AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Ortaokulda hangi dersler var?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu

Ortaokulda hangi dersler var?​

ORTAOKUL 8 SINIF DERSLERİ (ORTAOKUL 4) VE HAFTALIK DERS ÇİZELGESİ

Ortaokulda bir günde kaç ders var?​

MEB, ilkokul, ortaokul ve imam hatip ortaokullarındaki yüz yüze eğitimlerde bir ders saatinin 30 dakika olmasına karar verdi. Meslek liselerinde günde en fazla 10, diğer ortaöğretim kurumlarında ise 8 ders saati eğitim yapılmasını kararlaştırdı.
5 sınıfta hangi dersler var?
Beşinci sınıfta Türkçe, Matematik, Fen Bilimleri, Sosyal Bilgiler, Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi dersleri (20 ders saati) ile en az dört (4) ders saatlik seçmeli dersi tamamlamak kaydıyla, imkân ve şartları uygun olan okullarda isteğe bağlı olarak onsekiz (18) ders saatine kadar yabancı dil dersi öğretimi yapılabilir.
Ortaokul dersler kaç dakika?
OKULLARDA DERS SAATLERİ KAÇ DAKİKA? Milli Eğitim Bakanlığı bünyesinde hizmet veren okullarda dersler 40 dakika olarak işleniyor.

5 sınıfta seçmeli dersler nelerdir?​

7. Beşinci sınıfta Türkçe, Matematik, Fen Bilimleri, Sosyal Bilgiler, Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi dersleri (20 ders saati) ile en az dört (4) ders saatlik seçmeli dersi tamamlamak kaydıyla, imkân ve şartları uygun olan okullarda isteğe bağlı olarak onsekiz (18) ders saatine kadar yabancı dil dersi öğretimi yapılabilir …

Ortaokulda seçmeli ders nedir?​

Okullarda zorunlu ve seçmeli diye iki tür ders vardır. Zorunlusu, devlet tarafından belirlenmiş, öğrencinin tercih hakkının bulunmadığı matematik, Türkçe gibi derslerdir. Seçmelisi, tercihi doğrultusunda velisi ile birlikte öğrencinin seçim hakkının bulunduğu derslerdir.
7 sınıf 2021 hangi dersler var?
7. Sınıf Dersleri ve Ders Saatleri 2022-2023
2021 7 sınıf ta hangi dersler var?
7. sınıf ders müfredatı açısından yoğun bir eğitim ve öğretim dönemi olarak yer almaktadır. Türkçe, Matematik, İngilizce, Müzik, Beden Eğitimi, İnkılap Tarihi, Fen Bilimleri derslerini bu eğitim ve öğretim yılının müfredatında bulunmaktadır.

Geri