AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Ortaogretim Kurumlari 37 maddesi nedir?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu

Ortaöğretim Kurumları 37 maddesi nedir?​

Yönetmeliğin 37/2 maddesine göre, ortaöğretime yerleştirmeye esas puanla birlikte özel yetenek, mülakat, mülakat ve beden yeterliliği sınavıyla öğrenci alan okullara ise resmi/özel kendi türleri dışındaki diğer ortaöğretim kurumlarından nakil ve geçiş yapılamamaktadır.
Lise kayıt ücreti var mı?
Kayıt işlemleri sırasında da herhangi bir ücret talep edilmesi yasal değil. Milli eğitim Bakanlığı’nın konuyla ilgili açıklamasında; “TC kimlik numarası ve adresi tanımlı tüm çocukların birinci sınıfa kayıtları Bakanlığımız tarafından merkezi sistemle (otomatik olarak) yapılmıştır.

Lise kayıtları internet üzerinden nasıl yapılır?​

E okul ile ilgili yapılacak olan işlemlerde e okul resmi internet sitesi üzerinden giriş yapılması gerekmektedir. Veliler, öğrenciler, öğretmenler, okuldaki görevli personel ve okul idarecileri kolay bir şekilde e okul sitesine giriş yaptıktan sonra yönetici paneline ya da öğrenci panellerine ulaşabilmektedir.
Ortaöğretim Kurumları neyi kapsıyor?
türkiye’de ortaöğretim kurumları aslında basitçe ve sadece lisedir. 83 sonrasında ilköğretim ilkokul ve ortaokul, ortaöğretim ise lise olarak tanımlanmış ancak 20 yıla yakın bir süre pek çok ortaokul ortaöğretimin parçasıymış gibi liselere bağlı kalmıştır.

Ortaöğretim Kurumları Yönetmeliği nedir?​

MADDE 1- (1) Bu Yönetmeliğin amacı, Millî Eğitim Bakanlığına bağlı resmî ve özel örgün ortaöğretim kurumlarında eğitim, öğretim, yönetim ve işleyişe ilişkin usul ve esasları düzenlemektir.
Lise kayıtları için son gün ne zaman?
Açık Öğretim Lisesi Müdürlüğü tarafından yayınlanan, Açık Öğretim Lisesi 2. dönem kayıt duyurusuna göre AÖL ilk kayıt ve kayıt yenileme işlemleri 27 Aralık Pazartesi günü başladı. Açık Öğretim Lisesi 2021-2 Dönemi, ilk kayıt ve kayıt yenileme işlemleri 28 Ocak 2022 günü mesai bitiminde sona erecek.

Okul lise kayıtları ne zaman başlıyor?​

Açık Öğretim Lisesi 2021 – 2022 Eğitim Öğretim Yılı II. Dönem ilk kayıt başvuruları 27 Aralık 2021 – 28 Ocak 2022 tarihleri arasında, mazerete bağlı ilk kayıt başvuru tarihleri 31 Ocak-8 Şubat tarihleri arasında alınacak. Başvurular İl ve ilçelerde bulunan halk eğitimi merkezi müdürlüklerinden yapılabilecek.

Geri