Hoş Geldin!

Bize kaydolarak topluluğumuzun diğer üyeleriyle tartışabilir, paylaşabilir ve özel mesaj gönderebilirsiniz.

Şimdi Kaydolun!

Ortaokul bunyesinde anasinifi acilabilir mi?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu

Ortaokul bünyesinde anasınıfı açılabilir mi?​

“(1) Okul öncesi eğitim kurumları; bağımsız anaokulları olarak açılabileceği gibi mülki idare amirinin onayı ile çocuk gelişimi ve eğitimi alanı olan mesleki ve teknik ortaöğretim kurumlarında uygulama sınıfı ve diğer eğitim kurumları bünyesinde ana sınıfı olarak da açılabilir.

Öğretmen olmak için yaş sınırı var mı?​

Millî Eğitim Bakanlığı Öğretmenlerinin Atama ve Yer Değiştirme Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik Resmi Gazete’de yayımlandı. Kaldırılan maddede; “Öğretmenliğe ilk defa atanacaklar bakımından başvuruların ilk günü itibarıyla 40 yaşından gün almamış olmak.

Anaokulu kayıt adrese dayalı mı?
Milli Eğitim Bakanlığı Okul Öncesi Eğitim ve İlköğretim Kurumları Kanununa göre kayıt işlemi, 25/4/2006 tarihli ve 5490 sayılı Nüfus Hizmetleri Kanunu hükümlerince oluşturulan “ulusal adres veri tabanındaki adres bilgileri esas alınarak, e-Okul sistemi üzerinden yapılır.

Ortaokulda sınıf mevcudu en az kaç olmalı?​

Ortaokullarda; bir sınıftaki öğrenci sayısı alt sınırı 20 öğrencidir. İlkokul ve Ortaokullarda; bir sınıftaki öğrenci sayısı üst sınırı ise 30 öğrencidir.

Anasınıfı açılması için kaç öğrenci gerekli?​

Milli Eğitim Bakanlığı, köy ve benzeri yerleşim yerlerinde ana sınıfı açılabilmesi için gerekli öğrenci sayısını güncelledi. Yapılan son düzenlemeye göre; ana sınıfı açabilmek için artık 5 öğrenci yeterli olacak.
Çocuğumun hangi anaokuluna gideceğini nasıl öğrenebilirim?
Çocuğum hangi okula gidecek sorgusunu sadece e-devlet üzerinden hemen aşağıda linkini verdiğimiz resmi sorgu sayfası üzerinden yapabilirsiniz. Bu sorgu sayfası dışında adrese dayalı okul sorgulama yapma imkanınız bulunmamaktadır. Çocukların hangi okula gidecekleri sistem üzerinde otomatik olarak belirlenmektedir.
MEB Ana Sayfasına Ulaşmak için Buraya Tıklayınız e okul kayıt sorgulama… E Okul Anasınıfı Kayıtları Sorgulama İşleminizi yukarıda vermiş olduğumuz link ya da ekrana tıklayarak açılan sayfada istenen bilgileri doğru bir şekilde girerek gerçekleştirebilirsiniz.
Dersler sabah saat 8:00’da başlar 12:40’ta sona erer. Bir günde altı ders ve 20’şer dakikalık iki teneffüs uygulanır.

Geri