AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Ortaokulda odev vermek yasak mi?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu

Ortaokulda ödev vermek yasak mı?​

Bakan Yılmaz, ev ödevine ilişkin şu ifadeleri kullandı: “Bundan sonra hiçbir öğretmenimiz, öğrencisine evde ev ödevi vermeyecektir. Öğrencilerimizin dikkatlerini daha çok derse yoğunlaştırmalarını, konuyu derste öğrenmelerini istiyoruz.
Öğrencilere neden ödev verilir?
Ödevler öğrencilerin öğrenme becerilerine, çeşitli çalışma yöntem ve teknikleri geliştirmesine yardım etmektedir. Sorumluluk alma, bir görevi bağımsız olarak yürütme ve zihinsel bağımsızlığa katkı sağlamakta, öğrenciyi iş dünyasına hazırlamaktadır.
Ödevler neden var?
Ne işe yarar? Ödevler öğrencilere sınıfta öğrenmiş oldukları bilgi, beceri ve deneyimlerin tekrarı ve hali hazırda öğrendikleri bilgileri zenginleştirmeleri için verilen akademik görevler olarak tanımlanmıştır. Nitelikli bir ödevin yararı ise; Öğrenilen bilgiyi pekiştirir ve kalıcı olmasını sağlar.

Ödev vermek önemli mi?​

Ödevleri tamamlamak özgüveni de arttıracağı için okul hayatında motive edici rolü vardır, Zaman yönetimini ve önceliklerini görmesini sağlar, Konuları kavramasına yardımcı olur, tekrar edilmeyen şeyler unutulmaya mahkûm olacaktır, Değerlendirmelerden önce kendini değerlendirme imkânı sağlar…
Bir ödev nasıl hazırlanır?
Kusursuz Bir Üniversite Ödevi Nasıl Yazılır?
- Ödev konunuzu detaylı araştırın ve doğru verileri toplayın.
- 2. Planlama yapmak ödev yazmanın en önemli parçasıdır.
- 3. Ödevinizin taslağını hazırlayın.
- İntihalden uzak durun.
- Kaynakça/referans kurallarına uymayı ihmal etmeyin.
- Profesyonel editing ve proofreading desteği alın.
Ödev Konusu ne demek?
Ödev Eğitim-Öğretim Terimi Olarak Ödev: Belli bir ders konusu ya da ünitesi ile ilgili olarak öğrencinin yapması gereken zihin ya da beden çalışması. Tek bir öğrenciye ya da bütün bir sınıfa, üzerinde düşünmeleri ve çalışmaları için verilen konu, sorun, iş. bk. ev ödevi, sınıf ödevi.

Geri