AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Ortaöğretim Kurumlari Yönetmeliği 37 3 Maddesi Nedir?

SoruCevap

Yeni Üye

Ortaöğretim Kurumları Yönetmeliği 37/3 Maddesi Nedir? Ortaöğretim kurumlarında görev yapan öğretmenlerin niteliklerini ve atanma şartlarını belirleyen bir düzenlemedir. Bu maddeye göre, öğretmenlerin en az lisans düzeyinde eğitim almış olmaları gerekmektedir. Ayrıca, Milli Eğitim Bakanlığı tarafından belirlenen sınavlarda başarılı olmaları ve pedagojik formasyon eğitimi almış olmaları da şarttır. Bu madde aynı zamanda öğretmenlerin atanma sürecini de düzenlemektedir. Atama işlemleri, Milli Eğitim Bakanlığı tarafından belirlenen kriterlere göre gerçekleştirilmektedir. Bu kriterler arasında öğretmenlik mesleğine uygunluk, öğretmenlik tecrübesi ve branş ihtiyacı gibi hususlar bulunmaktadır. Ortaöğretim Kurumları Yönetmeliği 37/3 Maddesi, öğretmenlerin nitelikli ve uygun şekilde atanmalarını sağlamaktadır.
İçindekiler

Ortaöğretim Kurumları Yönetmeliği 37/3 Maddesi Nedir?​

Ortaöğretim Kurumları Yönetmeliği’nin 37/3 maddesi, ortaöğretim kurumlarında öğrenci devamsızlığı ile ilgili hükümleri düzenlemektedir. Bu maddeye göre, öğrencinin devamsızlık yapması durumunda alınacak önlemler ve uygulanacak cezai yaptırımlar belirlenmektedir.

Ortaöğretim Kurumları Yönetmeliği 37/3 Maddesi’ne göre öğrenci devamsızlığı nasıl belirlenir?​

Öğrenci devamsızlığı, öğrencinin derslere katılmaması veya okul etkinliklerine katılmaması durumunda tespit edilir. Devamsızlık, öğrencinin okula geç gelmesi, erken çıkması veya okula hiç gelmemesi şeklinde olabilir. Devamsızlık durumu, okul tarafından kaydedilir ve belgelenir.

Ortaöğretim Kurumları Yönetmeliği 37/3 Maddesi’ne göre öğrenci devamsızlığına hangi önlemler alınır?​

Öğrenci devamsızlığına karşı alınacak önlemler şunlardır:
Öğrenci devamsızlığı durumunda veli veya öğrenciye yazılı uyarı yapılır.
Eğer devamsızlık durumu devam ederse, öğrenci ve veli okula çağrılır ve durum hakkında görüşülür.
Devamsızlık durumu devam ederse, öğrenciye telafi eğitimi verilir veya destekleme ve yetiştirme kurslarına yönlendirilir.
Devamsızlık durumu düzelmezse, öğrenciye disiplin cezası uygulanabilir.

Ortaöğretim Kurumları Yönetmeliği 37/3 Maddesi’ne göre öğrenci devamsızlığına hangi cezai yaptırımlar uygulanır?​

Öğrenci devamsızlığına karşı uygulanabilecek cezai yaptırımlar şunlardır:
Öğrencinin devamsızlık yapması durumunda, 5 günü aşmayan süreler için öğrenciye uyarı verilir.
Devamsızlık süresi 5 günü aşarsa, öğrenciye 3 gün süre ile geçici olarak derse alınmama cezası verilir.
Devamsızlık süresi 10 günü aşarsa, öğrenciye 10 gün süre ile geçici olarak okuldan uzaklaştırma cezası verilir.
Devamsızlık süresi 20 günü aşarsa, öğrencinin okul kaydı silinir ve öğrenci okuldan çıkarılır.

Ortaöğretim Kurumları Yönetmeliği 37/3 Maddesi’ne göre telafi eğitimi nasıl uygulanır?​

Telafi eğitimi, öğrencinin devamsızlık yaptığı derslerin içeriklerini öğrenmesini ve eksiklerini tamamlamasını sağlamak amacıyla uygulanır. Telafi eğitimi, öğrencinin boş zamanlarında veya tatillerde gerçekleştirilebilir. Bu eğitimler, öğrencinin devamsızlık yaptığı derslerin müfredatına uygun olarak planlanır ve öğretmenler tarafından verilir.

Ortaöğretim Kurumları Yönetmeliği 37/3 Maddesi’ne göre destekleme ve yetiştirme kursları nasıl uygulanır?​

Destekleme ve yetiştirme kursları, öğrencinin devamsızlık yaptığı derslerdeki eksikliklerini gidermek ve başarısını artırmak amacıyla düzenlenir. Bu kurslar, öğrencilerin okul dışı zamanlarında veya hafta sonlarında gerçekleştirilebilir. Kurslar, öğrencinin ihtiyaçlarına göre belirlenen programlar doğrultusunda yapılır ve öğretmenler tarafından verilir.

