 Mart 1968, İstanbul), Karamanlılardan Türk papaz ve Türk Ortodoks Patrikhanesi’nin kurucusu.
Ortodoks Papa var mı?
Doğu Hıristiyanlığı olarak bilinen Ortodoks kiliselerinin en önemli patrikleri Kıptî Kilisesi Patriği veya Papa’sı, Fener’de ikamet eden Rum Ortodoks Kilisesi Patriği ve Moskova’da ikamet eden Moskova Patriği’dir.

Konfüçyanizmde patrik nedir?​

Patrikler, ahlâkî konularda idareleri altındaki piskoposlar ve genel olarak kiliseyle ilgili şikâyetleri dinleme ve gerektiğinde piskoposları yargılama yetkisine sahipti. Aynı şekilde kendi bölgelerinde dinî konularda ortaya çıkan sorunları çözmek üzere bölgesel konsil/sinod toplama yetkileri vardı.
Türk Ortodoks kilisesine ait bilgiler nelerdir?
Tarihçe. 1921 yılında Türk Bağımsızlık Mücadelesini destekleyen Pavlos Karahisaridis tarafından Kayseri’de kurulmuştur. Kurucu Karahisaridis daha 1912’de diyakoz 1915’te papaz olup Akdağmadeni’ne atanmış ve Eftim adını almıştı.
merkezi galata aya yani kilisesidir. türk ortodoks patrikhanesi ilk olarak kayseri’de kurulmuştur. kurucu patrik hz. papa eftim, atatürk’ün özel izniyle mübadeledenmuaf tutulmuştur.
Hangisi Ortodoksların bağlı olduğu Patrik merkezleri?
Ortodoks Kiliseler

Türk Ortodoks kilisesinin kurulmasına ne sebep olmuştur?​

Fener Rum Patrikhanesi’nin Anadolu Hristiyanlarına etkilerini kırmak için 21 Eylül 1922’de Bağımsız Türk Ortodoks Kilisesi kurulduğunu belirten Erenerol, “Papa Eftim, bu sayede resmi olarak Anadolu Hristiyanlarını kendi çatısı altında örgütleyerek, Batı’nın İstanbul Patrikhanesi aracılığıyla Anadolu üzerinde …

Geri