AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Ortaokul ilkogretim mi ortaogretim mi?

Editör

Yeni Üye

Ortaokul ilköğretim mi ortaöğretim mi?​

Zorunlu eğitim 4 yıl süreli ilkokul, 4 yıl süreli ortaokul ve 4 yıl süreli lise eğitimini kapsamaktadır. İlkokullar ile ortaokullara ilköğretim veya ilköğretim kurumları, liselere ise ortaöğretim veya ortaöğretim kurumları denilmeye devam edilecektir.

Okul ilkokul mu ortaokul mu?​

2012 yılında yapılan düzenlemelerden sonra; öğrencilerin öğrenim gördüğü birinci 4 yıl (1, 2, 3, 4. sınıflar) ilkokul, ikinci 4 yıl (5, 6, 7, 8. sınıflar) ortaokul ve üçüncü 4 yıl (9, 10, 11, 12. sınıflar) ise lise şeklinde isimlendirilmiştir.

İlkokul ortaokul aynı binada olur mu?​

İlkokul ortaokul aynı binada olur mu?
Yapılan yeni düzenlemeyle, 1 Ocak 2015’ten önce açılmış ancak ilkokul ve liseleri aynı binada olan özel okulların ayrı ayrı binalara taşınması zorunluluğu kaldırıldı. Bu tarihten önce ilkokul, ortaokul ve lise bölümleri aynı binada bulunan özel okullar, mevcut binalarıyla faaliyetlerine devam edebilecek.

Ortaöğretim neleri kapsıyor?​

Ortaöğretim neleri kapsıyor?
1739 Sayılı Millî Eğitim Temel Kanunu’nda 2012 yılında yapılan değişiklik hükmünce, “Ortaöğretim, ilköğretime dayalı, dört yıllık zorunlu, örgün veya yaygın öğrenim veren genel, mesleki ve teknik öğretim kurumlarının tümünü kapsar. Bu okulları bitirenlere ortaöğretim diploması verilir”.

7 sınıf ilköğretim mi ortaöğretim mi?​

İlköğretim ortaokulu kapsar mı?​

Temel eğitim kurumları nelerdir?​

Temel eğitim kurumları nelerdir?
Eğitim sistemimizin “Temel Eğitim” basamağını; okul öncesi eğitim kurumları, ilkokullar ve ortaokullar oluşturur. Öğrenciler, bu okullara yönetmeliklerde belirlenen hükümlere göre kaydedilir.

Lise mi ortaöğretim mi?​

Lise mi ortaöğretim mi?
türkiye’de ortaöğretim kurumları aslında basitçe ve sadece lisedir. 83 sonrasında ilköğretim ilkokul ve ortaokul, ortaöğretim ise lise olarak tanımlanmış ancak 20 yıla yakın bir süre pek çok ortaokul ortaöğretimin parçasıymış gibi liselere bağlı kalmıştır.

Orta öğretim lise mi?​

Ortaokul mezunu ne diye geçer?​

Bilindiği üzere bir süre öncesine kadar mevcut olan orta okullardan mezun olanlar, aynen lise mezunları gibi ‘ortaöğretim mezunu’ sayılmakta idiler ve bu sıfatla KPSS’ye girebilmekteydiler. Daha sonra, orta okul kaldırılarak, ilk okul ile birleştirildi ve adına ‘ilköğretim okulu’ dendi.

Orta okul öğrencileri kaç yaşında?​

Orta okul öğrencileri kaç yaşında?
Sekiz yıllık zorunlu eğitim kabul edilmiş, bu eğitimin 6-14 yaşları arasındaki çocukları kapsadığı kabul edilmiş ve ilkokul ve ortaokulları sekiz yıl olarak bütünleştirilerek programlarının geliştirilmesi karara bağlanmıştır.

Ortaokul ilköğretim mi ortaöğretim mi konusunda yapılan düzenlemeler ve eğitim sistemi hakkında detaylı bilgiler verilmiştir. Zorunlu eğitimin ilkokul, ortaokul ve lise olmak üzere toplam 12 yıl sürdüğü açıklanmıştır. İlkokullar ve ortaokulların ilköğretim kurumları olarak, liselerin ise ortaöğretim kurumları olarak adlandırıldığı belirtilmiştir.

Okul ilkokul mu ortaokul mu sorusuyla ilgili 2012 yılındaki düzenlemelerden bahsedilerek; öğrencilerin ilkokulu 1-4. sınıflar arasında, ortaokulu ise 5-8. sınıflar arasında okuduğu ve liseyi ise 9-12. sınıflar arasında tamamladığı bilgisi paylaşılmıştır.

İlkokul ile ortaokulun aynı binada olup olamayacağı konusu incelenmiş ve 2015 yılında yapılan düzenleme ile özel okulların ilkokul ve lise bölümlerinin aynı binada olabileceği ifade edilmiştir.

Ortaöğretim kavramının genel, mesleki ve teknik öğretim kurumlarını kapsayan dört yıllık zorunlu eğitimi içerdiği vurgulanmıştır.

Ortaokul mezunlarının eskiden 'ortaöğretim mezunu' olarak kabul edildiği ancak daha sonra ortaokul kavramının kaldırılarak 'ilköğretim okulu' adının verildiği belirtilmiştir.

Son olarak, ortaokul öğrencilerinin genellikle 5-8. sınıf aralığında olduğu, zorunlu eğitimin ise 6-14 yaşlarındaki çocukları kapsadığı ve ilkokul ile ortaokulların sekiz yıl olarak birleştirilerek geliştirildiği bilgileri paylaşılmıştır.

Geri