Ortaöğretim Kurumları Yönetmeliği 37/3 Maddesi’ne göre disiplin cezaları nelerdir?​

Öğrenci devamsızlığının düzeltilmemesi durumunda, öğrenciye disiplin cezası uygulanabilir. Disiplin cezaları, aşağıdaki şekillerde olabilir:
Öğrenciye yazılı uyarı verilmesi
Öğrencinin sınıf geçme hakkının elinden alınması
Öğrencinin okuldan uzaklaştırılması
Öğrencinin okuldan çıkarılması

Ortaöğretim Kurumları Yönetmeliği 37/3 Maddesi’ne göre öğrenci devamsızlığı raporu nasıl düzenlenir?​

Öğrenci devamsızlığı raporu, öğrencinin devamsızlık durumunu gösteren bir belgedir. Bu rapor, okul tarafından düzenlenir ve öğrenciye veya veliye verilir. Rapor, öğrencinin devamsızlık yaptığı derslerin tarihlerini, saatlerini ve toplam devamsızlık süresini içerir. Devamsızlık raporu, öğrencinin devamsızlık durumunu takip etmek ve gerekli önlemleri almak için önemli bir araçtır.

Ortaöğretim Kurumları Yönetmeliği 37/3 Maddesi’ne göre öğrenci devamsızlığı nasıl takip edilir?​

Öğrenci devamsızlığı, okul tarafından düzenlenen devamsızlık defteri veya elektronik sistemler aracılığıyla takip edilir. Öğrencinin derslere katılımı, okul etkinliklerine katılımı ve devamsızlık durumu bu sistemler aracılığıyla kaydedilir. Devamsızlık durumu düzenli olarak kontrol edilir ve gerekli önlemler alınır.

Ortaöğretim Kurumları Yönetmeliği 37/3 Maddesi’ne göre öğrenci devamsızlığıyla ilgili sorumluluklar nelerdir?​

Öğrenci devamsızlığıyla ilgili sorumluluklar şunlardır:
Öğrenci, derslere düzenli olarak katılmak ve okul etkinliklerine katılmakla yükümlüdür.
Öğrenci, devamsızlık durumunda okula mazeret bildirmekle ve gerekli belgeleri sunmakla sorumludur.
Veli, öğrencinin devamsızlık durumunu takip etmek ve gerekli önlemleri almakla sorumludur.
Okul yönetimi, öğrenci devamsızlığını takip etmek, önlemler almak ve gerekli raporları düzenlemekle sorumludur.

Ortaöğretim Kurumları Yönetmeliği 37/3 Maddesi’ne göre öğrenci devamsızlığıyla ilgili itiraz süreci nasıl işler?​

Öğrenci veya veli, öğrenci devamsızlığına ilişkin uygulanan önlemlere veya verilen cezalara itiraz edebilir. İtiraz süreci, okul yönetimiyle yapılacak görüşmeyle başlar. Görüşme sonucunda anlaşma sağlanamazsa, itiraz dilekçesi okul yönetimine sunulur. Okul yönetimi, itirazı değerlendirir ve gerekli incelemeleri yapar. Sonuç, öğrenci veya veliye yazılı olarak bildirilir.

Ortaöğretim Kurumları Yönetmeliği 37/3 Maddesi’ne göre öğrenci devamsızlığıyla ilgili istisnai durumlar nelerdir?​

Öğrenci devamsızlığıyla ilgili istisnai durumlar şunlardır:
Hastalık veya sağlık sorunları nedeniyle devamsızlık yapılması
Ailevi nedenler veya acil durumlar nedeniyle devamsızlık yapılması
Resmi tatiller veya okul tarafından belirlenen özel izin günleri nedeniyle devamsızlık yapılması

Ortaöğretim Kurumları Yönetmeliği 37/3 Maddesi’ne göre öğrenci devamsızlığıyla ilgili bilgilendirme nasıl yapılır?​

Öğrenci devamsızlığıyla ilgili bilgilendirme, okul tarafından öğrenci ve velilere yapılan yazılı veya sözlü bildirimlerle yapılır. Öğrenci ve veli, devamsızlık durumu hakkında bilgilendirilir ve alınacak önlemler konusunda bilgi sahibi olur. Bilgilendirme, okul yönetimi ve öğretmenler tarafından düzenli olarak yapılır.

Ortaöğretim Kurumları Yönetmeliği 37/3 Maddesi’ne göre öğrenci devamsızlığıyla ilgili sorularınızı kimlere yöneltebilirsiniz?​

Öğrenci devamsızlığıyla ilgili sorularınızı aşağıdaki kişilere yöneltebilirsiniz:
Okul müdürü veya müdür yardımcısı
Öğrencinin sınıf öğretmeni veya rehber öğretmeni
Okulun öğrenci işleri veya disiplin kurulu yetkilisi

Ortaöğretim Kurumları Yönetmeliği 37/3 Maddesi’ne göre öğrenci devamsızlığıyla ilgili daha fazla bilgi nereden bulabilirim?​

Daha fazla bilgi için Ortaöğretim Kurumları Yönetmeliği’nin ilgili maddesini inceleyebilir veya ilgili okulun yönetmeliklerini ve yönergelerini inceleyebilirsiniz. Ayrıca, Milli Eğitim Bakanlığı’nın resmi internet sitesinde de ilgili bilgilere ulaşabilirsiniz.

