Ortanca Cicegine ne iyi gelir?

  • Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
209.857
Çözümler
15
Tepkime puanı
1
Puan
38
Web sitesi
forumsitesi.com.tr

Ortanca Cicegine ne iyi gelir?​

Organik içeriği bol, humuslu ve iyi drenajlı topraklarda ortanca çiçeği daha iyi gelişme gösterecektir. Zengin, nemli toprağı tercih eden, bol suya ihtiyacı olan ortanca çiçeklerinin, sıcaklığa bağlı olarak haftada bir ya da iki kez sulanmaları gerekir.

Ortanca çalı mı?​

Gösterişli ve çekiciliği olan bir bahçe çiçeği arıyorsanız, ortanca çiçekleri gerçekten çarpıcıdır. Büyük çiçek küreleri bu çalıyı yaz ve ilkbaharda kaplar. Ortanca, Çalı biçiminde bir gövdeye sahiptir, kışın yaprak döker, Latince adıyla Hydrangea macrophylla olarak bilinen bir süs bitkisidir. Ana vatanı Japonya’dır.
Ortanca renkleri nasıl elde edilir?
Ortancanın renk değiştirmesi için gereken topraktaki pH değerini değiştirmektir. Bahçenize aldığınız pembe bir ortancayı dikip bir süre sonra maviye döndüğünü görebilirsiniz. Çünkü ortanca topraktaki asit seviyesine göre rengini değiştirir. Ortanca mavi renk açması için topraktaki asit seviyesini arttırmalısınız.

Ortancaya hangi gübre verilir?​

Çok bileşenli mineral gübreler söz konusu olduğunda, bir ortanca çalı için en uygun gübre dozu genellikle 30-40 g gübresidir (ancak her zaman gübre ambalajında verilen dozu kontrol edin).

Ortanca çiçeği neyi sever?​

Ortanca bitkilerin iyi yetişmesi için en önemli yöntem doğru yere dikmektir. Ortancalar ışıklı ortamları severler. Bu tür yerler onlar için en iyi ortamdır. Sabah güneşi ve akşam üzeri güneşi yararlıdır.
Kuruyan ortanca nasıl canlandırılır?
Solmuş ve ölmüş olan saksı bitkilerinizi canlandırmanın bir diğer yolu da buz ve sıcak su yöntemidir.Bitkinizin köklerine yeterli miktarda buz koyun. Daha sonra Buzların üzerine sıcak su dökün. Bu işlemi belirli aralıklarla tekrarlayarak kurumuş saksı çiçeklerinizi canlandırabilirsiniz.
*Çok fazla soğuk ve sıcak havada bırakma çiçeğin yapraklarına ve çiçeklerine fayda sağlamaz. *Hava akımlarından kolay etkilenen ortanca bitkisi bu etkiden korunmalıdır. *Kış aylarında ortancanın bulunduğu ortam 14-15 derecenin altına düşmemelidir.
Benzer biçimde birçok ortancanın renginin, üzerinde yetiştiği toprağın doğal pH indikatörü gibi davrandığını görürüz. Bu çiçeklerin yaprakları ortanca ağacı şayet asidik toprakta yetiştiyse mavi buna mukabil bazik veya nötr toprakta yetiştiyse kırmızı veya pembe rengi alır.
Mavi ortanca nasıl elde edilir?
Gübre kullanmak yerine doğal bir mavileştirme yöntemi arıyorsanız o zaman cevap hayvan gübresi. Hayvan gübresi barındırdığı yüksek asit ile ortancaları masmavi bir renge bürüyecektir. İlkbahar sonu ve sonbahar başı arasında ayda iki defa yaprak çürüğü ve büyükbaş hayvan gübresi koyarsanız ortanca rengi mavi olur.

Pembe ortanca nasıl elde edilir?​

Ortancaların pembe olması için ise mavileştirme yönteminin tam tersini yapmalısınız.Topraktaki asit miktarını azaltarak ortancayı pembeleştirebileceğiniz gibi ortancanın dibine ilkbahar aylarının bitimi ve sonbahar aylarının başlarında ayda iki kez küçükbaş hayvan gübresi ekerek de aynı şeyi yapabilirsiniz.

Ortancaya hayvan gübresi nasıl kullanılır?​

Botanika Ortanca Gübresi 1.2 kg serpilerek toprağa karıştırılır. Sulama yapılır. Sürgünler açmaya bağladığında, Çiçeklenme bağladığında, İlkbahar sonunda, Sonbahar baışnda, her bitkinin etrafına 30gr. (yarım avuç) serpilir.
Ortanca çiçeği güneş sever mi?
Ortancalar ışıklı ortamları severler. Bu tür yerler onlar için en iyi ortamdır. Sabah güneşi ve akşam üzeri güneşi yararlıdır. Çiçekleri dinç tutmak için ışık gereklidir fakat fazla ışığa maruz kaldıklarında güneş çiçeklerin yapraklarının kenarına zarar verebilir.
 
Geri
Üst