AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Ortaogretim kurumlarinin amaclari nelerdir?

Editör

Yeni Üye
Katılım
7 Mart 2024
Mesajlar
132.675
Çözümler
1
Tepkime puanı
1
Puan
36

Ortaöğretim kurumlarının amaçları nelerdir?​

Ortaöğretimin amacı; öğrencilere asgarî ortak bir genel kültür vermek, birey ve toplum sorunlarını tanıtmak ve çözüm yolları aramak, ülkenin sosyo-ekonomik ve kültürel kalkınmasına katkıda bulunacak bilinci kazandırarak öğrencileri ilgi, yeti ve yetenekleri doğrultusunda yükseköğretime, hem yükseköğretime hem mesleğe …

Lisansüstü eğitim neden yapılır?​

Lisansüstü eğitimde; lisans eğitimine göre bireye daha kapsamlı bilimsel araştırmalar yapma, karmaşık sorunları çözebilme, mesleki alanlarda uzmanlaşma, bilgi üretebilme ve sentez yapabilme yöntem ve becerisi kazandırılmaya çalışılır. Bu ihtiyaca cevap vermek üzere lisansüstü eğitim programları ortaya çıkmıştır.

Ortaöğretim kurumlari yönetmeliği 37 maddesine 1 e 2 Ç nedir?​

Ortaöğretim kurumlari yönetmeliği 37 maddesine 1 e 2 Ç nedir?
Yönetmeliğin 37/2 maddesine göre, okulların her birinin kendi arasında veya okullar arasında alan/dal bulunmak kaydıyla her sınıf seviyesinde, alan/dal bulunmaması hâlinde ise 10 uncu sınıfta alan, 11 inci sınıfta aynı alanda dal değiştirerek, birinci dönem sonuna kadar nakil ve geçiş yapılabilmektedir.

Lisans üstü eğitim ne demek?​

Lisans üstü eğitim ne demek?
Lisansüstü, üniversite enstitülerinde dört yıllık lisans (yetkinlik) eğitiminin ardından yapılan ve uzmanlaşmaya yönelik ek eğitimdir. Akademik derece olarak lisansın üzerindedir. Lisansüstü eğitimi tezli veya tezsiz olabilir.

Lisenin amacı nedir?​

Lise, Türk eğitim sistemine göre, sekiz yıllık ilkokul ve ortaokulu bitirmiş olan 14-18 yaşlarındaki öğrencileri, en az dört yıllık bir eğitimle yükseköğretime hazırlayan ortaöğretim kurumudur.

Eğitim sisteminin amaçları nedir?​

Her Türk çocuğuna iyi bir vatandaş olmak için gerekli temel bilgi, beceri, davranış ve alışkanlıkları kazandırmak; onu milli ahlak anlayışına uygun olarak yetiştirmek; 2. Her Türk çocuğunu ilgi, istidat ve kabiliyetleri yönünden yetiştirerek hayata ve üst öğrenime hazırlamaktır.

Lisansüstü eğitim Hangi eğitim türü?​

Lisansüstü eğitim Hangi eğitim türü?
Lisansüstü: Yüksek lisans, doktora, tıpta uzmanlık ve sanatta yeterlik eğitimi kapsar.

Ortaöğretim Kurumları Yönetmeliği nedir?​

Ortaöğretim Kurumları Yönetmeliği nedir?
MADDE 1- (1) Bu Yönetmeliğin amacı, Millî Eğitim Bakanlığına bağlı resmî ve özel örgün ortaöğretim kurumlarında eğitim, öğretim, yönetim ve işleyişe ilişkin usul ve esasları düzenlemektir.

Lisenin adı neden lise?​

Bu okul, iki yıl tedrisat yaptıktan sonra kapatılmıştır. Bu arada bütün vilayet merkezlerinde, rüştiye ile birlikte yedi yıl, sancaklarda ise rüştiye ile birlikte beş yıl öğretim yapacak idadilerin (lise) açılmasına karar verilmiştir.
 
Ortaöğretim kurumlarının amaçları genel olarak öğrencilere genel kültür kazandırmak, birey ve toplum sorunlarını tanıtmak, çözüm yolları aramak, sosyo-ekonomik ve kültürel kalkınmaya katkıda bulunacak bilinci kazandırmak, öğrencileri ilgi, yeti ve yetenekleri doğrultusunda yükseköğretime hazırlamak olarak özetlenebilir.

Lisansüstü eğitim ise, lisans eğitimine göre daha kapsamlı bilimsel araştırmalar yapma, karmaşık sorunları çözebilme, uzmanlaşma, bilgi üretebilme ve sentez yapabilme becerilerini kazandırmayı amaçlar. Bu sayede bireyler, alanlarında uzmanlaşarak bilimsel çalışmalara katkıda bulunabilirler.

"Eğitim sisteminin amaçları" arasında ise her Türk çocuğuna temel bilgi, beceri, davranış ve alışkanlıkları kazandırmak, milli ahlak anlayışına uygun olarak yetiştirmek ve öğrencileri ilgi, istidat ve kabiliyetleri yönünden hayata ve üst öğrenime hazırlamak bulunmaktadır.

Ortaöğretim Kurumları Yönetmeliği, Millî Eğitim Bakanlığına bağlı resmî ve özel örgün ortaöğretim kurumlarında eğitim, öğretim, yönetim ve işleyişe ilişkin usul ve esasları düzenleyen bir yönetmeliktir.

Son olarak, lisenin adının nereden geldiğine dair bir bilgi vermek gerekirse, Osmanlı Devleti'nde "idadi" olarak adlandırılan okulların sayısının artması sonucunda bu okullara "lise" adının verilmesine karar verilmiştir. Bu değişiklikle, lise eğitimi veren okulların sayısının artması amaçlanmıştır.
 
Geri
Üst