AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Ortaokul mezunu guvenlik gorevlisi olabilir mi?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu

Ortaokul mezunu güvenlik görevlisi olabilir mi?​

Silahlı girebilmek için 21 yaşını doldurmuş olmak ve en az lise mezunu olmak şartı aranmaktadır. Silahsız müracaat için 8 yıllık İlköğretim veya Ortaokul mezunu ve 18 yaşını doldurmuş olmak gereklidir. Bunun dışında bay adaylar gibi bayanlar da özel güvenlik görevlisi olarak çalışabilirler.

Silahsız bayan özel güvenlik nerelerde çalışabilir?​

Öze güvenlik görevlileri, özel sektörde ya da kamuda yer alan banka, üniversite, şirketler, hastaneler vb alanlarda çalışmaktadırlar. Kamu kurumlarında kadrolu olarak görev alan özel güvenlik görevlileri özel sektörde de karımıza çıkmaktadır.
Okulda güvenlik görevlisi ne kadar maaş alır?
2022 Okul Özel Güvenlik Maaşları Bazı durumlarda okullar, kendi bünyesinde bulunan elemanları çalıştırmayı tercih etmektedir. Bu durumda kadrolu olarak görev yapan elemanlar, 4,300 TL – 5,000 TL olarak kazanmaktadır. Diğer bir durum ise İŞKUR programları kapsamında görev alan güvenlik görevlilerinin çalıştırılmasıdır.
Kimler özel güvenlik görevlisi olamaz?
1) zimmet, irtikâp, rüşvet, hırsızlık, dolandırıcılık, sahtecilik, güveni kötüye kullanma, hileli iflas, ihaleye fesat karıştırma, edimin ifasına fesat karıştırma, suçtan kaynaklanan malvarlığı değerlerini aklama, kaçakçılık veya fuhuş suçlarından mahkûm olmamak. e) (Mülga: 23/1/2008 – 5728/578 md.)

Silahsız özel güvenlik görevlisi hastanede çalışabilir mi?​

Yukarıda yasa maddesinde de belirtildiği gibi okullar, hastaneler, AVM’ ler, stadyumlar, içkili mekanlar da özel güvenlik görevlilerinin silahlı olarak görev yapmaları mümkün değildir. Bu bağlamda Reina gece kulübündeki özel güvenlik görevlileri de terör saldırısının olduğu gece silahsız görev yapıyorlardı.

Güvenlik sertifikası kaç TL 2022?​

2022 yılı itibari ile 1343.-TL olup, bağlı bulunulan ilin vergi dairelerine yatırılır. Silahlı ve Silahsız Özel güvenlik eğitimi için aynı miktar geçerlidir. Özel güvenlik kimlik kartını çıkarabilmek için yapılması gereken her hangi başka bir masraf yoktur.
Güvenlik Görevlisi nasıl olunur 2022?
Özel güvenlik görevlisi olabilmek için öncelikle kurumumuza gelip kayıt yaptırmanız gerekmektedir. Kayıt yaptırdıktan sonra Emniyet Genel Müdürlüğü’nün yılda 6 defa düzenlediği özel güvenlik sınavlarından herhangi birine girmeli ve en az 60 puan alarak sertifikayı kazanmanız gereklidir.
Özel güvenlik sertifikası kaç ayda alınır?
Güvenlik Temel Silahlı Eğitim En Kısa 17 Gün Sürer. Güvenlik Temel Silahsız Eğitim En Kısa 13,5 Gün Sürer. Güvenlik Yenileme Silahlı Eğitim En Kısa 8,5 Gün Sürer. Güvenlik Silahsızdan Silahlıya Geçiş En Kısa 3 Gün Sürer.

Geri