- Konu Yazar
Ortaokulda Kaç öğrenciye müdür yardımcısı?
c) 126’dan sonra gelen her 150 öğrenci için 1, müdür yardımcısı norm kadrosu verilir. (2) Özel eğitim kurumlarından aynı bina veya bahçede farklı kademelerde eğitim verenlerin öğrenci sayıları birlikte değerlendirilerek müdür yardımcısı norm kadrosu öğrenci sayısı en fazla olan eğitim kurumuna verilir.Hangi okullarda müdür baş yardımcısı olur?
Müdür başyardımcısı norm kadrosu Madde 7 – Kapsama dahil okul ve kurumlardan; a) Yatılı veyapansiyonlu okullara, b) Öğrenci sayısı 500 ve daha fazla olan; 1) Her türdeki anadolu liselerine, 2) Fen liselerine, 3) Çok programlı liselere, c) 3308 sayılı Çıraklık ve Meslek Eğitimi Kanunu uygulaması çerçevesinde işletmelere …Okul müdürü olmak için ne yapmak gerekir?
Devlet okulunda müdür olmak için üniversitelerin eğitim fakültelerinden 4 yıllık lisans derecesi ile mezun olmak gerekir. Ayrıca okul müdürü olmak için başvuru sırasında kadrolu öğretmen olmak gerekir. Özel okulda müdür olmak için de resmi ve ya özel kurumlarda en az iki yıl öğretmenlik yapmış olmak lazım.
Ortaokul Öğrencisi Lise pansiyonunda kalabilir mi?
(2) Barınma hizmetleri; ortaokul ve imam-hatip ortaokulu öğrencilerine öğrenci yurtlarında, ortaöğretim kurumları öğrencilerine öğrenci yurt veya pansiyonlarında verilir.Kaç öğrenciye 1 rehber öğretmen?
Ardından MEB, yönetmelikte yaptığı düzenlemeyle 150 öğrenciye ulaşan anaokullarında bir rehber öğretmen görevlendirilmesine olanak sağladı. Norm Kadro Yönetmeliği, özel okullarda 100 öğrenciye, devlet okullarında ise her 500 öğrenciye bir rehber öğretmen düşecek şekilde düzenlendi.32 saat derse kaç norm verilir?
6-31 saate kadar 1, 31-42 saate kadar 2, 42’den fazla olması halinde her 21 saat için 1 norm verilir.
Müdür Başyardımcısı nedir?
Müdür başyardımcılığı kurumlarda müdürden sonra gelen kadrolardır. Görev tanımı da ilgili yönetmeliklerde belirlenmiştir. Bugünlerde aynı kurum ve aynı kadroda; 4 yılını dolduranların aynı ya da başka kuruma, 8 yılını dolduranların ise başka kurumlarda görev yapabilmeleri için süreç işlemektedir.Müdür yardımcıları ne kadar maaş alıyor?
Müdür Yardımcısı maaşı ortalama aylık 9939 _TL’dir. En düşük Müdür Yardımcısı maaşı 4253 _TL, En yüksek ise 15625 _TL’dir.Okul müdürlüğü sınavına kimler girebilir?
Sınava başvuracak adayların Bakanlık kadrolarında öğretmen olarak görev yapıyor olmaları gerekmektedir.
Lise müdürü ne kadar maaş alır?
Okul müdürü maaşları, 9.000 TL ile 11.000 TL arasında değişiyor. Devlet okullarında görev yapan okul müdürleri ek ders hariç, ortalama 8.000 TL maaş alıyor. Özel okullarda görev yapan okul müdürleri ise 4.000 TL ile 7.000 TL arasında maaş alıyor. Okul Müdürü maaşı ortalama aylık 9939 _TL’dir.Pansiyon bursu nasıl alınır?
Burslu öğrencilerin parasız yatılılığa geçişleri sınavsız, parasız yatılı öğrencilerin bursluluğa geçişleri ise Bakanlıkça her yıl merkezi sistemle yapılan bursluluk sınavına başvuru şartlarını taşımaları ve sınavı kazanmaları halinde gerçekleşir.Pansiyonda kaç öğrenciye kaç belletmen?
a) Özel eğitim okulları pansiyonlarında elli öğrenciye kadar iki, ellibir ve üzeri sayıda öğrenci için üç belletici veya nöbetçi belletici öğretmen görevlendirilmesi esastır.
Rehber öğretmen normu nasil belirlenir?
Bu madde hükümlerine göre;- Rehberlik Alan Öğretmeni Norm Kadroları Nasıl Belirlenir?
- “(1) Rehberlik ve araştırma merkezlerine, görev alanlarına giren il veya ilçenin nüfusu 100.000’e kadar olan yerlerde 4, sonra gelen her 50.000 nüfus için 1 rehberlik alan öğretmeni norm kadrosu verilir.
Rehber öğretmen ne zaman norm fazlası olur?
Her derece ve türdeki eğitim kurumlarına, öğrenci sayısının 500 ve 500’ün katlarına ulaşması hâlinde her defasında ilave olarak 1 rehberlik alan öğretmeni norm kadrosu daha verilir.30 saat derse kaç norm verilir?
6 dahil 6 ila 30 saat ders varsa 1 öğretmen normu verilir. 31 saat dahil 31 ila 42 saat ders yükü varsa 2 öğretmen verilir. 42 saatten daha fazla ders varsa her 21 saat ders yükü için daha o branş için norm verilir.