- Katılım
- 17 Ocak 2024
- Mesajlar
- 265.238
- Çözümler
- 4
- Tepkime puanı
- 1
- Puan
- 38
- Konu Yazar
- #1
Ortaya çıkarmak meydana çıkarmak ne anlama gelir?
Açıklığa kavuşturmak, belli etmek.Var olan bir şeyi ilk kez ortaya çıkarmaya ne denir?
Keşfetti nedir? 1. (Varlığı bilinmeyen bir şeyi) Ortaya çıkarmak: Zîra Kolomb’un keşfettiği yer de Asya’nın devâmından başka nedir? (Refik H. Karay). Müneccimlerin tâze su dolu kuyuların, hiç kimselerin, hele Selçuklu’nun bile bilmediği kuyuların yerini keşfettiği haberi Gazneli ordusunda yayıldı (Mustafa N.Var olan ancak bilinmeyen bir şeyi ortaya çıkarmaya ne denir?
Kâşif, var olan ancak bilinmeyen bir şeyi bulan, ortaya çıkaran, keşfeden kimsedir. Daha çok coğrafi keşifleri yapan kişiler için kullanılmaktadır. Eşanlamlısı bulucudur.
Bir şeyi oluşturmak veya ortaya çıkarmak için emek harcamak ne demek?
Çalışmak anlamı nedir? Bir şeyi oluşturmak veya ortaya çıkarmak için emek harcamak. İşi veya görevi olmak. İşüzerinde bulunmak.
Büyüklük ululuk ne demek?
i. Ulu olma durumu, büyüklük, yücelik, azamet: Arşın sağında bir ırmak vardır nurdan, yedi kat gökler ve yerler ululuğunca büyüklüğü vardır (Ahmed Bîcan).Ilk kez yeni bir şey yaratmak ne demek?
Türk Dil Kurumunun Büyük Sözlüğünde buluş; “ilk defa yeni bir şey yaratma, icat”, “bilinen bilgilerden yararlanarak daha önce bilinmeyen yeni bir bulguya ulaşma veya yöntem geliştirme, icat” anlamında kullanılmıştır.Var olmasına karşın bilinmeyen bir şeyi veya yeri bulan kişiye ne denir?
Kâşif Hakkında Detaylı Bilgi Kaşif, var olan ancak bilinmeyen bir şeyi bulan, ortaya çıkaran, keşfeden kimsedir. Daha çok coğrafi keşifleri yapan kişiler için kullanılmaktadır.
Daha önce bilinmeyen ve kullanılmayan yeni bir şeyin ortaya çıkarılmasına ne denir?
İstidlâl, zihnin daha önce bilinen bir veya birden çok önermeden (kazıyye) bilinmeyen bir önermeyi sonuçlandırma, açığa çıkarma işlemidir.
Boşa gitmek deyiminin anlamı, açıklaması ve örnek cümleleri: Harcanan emek, para hiçbir işe yaramamak, olumlu bir sonuca ulaşamamak.
Istidal ne demek?
Türk Dil Kurumu üzerinden ele alındığı vakit istidlal kelimesi, ‘Herhangi bir konuda kalıplara dayanmak suretiyle sonuç çıkarmak,’ biçiminde ifade edilmektedir. Aynı zamanda genel olarak ‘çıkarım’ sözcüğü üzerinden de ifade edildiğini söylemek mümkün.
Istidlali iman ne demek?
Erginlik çağına gelmiş, akıl yürütme yeteneğini elde etmiş, nesne ve olaylar arasında karşılaştırma yapacak seviyeye ulaşmış her insan daha önce öğrendiği dinî gerçekleri akıl süzgecinden geçirmeye, onların doğruluğunu yeniden tasdik edip benliğine mal etmeye mecburdur. Buna da “istidlâlî iman” diyoruz.”