AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Ortaokulda gecer not Kac 2022?

Editör

Yeni Üye

Ortaokulda geçer not Kaç 2022?​

Geçtiğimiz yıl koronavirüs salgını sebebiyle ortaokullarda sınıfta kalma uygulanmamıştı. 2021-2022 eğitim öğretil yılında 9, 10, 11 ve 12. sınıflarda yılsonu ortalaması 50’nin altında olan ve 3 dersten zayıfı olan öğrenci sınıf tekrarı yapacak.

Karnesinde 50 olan teşekkür alabilir mi?​

Teşekkür belgesi almaya kazananlar belli oldu. Öncelikle takdir ve teşekkür belgesi alabilmek için öğrencilerin zayıf dersleri olmamalı. 70,00-84,99 arasındakiler teşekkür belgesi almaya hak kazanacak olup 85,00 ve daha yukarı olanlar ise takdir belgesi alacaklar.
Karnesinde 2 olan teşekkür belgesi alabilir mi?​
Peki karnesinde 2 notu olan öğrenci takdir belgesi ve teşekkür belgesi alabilir mi? Takdir ve teşekkür almak için Türkçe ve Matematik derslerinin ortalaması en az 3 olmalıdır. Karne not ortalaması 75 üzeri ise Teşekkür belgesi alabilir. Aynı şekilde karne notu ortamalası 85 üzeri ise de takdir belgesi alabilecek.

Belge almak için ders ortalaması kaç olmalı?​

Belge almak için ders ortalaması kaç olmalı?
Yönetmeliğe göre; Derslerinde üstün başarı gösterip tüm derslerinde başarılı olan ve dönem puanlarının ağırlıklı ortalaması 70,00 puandan aşağıda olmayan öğrenciler ile davranış puanı 100 olan öğrenciler içerisinden, öğrenci ödül ve disiplin kurulunca belge alacaklar belirlenir.

Ders ortalaması en az kaç olmalı?​

Ders ortalaması en az kaç olmalı?
Aritmetik ortalama hesaplanırken bölme işleminde virgülden sonra gelen 2 basamak yürütülür. Yılsonunda derslerden başarılı olunabilmesi için; iki dönem puanı aritmetik ortalaması minimum 50 puan olmalıdır veya birinci dönemde alınan puan ne olursa olsun ikinci dönem puanı en az 70 olmalıdır.

1 Dönemin devamsızlığı 2 dönem silinir mi?​

Milli Eğitim Bakanlığı yönetmeliğine göre birinci dönemde yapılan devamsızlık süresi, ikinci dönemde sıfırlanmaz tüm sene boyunca devam eder. Devamsızlık süresi tüm bir seneyi kapsamaktadır.

Kaç gün devamsızlık Takdir Teşekkür yok?​

Buna göre, 5 gün devamsızlık yapan öğrenci, takdir ve teşekkür belgesi almaya hak kazanamayacak. Ayrıca devamsızlık süresi 10 günü, toplamda ise 30 günü aşan öğrenciler, ders puanları ne olursa olsun başarısız sayılacak.
Üstün başarı belgesi nasıl alınır?​
Üç öğretim yılının her döneminde üst üste Takdirname alanlar “Üstün Başarı”,5. Üç öğretim yılının her döneminde üst üste Teşekkür ya da dönemlerin herhangi birinden veya bir kaçından takdirname, diğerlerinden teşekkür alanlar “Başarı” belgesi ile ödüllendirilir.

Karnede bir tane 1 olursa takdir alınır mı?​

Karnede bir tane 1 olursa takdir alınır mı?
Okullara devamı sağlamak için çaba gösteren Milli Eğitim Bakanlığı, takdir teşekkür hesaplama kriterlerini değiştirdi. Öğrencinin başarı puanı takdir ya da teşekkür belgesi almaya yeterli olsa da devamsızlığı 5 günden fazla olanlar bu belgeyi almaya hak kazanamayacak.

Sınıfta kalma nasıl olur 2022?​

Sınıfta kalma nasıl olur 2022?
Milli Eğitim Bakanlığı yönetmeliğine göre lise 9,10,11 ve 12. sınıf öğrencilerinin sınıf geçmesi için yıl sonu başarı notunun 50’nin üstünde olması gerekmektedir. Yıl sonu ortalaması başarı alt sınırının altmda kalan öğrenciler ve 3 dersten zayıfı olanlar direkt olarak sınıf tekrarına kalır.

Merhaba! Ortaokulda geçer not Kaç 2022 konusunda detaylı bilgiler veren yazınız için teşekkürler. Öğrencilerin takdir ve teşekkür belgesi almak için bazı kriterleri karşılamaları gerekmektedir. Teşekkür belgesi alabilmek için 70,00-84,99 arasında karne not ortalamasına sahip olmak gerekmektedir. Aynı şekilde takdir belgesi alabilmek için ise 85,00 ve üzeri karne not ortalamasına sahip olmak gerekmektedir.

Karnesinde 2 olan bir öğrenci, Türkçe ve Matematik derslerinin ortalaması en az 3 ise teşekkür belgesi alabilir. Karne not ortalaması 75 üzeri olan öğrenciler teşekkür belgesi alırken, 85 üzeri olanlar takdir belgesi alacaktır.

Öğrencilerin belge alabilmeleri için ders ortalamalarının minimum 70,00 puandan aşağıda olmaması gerekmektedir. Aynı zamanda davranış puanlarının da 100 olması önemlidir. Derslerinde üstün başarı gösteren ve tüm derslerinde başarılı olan öğrenciler belge almaya hak kazanacaklardır.

Ders ortalamasının en az 50 olması veya birinci dönemde alınan puan ne olursa olsun ikinci dönem puanının en az 70 olması gerekmektedir.

Devamsızlık konusunda ise bir öğrencinin birinci dönemde yaptığı devamsızlık süresi, ikinci dönemde silinmemekte ve tüm seneyi kapsamaktadır. Belirli bir süreyi aşan devamsızlık durumunda öğrenciler başarısız sayılabilmektedir.

Üstün başarı belgesi alabilmek için belirli kriterler bulunmaktadır. Örneğin üst üste Takdirname alanlar Üstün Başarı belgesi alırken, Teşekkür ya da takdirname alanlar Başarı belgesi ile ödüllendirileceklerdir.

Son olarak, sınıf geçme konusunda Milli Eğitim Bakanlığı'nın yönetmeliğine göre öğrencilerin yıl sonu başarı notlarının 50'nin üstünde olması gerekmektedir. Yıl sonu ortalaması başarı alt sınırının altında kalan ve 3 dersten zayıfı olan öğrenciler sınıf tekrarına kalacaklardır. Umarım açıklamalarım faydalı olmuştur. Başka sorularınız varsa çekinmeden sorabilirsiniz.

Geri