AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Ortaogretim Kurumlari Yonetmeligi 37 madde 1 e 2 c ne demek?

Editör

Yeni Üye

Ortaöğretim Kurumları Yönetmeliği 37 madde 1 e 2 ç ne demek?​

Yönetmeliğin 37/2 maddesine göre, ortaöğretime yerleştirmeye esas puanla birlikte özel yetenek, mülakat, mülakat ve beden yeterliliği sınavıyla öğrenci alan okullara ise resmi/özel kendi türleri dışındaki diğer ortaöğretim kurumlarından nakil ve geçiş yapılamamaktadır.

Oöky nedir?​

Başbakanlık Mevzuatı Geliştirme ve Yayın Genel Müdürlüğü MADDE 1- (1) Bu Yönetmeliğin amacı, Millî Eğitim Bakanlığına bağlı resmî ve özel örgün ortaöğretim kurumlarında eğitim, öğretim, yönetim ve işleyişe ilişkin usul ve esasları düzenlemektir.

Faaliyet 36 3 madde nedir?​

Faaliyet 36 3 madde nedir?
(3) Yurt içinde ve yurtdışında, bilim, tiyatro, spor, müzik, folklor, beceri yarışması ve benzeri eğitici-kültürel faaliyetlere ve bunların hazırlık çalışmalarına katılan öğrenciler, okula devam edemedikleri süre için izinli sayılır ve bu süre devamsızlık süresinden sayılmaz.

Ortaöğretim Kurumları Yönetmeliği nedir?​

MADDE 1- (1) Bu Yönetmeliğin amacı, Millî Eğitim Bakanlığına bağlı resmî ve özel örgün ortaöğretim kurumlarında eğitim, öğretim, yönetim ve işleyişe ilişkin usul ve esasları düzenlemektir.

Ortaöğretim Kurumları neyi kapsıyor?​

türkiye’de ortaöğretim kurumları aslında basitçe ve sadece lisedir. 83 sonrasında ilköğretim ilkokul ve ortaokul, ortaöğretim ise lise olarak tanımlanmış ancak 20 yıla yakın bir süre pek çok ortaokul ortaöğretimin parçasıymış gibi liselere bağlı kalmıştır.

Ortaokulun amacı nedir?​

Ortaokulun amacı nedir?
Yönetmelikte, ortaöğretim kurumlarının; öğrencileri bedeni, zihni, ahlaki, manevi, sosyal ve kültürel nitelikler yönünden geliştirmeyi, demokrasi ve insan haklarına saygılı olmayı, çağımızın gerektirdiği bilgi ve becerilerle donatarak geleceğe hazırlamayı amaçladığı duyuruldu.
Devamsızlıkta izinli ne demek?​
Devamsızlık veli izin dilekçesi ile özel durumlarda veliler okuldan ayrıca raporlu yani özürlü gün olarak izin alabilmektedir. Ayrıca büyük sağlık sorunları bulunan öğrenciler heyet raporu alarak devamsızlıklarını uzatabilirler.
Öğrenci devamsızlığını veliye kim bildirir?​
Milli Eğitim Bakanlığı Ortaöğretim Kurumları Yönetmeliğinin “Devam-devamsızlık ve ilişik kesme” başlıklı 36. maddesi 4. fıkrasındaki; “(4) Devamsızlık yapan öğrencinin durumu posta, e-posta veya diğer iletişim araçlarıyla velisine bildirilir, varsa özür belgesini okul yönetimine teslim etmesi velisinden istenir.

Ortaöğretim kurumlarının amaçları nelerdir?​

Ortaöğretim kurumlarının amaçları nelerdir?

Ortaöğretim hangi okul oluyor?​

Ortaöğretim kurumları, genellikle lise olarak bilinen okulları kapsar. Bu kurumlar, Milli Eğitim Bakanlığına bağlı olan ve eğitim, öğretim, yönetim ve işleyiş konularında belirli usul ve esasları düzenleyen yönetmeliklerle yönetilirler.

Ortaokul ise ilköğretim sonrasında yer alan bir eğitim kademesidir. Ortaokulun amacı, öğrencileri bedensel, zihinsel, ahlaki, manevi, sosyal ve kültürel yönden geliştirerek onları demokrasiye saygılı, insan haklarına duyarlı, çağın gerektirdiği bilgi ve becerilerle donatılmış bireyler olarak geleceğe hazırlamaktır.

Ortaöğretim kurumlarının amaçları arasında genel olarak öğrencilerin niteliklerinin geliştirilmesi, yeni bilgi ve becerilerle donatılarak geleceğe hazırlanmaları, demokrasiye ve insan haklarına saygılı bireyler olarak yetiştirilmeleri yer alır.

Ortaöğretimde öğrenci alan okullar arasında özel yetenek, mülakat veya beden yeterliliği gibi ek sınavlarla öğrenci kabul eden okullara, diğer ortaöğretim kurumlarından nakil veya geçiş yapılamamaktadır. Bu durum, Ortaöğretim Kurumları Yönetmeliği'nin 37/2 maddesinde belirtilmektedir.

Geri