- Konu Yazar
- #1
Ortanca çiçeği neden çiçek açmaz?
Ortanca çiçeği neden çiçek açmaz diyenler için cevap; gölge alan seçimi, toprak özellikleri ve çiçeği sulama periyodudur.Ortanca çiçeği kaç ay açar?
Türleri. Hydrangea macrophylla: Boyu iki metreye kadar uzar ve çok su ister. Çiçekleri top şeklindedir ve beyaz, pembe ya da mavi açar. Çiçek açma dönemi Haziran ile Eylül ayları arasıdır.Budama işlemi ortanca bitkisinin çok çicek açması için önemlidir. Özellikle ilkbahar öncesi dallar 3-4 göz üzerinden budanmalıdır. Bu şekilde yapılan budama çiceklenme döneminde çok ve sağlıklı çicek açmasını sağlar.
Begonvil Çiçeği neden çiçek açmıyor?
Begonvil Çiçeği neden çiçek açmıyor?Begonvil Çiçek Açmıyor Yaz mevsiminde sıcak havalar ile birlikte bahçe bakımları süs bitkilerinin sulanması artmaktadır. Begonvil çiçekleri de yaz aylarında sıkça sulanmaktadır. Ancak begonvillerin sıkça sulanması doğru değildir. Sık ve düzenli sulanan begonviller rahatlayıp gevşer ve çiçek vermez.
Ortanca rengi nasıl değiştirilir?
Ortanca rengi nasıl değiştirilir?Ortancanın renk değiştirmesi için gereken topraktaki pH değerini değiştirmektir. Bahçenize aldığınız pembe bir ortancayı dikip bir süre sonra maviye döndüğünü görebilirsiniz. Çünkü ortanca topraktaki asit seviyesine göre rengini değiştirir. Ortanca mavi renk açması için topraktaki asit seviyesini arttırmalısınız.
Ortanca yılda kaç kez açar?
Konumuz olan klasik ortanca yılda bir defa ilkbaharda tomurcuklar verir ve yaz başında çiçeklerini açmış olur. Ortanca ne zaman çiçek açar? Tomurcukların belirme zamanı iklim ve hava şartlarına göre değişir: Nisan başı ile haziran başı arasında herhangi bir zamanda gerçekleşir.Ortanca suyu sever mi?
Ortancalar ışıklı ortamları severler. Bu tür yerler onlar için en iyi ortamdır. Sabah güneşi ve akşam üzeri güneşi yararlıdır. Çiçekleri dinç tutmak için ışık gereklidir fakat fazla ışığa maruz kaldıklarında güneş çiçeklerin yapraklarının kenarına zarar verebilir.Fazla su bitkinin köklerinin çürümesine neden olur. Sardunya bitkileri tüm yıl boyunca yapraklarını ve çiceklerini yeniler. Bu nedenle solmuş, kurumuş kısımlarını mutlaka temizleyin. Temizleme işlemi sardunyalarınızın sağlıklı gelişimine katkıda bulunur ve çok çicek açmasını sağlar.