Hoş Geldin!

Bize kaydolarak topluluğumuzun diğer üyeleriyle tartışabilir, paylaşabilir ve özel mesaj gönderebilirsiniz.

Şimdi Kaydolun!

Ortancanin cicek acmasi icin ne yapilmali?

  • Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
265.238
Çözümler
4
Tepkime puanı
1
Puan
38

Ortancanın çiçek açması için ne yapılmalı?​

Mavi, kırmızı, pembe gibi farklı renklerde çiçek açar. Asit oranı artınca topraktaki alüminyum mavi ve mor ortanca çiçeklerinin açmasını sağlarken, düşük asit ortamında pembe ve kırmızı renkte ortanca çiçekleri görülür. Bunun yanı sıra türün büyük kısmının çiçek rengi, toprak özelliklerinden etkilenmez.

Ortanca çiçeği daldan tutar mı?​

Bu çiçeği çoğaltma işleminde uygulayabileceğiniz yöntemlerin başında daldırma işlemi gelmektedir. Bunun için ortancadan bir dal eğilir ve ortasından toprağa gömülerek bol su takviyesi ile köklenmesi sağlanabilir. Kök veren ortanca şubat ayında ayrılır ve farklı bir saksıya ekilebilir.
Ortanca kışa dayanıklı mıdır?
Ortanca orta boy çalı tarzında gelişen ve kışın yapraklarını döken bir bitkidir. Budamalara ve şiddetli kış soğuklarına göre boyu genelde kısa kalır.
Ortanca evde olur mu?
1) Balkon, Bahçe Gibi Dış Geniş Alanlar Seçin. Balkonlarınızı renklendirmek istiyorsanız evde ortanca yetiştirebilirsiniz.

Ortanca çiçeği neden çiçek açmıyor?​

Ortanca neden çiçek açmaz sorusunun cevabı ise uygun koşulların sağlanmamasıdır. Çiçeğin açması için mevsim ve iklim koşullarının yanı sıra ortam koşulları da oldukça önemlidir. Gölge alanları seven ortanca çiçeği, çok fazla güneş alan yerlerde bakılmamalıdır.

Ortanca coşturan nasıl yapılır?​

Kabuklar henüz tazeyken (üzerinden 24 saatten fazla zaman geçmemişken) üstlerini geçecek kadar kaynar su ilave edin. Kabuklar bu suyun içinde en az 12 saat en fazla ise 24 saat beklemeli. Bekleme süresinin sonunda sebze ve meyve kabuklarını suyun içinden çıkarın. Bu su ile çiçek ve bitkilerinizi sulayın.
Ortancalara nasıl renk verilir?
Ortancanın renk değiştirmesi için gereken topraktaki pH değerini değiştirmektir. Bahçenize aldığınız pembe bir ortancayı dikip bir süre sonra maviye döndüğünü görebilirsiniz. Çünkü ortanca topraktaki asit seviyesine göre rengini değiştirir. Ortanca mavi renk açması için topraktaki asit seviyesini arttırmalısınız.
Ortanca çiçeği hangi ayda dikilir?
Ortanca çiçeği ekimi oldukça basit bir ekim yöntemine sahiptir. Bu özel çiçeğin genellikle İlkbahar ve Sonbahar aylarında ekilmesi tavsiye edilmektedir.
Yaz aylarında direkt güneşten, kış aylarında da aşırı soğuktan korunmalıdır. Kış aylarında ortancanın bulunduğu ortam 14-15 derecenin altına düşmemelidir. Ortancalar suyu çok sever. Kış aylarında sulama haftada bir kere günün erken saatlerinde yapılabilir.
Ortanca bitkileri çok yıllık olup kışın yaprak döken bitkilerdir.
Ortanca nasıl bir ortamı sever?
Ortancalar ışıklı ortamları severler. Bu tür yerler onlar için en iyi ortamdır. Sabah güneşi ve akşam üzeri güneşi yararlıdır. Çiçekleri dinç tutmak için ışık gereklidir fakat fazla ışığa maruz kaldıklarında güneş çiçeklerin yapraklarının kenarına zarar verebilir.
Kartopu çiçeği saksıda yetişir mi?
Yaprak Dökmeyen Kartopu Fidanı Viburnum tinus Eve Price, 60-80 cm Saksıda. 2 m boy ve 1.20 m çap yapan, herdem yeşil, yuvarlak formlu, beyaz çiçeklidir. Nemli fakat iyi drene olmuş, orta verimlilikteki her türlü toprakta yetişirler.

Ortanca bitkisi ne zaman çiçek açar?​

Türleri. Hydrangea macrophylla: Boyu iki metreye kadar uzar ve çok su ister. Çiçekleri top şeklindedir ve beyaz, pembe ya da mavi açar. Çiçek açma dönemi Haziran ile Eylül ayları arasıdır.

Ortanca hangi gübreyi sever?​

Ortanca bitkilerinin çicekleri genelde pembe ve beyaz renklidir. Asit oranı yüksek topraklarda çicek rengi mor maviye dönüşür. Özellikle çiceklerinin mavi renkli olmasını isterseniz zirai malzeme satan yerden alimünyum sülfat veya mavileştirici karışımlı gübre alıp toprağına karıştırabilirsiniz.
Çiçek coşturan evde nasıl yapılır?
 
Geri
Üst