AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Hoş Geldin!

Bize kaydolarak topluluğumuzun diğer üyeleriyle tartışabilir, paylaşabilir ve özel mesaj gönderebilirsiniz.

Şimdi Kaydolun!

Ortanca kac gunde bir sulanir?

Editör

Yeni Üye
Katılım
7 Mart 2024
Mesajlar
53.477
Çözümler
1
Tepkime puanı
1
Puan
36

Ortanca kaç günde bir sulanır?​

Zengin, nemli toprağı tercih eden, bol suya ihtiyacı olan ortanca çiçeklerinin, sıcaklığa bağlı olarak haftada bir ya da iki kez sulanmaları gerekir. Mart, mayıs ve temmuz aylarında genel amaçlı gübre kullanımı çiçeklemenin sağlıklı olmasını sağlayacaktır.

Ortanca kara dayanır mı?​

Sıcak ve kuru havalarda ortancalar sık aralıklarla sulanmalı. Saksıdaki ortancalar asla tamamen kuru kalmamalı. Asitli topraklarda mavi bazik topraklarda ise pembe çiçek açarlar.
Ortanca kaç dereceye dayanır?​
*Hava akımlarından kolay etkilenen ortanca bitkisi bu etkiden korunmalıdır. *Kış aylarında ortancanın bulunduğu ortam 14-15 derecenin altına düşmemelidir.

Ortanca cicegi nasil Sulanir?​

Ortanca cicegi nasil Sulanir?
Ortanca çiçeğinin sulaması oldukça kolaydır. Yazın haftada iki kere kışın ise haftada bir kere sulanmalıdır. Bitkiyi her hafta aynı günlerde sulayın. Eğer suladığınızda saksıda fazla su varsa fazlalık suyu dökmeniz önemlidir.

Ortanca çiçekleri neden solar?​

Ortanca çiçekleri neden solar?
Kış aylarında çiçeğin bulunduğu ortam sıcaklığı 14 ile 15 derecenin altına düşmemelidir. Rüzgar çiçeğimizi salladığı için bitkinin sapında oynamalar ve toprağın köküne hava akımın girmesine sebep vermektedir. Buda çiçeğimizin ömrünü azalttığı gibi çiçeklerin yapraklarında sararma ve çiçeklerinde solmalara sebep verir.

Ortanca açması için ne yapmalı?​

Budama işlemi ortanca bitkisinin çok çicek açması için önemlidir. Özellikle ilkbahar öncesi dallar 3-4 göz üzerinden budanmalıdır. Bu şekilde yapılan budama çiceklenme döneminde çok ve sağlıklı çicek açmasını sağlar.

Solmuş ortanca nasıl canlanır?​

Ortanca saksı çiçeği dallarının üzerindeki çiçekler solup geçtikten sonra bitkimizin bir daha çiçek açması için solan yaprakları kesilerek budanmalı ve kesilen bölgenin içine hava akımının girmesine engel olmak için, üzeri kapatılmalıdır. Örnek: soğuk silikon, mum yada yakıcı olmayan yapışkanlarla kapatılabilir.
Ortanca Çiçeği balkonda yetişir mi?​
Özellikle yazlık yerlerde, bahçelerde sıkça görülen çiçek bahçeleri renklendirmek için bol bol tercih edilir. Ortanca çiçeği bakımı pek çok çiçeğe oranla kolaydır. Geniş bahçeler ya da balkonlardaki büyük saksılar bu çiçek türü için oldukça uygundur.

Mor ortanca nasıl elde edilir?​

Mor ortanca nasıl elde edilir?
Ortancanın renk değiştirmesi için gereken topraktaki pH değerini değiştirmektir. Bahçenize aldığınız pembe bir ortancayı dikip bir süre sonra maviye döndüğünü görebilirsiniz. Çünkü ortanca topraktaki asit seviyesine göre rengini değiştirir.

Kurumuş ortanca nasıl canlandırılır?​

Kurumuş ortanca nasıl canlandırılır?
Solmuş ve ölmüş olan saksı bitkilerinizi canlandırmanın bir diğer yolu da buz ve sıcak su yöntemidir.Bitkinizin köklerine yeterli miktarda buz koyun. Daha sonra Buzların üzerine sıcak su dökün. Bu işlemi belirli aralıklarla tekrarlayarak kurumuş saksı çiçeklerinizi canlandırabilirsiniz.
 
Ortanca çiçeği hakkında paylaşılan bilgiler oldukça faydalı ve detaylı. Ortanca çiçeğinin sulama sıklığı, gübreleme zamanı, bakımı gibi konularda açıklamalar yapılmış. Ortanca çiçeğinin sulanması, sıcaklığa ve mevsime göre ayarlanmalıdır. Yaz aylarında haftada iki kez, kış aylarında haftada bir sulama yapılması gerektiği belirtilmiş. Gübreleme ise mart, mayıs ve temmuz aylarında yapılması önerilmiş. Ortanca çiçeği için önemli bir nokta da hava sirkülasyonundan etkilenmemesidir. Kış aylarında bitkinin bulunduğu ortamın 14-15 derecenin altına düşmemesine dikkat edilmelidir.

Ortanca çiçeğinin solması durumunda yapılması gerekenler ve canlandırma yöntemleri hakkında da bilgiler verilmiş. Budama işlemiyle çiçeklenmeyi arttırmak mümkün olabilirken, solmuş yaprakların budanması ve uygun bakım uygulanması ile bitkinin canlanabileceği belirtilmiş. Ayrıca pH değerini değiştirerek ortancanın rengini değiştirmenin mümkün olduğu ve bu sayede pembe ortancayı maviye dönüştürebileceğiniz bilgisi verilmiş.

Kısacası, ortanca çiçeğiyle ilgili merak edilen birçok konuya detaylı cevaplar verilmiş. Eğer ortanca çiçeği yetiştiriyorsanız, bu bilgiler sizin için oldukça faydalı olacaktır.
 
Geri
Üst