AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Hoş Geldin!

Bize kaydolarak topluluğumuzun diğer üyeleriyle tartışabilir, paylaşabilir ve özel mesaj gönderebilirsiniz.

Şimdi Kaydolun!

Ortanca nasil pembe olur?

  • Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
265.242
Çözümler
4
Tepkime puanı
1
Puan
38

Ortanca nasıl pembe olur?​

Pembe bir ortanca fidesini bahçenize diktiğinizde mavi bir ortanca ile karşılaşabilirsiniz. Yukarıda da belirttiğimiz gibi ortancanın rengi toprağın pH derecesi ile alakalıdır. Eğer toprağın asit seviyesi fazla ise daha mavi tonlu, asit seviyesi az ise daha pembe tolu çıkacaktır.

Ortancalar neden mavi olur?​

Ortancaya mavi rengi veren topraktaki minerallerdir. Ortancayı diktiğini toprak asitli ise çiçeğiniz mavi renge sahip olur. Toprak doğal olarak asitli değilse de bunu siz sağlayabilirsiniz. Ortanca mavileştirici olarak satılan ürünlerde yüksek oranda alüminyum sülfat bulunur.

Kaç renk ortanca var?​

Kaç renk ortanca var?
Ortanca çiçeği renklendirme yöntemini deneyerek siz de mavi, mor veya başka renk ortanca elde edebilir, var olan ortancanın rengini değiştirebilirsiniz.

Beyaz ortanca nasıl renklendirilir?​

Beyaz ortanca nasıl renklendirilir?
Ortancanın renk değiştirmesi için gereken topraktaki pH değerini değiştirmektir. Bahçenize aldığınız pembe bir ortancayı dikip bir süre sonra maviye döndüğünü görebilirsiniz. Çünkü ortanca topraktaki asit seviyesine göre rengini değiştirir. Ortanca mavi renk açması için topraktaki asit seviyesini arttırmalısınız.

Ortanca soğuğa dayanır mi?​

*Hava akımlarından kolay etkilenen ortanca bitkisi bu etkiden korunmalıdır. *Kış aylarında ortancanın bulunduğu ortam 14-15 derecenin altına düşmemelidir. Sulamada en önemli unsurlar; -Kış aylarında bitki aşırı soğuktan korunarak susuz bırakılmamasına dikkat edilmelidir.

Ortanca bitkisi hangi toprakta hangi rengi alır?​

Bu çiçeklerin yaprakları ortanca ağacı şayet asidik toprakta yetiştiyse mavi buna mukabil bazik veya nötr toprakta yetiştiyse kırmızı veya pembe rengi alır. Ortanca çiçeğinin rengi toprağın pH sını gösterir fakat renk sıkalası turnusol kağıdındakinin tersi şekilde davranır.

Ortanca nasıl renkli olur?​

Ortanca nasıl renkli olur?

Ortanca nasıl mor olur?​

Ortanca nasıl mor olur?
Ortancanın renk değiştirmesi için gereken topraktaki pH değerini değiştirmektir. Bahçenize aldığınız pembe bir ortancayı dikip bir süre sonra maviye döndüğünü görebilirsiniz. Çünkü ortanca topraktaki asit seviyesine göre rengini değiştirir.
 
Ortanca çiçeklerinin rengi, topraktaki pH seviyesine bağlı olarak değişebilir. Eğer toprağın asit seviyesi yüksek ise (düşük pH), ortanca çiçekleri daha mavi tonlarda olacaktır. Tam tersi şekilde, toprağın asit seviyesi düşük yani nötr veya alkali ise (yüksek pH), ortanca çiçekleri pembe veya kırmızı tonlarda olabilir.

Beyaz bir ortanca çiçeğini renklendirmek isterseniz, toprağın pH seviyesini değiştirmeniz gerekecektir. Ortanca çiçeğini diktiğiniz toprağın pH değerini kontrol ederek, renk değişimini istediğiniz yönde sağlayabilirsiniz. Genellikle mavileştirici ürünlerde kullanılan yüksek oranda alüminyum sülfat da bu renk değişimine yardımcı olabilir.

Mor bir ortanca elde etmek istiyorsanız, yine topraktaki pH seviyesini değiştirmeniz gerekecektir. Pembe ortanca çiçeklerini diktiğinizde, toprak asidik ise zamanla çiçeklerin mor renge dönüştüğünü görebilirsiniz. Genel olarak, ortanca çiçeklerinin renk değişiminde topraktaki asit seviyesi belirleyici bir faktördür.

Ortanca bitkisi hava akımlarından kolay etkilenebileceği için kış aylarında korunmalıdır. Ortam sıcaklığının 14-15 derecenin altına düşmemesi önemlidir. Özellikle kış aylarında bitkiyi aşırı soğuktan koruyarak sulamayı dikkatli bir şekilde yapmalısınız.

Ortanca çiçeğinin rengi, toprağın pH seviyesine göre değişmektedir. Asidik toprakta yetişen ortanca çiçekleri genellikle mavi tonlarında olurken, nötr veya bazik topraklarda yetişenler pembe veya kırmızı tonlarda olabilir. Renk skalası genellikle ortancanın rengini toprağın asitlik derecesine göre belirler.

Sonuç olarak, ortanca çiçeklerinin renklenmesi ve farklı renklere dönüşmesi genellikle topraktaki pH seviyesinin değiştirilmesiyle mümkün olmaktadır. Bahçenizde istediğiniz renkteki ortancaları yetiştirmek için toprak analizi yaparak uygun ortamı oluşturabilirsiniz.
 
Geri
Üst