- Katılım
- 17 Ocak 2024
- Mesajlar
- 132.710
- Çözümler
- 15
- Tepkime puanı
- 1
- Puan
- 38
- Web sitesi
- forumsitesi.com.tr
Ortanca neden çiçek vermez?
Bahçe ortancaları yazın ikinci yarısında çiçek tomurcukları geliştirir ve ertesi yılın yazında çiçek açar. Ancak, genellikle çiçek açmazlar. Ortancanın çiçek açmamasının nedenlerinden biri, üst kısımların donması veya çiçek tomurcukları önceden ayarlanmış tüm sürgünler olabilir .Ortancaların açması için ne yapılmalı?
Budama işlemi ortanca bitkisinin çok çicek açması için önemlidir. Özellikle ilkbahar öncesi dallar 3-4 göz üzerinden budanmalıdır. Bu şekilde yapılan budama çiceklenme döneminde çok ve sağlıklı çicek açmasını sağlar.Ortanca senede kaç kez açar?
Konumuz olan klasik ortanca yılda bir defa ilkbaharda tomurcuklar verir ve yaz başında çiçeklerini açmış olur.
Ortanca çiçekleri ne zaman açar?
Türleri. Hydrangea macrophylla: Boyu iki metreye kadar uzar ve çok su ister. Çiçekleri top şeklindedir ve beyaz, pembe ya da mavi açar. Çiçek açma dönemi Haziran ile Eylül ayları arasıdır.
Ortanca ne zaman nasıl budanır?
Budama işlemi ortanca çiçeğinin bakımında önemli bir yer tutar. Sadece çiçek açmış sapları budamak gerekir aksi halde bir sonraki yıl çiçek verimi alınamaz. Eski çiçekli dallar, kök üzerinde yeni gelişen kısımlarına kadar budanabilir. Budama işlemi çiçeklenme mevsiminin bittiği aylarda yapılmalıdır.Ortanca cicekleri ne zaman Budanir?
Bu ortancalar kıştan önce (çiçek açtıktan sonra) ya da kıştan sonra (Mart ayından önce) budanabilir. Ortancaları ilkbaharda budamanız durumunda, çok az çiçek açacaklardır. Yeni tomurcuklardan çiçek açan ortancalar ilkbaharda büyüyen ve budandıktan sonra büyümeye devam eden dallardan çiçek verirler.Ortanca çiçeğine hangi gübre verilir?
Çok bileşenli mineral gübreler söz konusu olduğunda, bir ortanca çalı için en uygun gübre dozu genellikle 30-40 g gübresidir (ancak her zaman gübre ambalajında verilen dozu kontrol edin).
Begonvil Çiçeği neden çiçek açmıyor?
Sulama sıklığını azalır ve düzensizleşirse; kuruyacağı endişesine kapılarak, soyunu devam ettirmek için paniğe kapılır ve çiçeklenmeye başlar. Begonvil neden çiçek açmıyor diye düşünülmeye başlandığında sulama sıklığını azaltmak bu soruna çözüm olacaktır. Sulama sık yapılırsa kökleri kurur.
Ortanca ne kadar sürede açar?
Ortanca güçlü, az bakım isteyen bir çalıdır. Altı ay boyunca çiçek açmış olarak kalır ve hatta bir çit olarak kullanılabilir. Ortancaları budarken, bunların iki gruba ayrılabileceğine dikkat edilmesi önemlidir: eski tomurcuklardan çiçek verenler ve yeni tomurcuklardan çiçek verenler.Ortanca çok su ister mi?
Ortancanın istediği güneş doğrudan bir güneş değilidir. Yaz aylarında direkt güneşten kış aylarında da aşırı soğuktan korunmalıdır. Ortanca çiçeğinin yetişeceği toprağın kış boyunca en soğuk 15 derece olması gerekir. Yaz aylarında daha çok suya ihtiyaç duyar bu sebeple sulama 2 güne çıkarılabilir.Begonvil ne zaman ve nasıl budanır?
Sarmaşık tarzında bahçede yetişen begonvilin budama işlemi: Bitkinin ilk çiçeklenmesinden sonra yapılır. Kış sonu ya da bahar başı yapılan budama bitkiyi olumsuz yönde etkiler. Ayrıca yine aynı şekilde sonbahar ya da kış başı yapılan budama ise kış mevsiminde begonvilin soğuktan etkilenip ölmesine neden olabilir.
Ortancanın Solan çiçekleri kesilir mi?
Ortanca çiçeği hastalıkları çoğunlukla yaprak lekelenmesi ve kurumasının yanı sıra mantar, sineklenme ve solucanlardır. Ortancanın toprak isteği zengin topraktır. Ortancanın solan çiçeklerinin steril bir bıçak veya makas ile kesilmesi önerilir. Sonbaharda yapraklar döküldükten sonra da budama yapılır.