Ortaöğretim Kurumları Yönetmeliği 37/3 Maddesi’ne göre öğrenci devamsızlığıyla ilgili ne zaman ceza uygulanır?​

Öğrenci devamsızlığı durumunda ceza uygulanması için devamsızlık süresinin belirli bir süreyi aşması gerekmektedir. Öğrenciye uygulanacak cezalar, devamsızlık süresine bağlı olarak değişir. Öğrencinin devamsızlık süresi 5 günü aştığında uyarı cezası, 10 günü aştığında geçici derse alınmama cezası, 20 günü aştığında okuldan uzaklaştırma cezası uygulanır.

Ortaöğretim Kurumları Yönetmeliği 37/3 Maddesi’ne göre öğrenciye uygulanacak cezalar nasıl belirlenir?​

Öğrenciye uygulanacak cezalar, devamsızlık süresine ve devamsızlık yapılacak derslere bağlı olarak belirlenir. Öğrencinin devamsızlık süresi arttıkça ceza miktarı da artar. Ayrıca, öğrencinin devamsızlık yaptığı derslerin önemi ve müfredatı da ceza belirlenirken dikkate alınır. Cezalar, Ortaöğretim Kurumları Yönetmeliği’nde belirtilen hükümlere göre uygulanır.

Ortaöğretim Kurumları Yönetmeliği 37/3 Maddesi’ne göre öğrenci devamsızlığına karşı yapılan uyarılar nasıl olmalıdır?​

Öğrenci devamsızlığına karşı yapılan uyarılar, öğrenciye ve veliye yazılı olarak yapılır. Uyarılar, öğrencinin devamsızlık durumunu ve alınacak önlemleri içermelidir. Uyarılar, öğrencinin devamsızlık süresi ve devamsızlık yaptığı derslerle ilgili detaylı bilgileri içermelidir. Uyarılar, öğrencinin devamsızlık durumunu düzeltmesi ve gerekli önlemleri alması için önemli bir uyarı niteliği taşır.

Ortaöğretim Kurumları Yönetmeliği 37/3 Maddesi’ne göre öğrenci devamsızlığı nasıl düzeltilir?​

Öğrenci devamsızlığı, öğrencinin düzenli olarak derslere katılması ve okul etkinliklerine katılmasıyla düzeltilir. Öğrenci, devamsızlık yapmaması için okul kurallarına uymalı ve devamsızlık yapılacak durumlar için önceden izin almalıdır. Ayrıca, öğrenci devamsızlığı durumunda alınan önlemleri ve uygulanan cezaları dikkate alarak devamsızlık yapmamaya özen göstermelidir.

Ortaöğretim Kurumları Yönetmeliği 37/3 Maddesi’ne göre öğrenci devamsızlığıyla ilgili hangi belgeler talep edilebilir?​

Öğrenci devamsızlığıyla ilgili olarak okul yönetimi tarafından aşağıdaki belgeler talep edilebilir:
Hastalık veya sağlık sorunları nedeniyle devamsızlık durumunu gösteren doktor raporu
Ailevi nedenler veya acil durumlar nedeniyle devamsızlık durumunu gösteren belgeler
Resmi tatiller veya okul tarafından belirlenen özel izin

Ortaöğretim Kurumlari Yönetmeliği 37 3 Maddesi Nedir?​

Ortaöğretim Kurumları Yönetmeliği 37/3 Maddesi Nedir?
37/3 Maddesi, ortaöğretim kurumlarında öğrenci devamsızlığına ilişkin düzenlemeleri içerir.
37/3 Maddesi, öğrencilerin devamsızlık durumlarına ilişkin sorumlulukları belirler.
37/3 Maddesi, öğrencilerin devamsızlık sebeplerini belgelemelerini şart koşar.
37/3 Maddesi, öğrencilerin devamsızlık sürelerini belirli bir sınıra bağlar.
37/3 Maddesi, öğrencilerin devamsızlık durumlarına ilişkin disiplin cezalarını düzenler.

Ortaöğretim Kurumları Yönetmeliği 37/3 Maddesi Nedir?
37/3 Maddesi, öğrenci devamsızlık durumlarını düzenler.
37/3 Maddesi, öğrencilerin devamsızlık sebeplerini belgelemelerini şart koşar.
37/3 Maddesi, öğrencilerin belirli bir devamsızlık süresini aşmaları durumunda disiplin cezası almasını sağlar.
37/3 Maddesi, öğrencilerin devamsızlık durumlarına ilişkin sorumluluklarını belirler.

Geri